Jest bardzo wzruszająca. Zawsze płaczę na tej scenie. Czy wy tez tak macie ? :)
Ja nie płakałem i myśle, że to dla tego, że ta scena jest przesadzona. Chcieli zrobic straszny dramat, a w połączeniu z tą komediową otoczką nie wyszło im.
Nie znajduje w bajkach niczego wzruszającego. Może jako dzieciaka by mnie to ruszyło.
z tego co pamiętam, jak oglądałem będąc mniejszy to nie płakałem
raczej trudniej wysiedzieć mi było przy tym filmie
Oglądałam ten film dużo razy i prawie zawsze musiałam przewijać scenę śmierci Mustafy, jest strasznie wzruszjąca jak dla mnie.
Nie ty jedna płakałaś - też tak mam i jeszcze do tego ta cudowna muzyka. To chyba najlepszy film Disney'a jaki kiedykolwiek powstał:):D
Filmy Disneya które są lepsze od Króla Lwa. Jest w moim rankingu na 14 miejscu więc jadę wszystkie w dół
Bambi
Mulan
Księga Dżungli
Pocahontas
101 dalmatyńczyków
Zaplątani
Kopciuszek
Planeta Skarbów
Piotruś Pan
Aladyn
Dzwonnik z Notre Dame
Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków
Piękna i Bestia
Tylko, że do 20 po 15 miejscu oceniam filmy na bardzo dobre, Król Lew jest wyjątkiem i w śród rewelacyjnych ma ocenę dobrą.
Cóż, to twoja ocena. Ja też bardzo lubię te filmy ( np. najbardziej z nich Pocahontas) ale mimo wszystko wg mnie najlepszy jest Król Lew. Wybacz.
Masz prawo do swojej własnej oceny. :)
Dla mnie akurat Król Lew jest najlepszy :) ale każdy z wyżej wymianinych (który oglądałem bo kilku niestety nie było mi dane) jest również dobry.