PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597001
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

gratuluje użytkownikom filmwebu poczucia humoru...

andrzej1913

gratuluję Tobie przewrażliwienia na punkcie rankingu filmwebu...

Slaught

jestem przewrażliwiony na punkcie ludzi dających 10 temu filmowi, takich jak np. ty

andrzej1913

W takim razie, gratuluję tobie przewrażliwienia na punkcie ludzi dających 10 temu filmowi :*

użytkownik usunięty
Slaught

czy nie mialas kiedys przypadkiem zachodu slonca w avatarze?

Tak, miałam.

Slaught

na ludzi mających w avatarze zachód słońca też jestem przewrażliwiony

andrzej1913

wzruszające...

a czy Ty przypadkiem nie używałaś kiedyś konta z czarnym kotem w awatarze i nickiem zawierającym same cyfry?

użytkownik usunięty
Slaught

nie przypominam sobie

aha, ten świąteczny kociak mnie zmylił

użytkownik usunięty

hehe

ocenił(a) film na 10
andrzej1913

Weź wyluzuj, to była najlepsza bajka jaką oglądałam mając 8 lat.

ocenił(a) film na 10
sybil08

Jak dla mnie to cały czas najlepsza bajka ...

ocenił(a) film na 10
pikanteria83

potwierdzam..

ocenił(a) film na 10
pikanteria83

Fakt:)

andrzej1913

Dzięki ziom. Poczucie humoru podobno jest pociągające dla płci przeciwnej, gdyż sugeruje uczciwość i inteligencję potencjalnego partnera. Ale mi podniosłeś samoocenę ;D

zak199628

wejdź na swoje konto to ci samoocena wróci

andrzej1913

Spoko.

andrzej1913

Nie, to jednak nic nie daje. Wciąż wyższa niż przedtem. A tak na serio - zluzuj pan, panie Andrzej. Nie ma rozsądnych osób, które na serio trktowałyby te średnie. A takie żalenie się na forum wygląda dziecinnie. I prosiłbym bez wycieczek osobistych, czy krytyki cudzych ocen, bo to również zalatuje z lekka dziecinadą. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

zak199628

jeżeli pan nie odróżnia żalenia się od ironii to cóż, jest to przykre...

andrzej1913

Ironia zawsze ma jakiś cel, jest środkiem stylistycznym, w tym przypadku, panie Andrzeju, poprzez ironię chciał pan wyrazić ubolewanie nad miejscem w rankingu, które jest silnie związane ze średnią ocen. Widzę, że nie mamy o czym dyskutować, skoro nawet nie czyta pan ze zrozumieniem moich postów. Przykre. Chyba, że panu chodzi o ironię w pańskiej odpowiedzi na mój post, jeżeli tak to strzelam facepalma. Tak, moje posty też były ironiczne. Tak, i w tym pańskim poście wyczułem ironię. Jak już wcześniej pisałem nie mamy o czym rozmawiać - przykre.

zak199628

wyjaśnijmy sobie jedno, ani na moment nie miałem zamiaru ubolewać nad rankinkiem filmwebu, bo od dawna mam na ten temat swoje zdanie. Pisząc ten post chciałem trochę sprowokować ludzi i ci co głupsi dali się wciągnąć w tą grę. Cześć

andrzej1913

Brawo. Może nie zauważyłeś, geniuszu, ale moja pierwasza wypowiedź też była prowokacyjna i ironiczna, jak już tłumaczyłem. A nie myślałem, że będę to musiał tłumaczyć. Zdenerwowałem się tylko, że potem profilu się czepiłeś. Ten temat równie dobrze mógłby nie być prowokacją, bo wiele tutaj już było podobnych, któych twórcy spierali się na temat rankingu ; poza tym riposta o profilu sugerowała, że jednak przejmujesz się tymi ocenami (nawet nie zasłaniaj się ironią, bo nie uwirzę). Błaznuj w pokoju. Miłego sylwestra.

andrzej1913

To już Ci nie wystarcza mówienie do lustra co ranek: "Ale dziś ładnie wyglądasz", "Pięknie pachniesz"? Hłe hłe.

andrzej1913

Teraz nie odwracaj kota ogonem, bo ewidentnie to robisz. :)

"Bo w tym zabawa, aby machinator od własnej zginął machiny." :*

Slaught

nakręcajcie się dalej

andrzej1913

chyba ty! :*

ocenił(a) film na 10
andrzej1913

Dziękuje bardzo.

ocenił(a) film na 10
andrzej1913

Arcydzieło rysunkowe.

ocenił(a) film na 9
andrzej1913

Ktoś musi mieć poczucie humoru skoro tobie go brak. :D

andrzej1913

A dlaczego nie może być tak wysoko w rankingu ? Jest to świetny film, który we mnie budził i budzi nadal spore emocje. W porównaniu z dzisiejszymi bajkami, które wychodzą masowo, bo co tydzień jest jakaś nowa, to Król Lew jest prawdziwym arcydziełem i zasłużył sobie na tak wysoką pozycję.

andrzej1913

popieram cię

McLlovin

za późno;) tu już mnie wszyscy zlinczowali;)

andrzej1913

witaj w klubie, mnie wcześniej też

McLlovin

no to elegancko

andrzej1913

pocieszcie się wzajemnie ^^

Slaught

jak byś się nie wtrącił do jakiejś wypowiedzi to byłby cud co nie

andrzej1913

to jest forum i każdy może się wtrącić :*
nie pisz do mnie w rodzaju męskim

Slaught

jesteś dziewczyną, to trochę wyjasnia..

andrzej1913

jesteś chłopakiem, to wszystko wyjaśnia...

ocenił(a) film na 9
andrzej1913

A powiedz mi, czy ów ranking ma aż tak wielkie znaczenie?

MagdalenaPatterson

nie mogę przez niego zasnąć w nocy

ocenił(a) film na 9
andrzej1913

To nie śpij dalej. Pozdrawiam.

MagdalenaPatterson

pozdrawiam również

użytkownik usunięty
andrzej1913

Też popieram, ale niestety nie można o tej bajce powiedzieć nic poza: "Cudowna!", "Wspaniała!", "Najlepsza na świecie!", "Teraz już takich nie ma!", bo to Bajka Wybrana.
Dla mnie szału nie ma, nie jest tragiczna, ale obejrzałam raz i wystarczy. 5/10