PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Komu poleciała łezka gdy ojciec Simby umierał?:)

ocenił(a) film na 10
zonk_2

ja gdy byłem mały

ocenił(a) film na 10
maltanek

ja miałam jakieś 9 - 10 lat jak obejrzałam pierwszy raz . nie płakałam co prawda ( przy żadnym filmie nie płakałam )- ale siedziałam jak wmurowana ! Pamiętam jak potem ciągle mi to przed oczami leciało ...

ocenił(a) film na 9
Lady_Brittany

kocham ten film, za to jaki jest, za ukazanie tych wspaniałych scen. przypomina mi ten film dzieciństwo i może przez to odbieram go trochę inaczej niż inne filmy, ale nawet jak wróciłam do niego i oglądałam niedawno, to też nie obyło się od kilku łez:(

ewix_6

Mam podobnie.

ocenił(a) film na 10
maltanek

a scena gdy duch Mufasy ukazuje się Simbie??, według mnie chwyta za gardło równie mocno...

ocenił(a) film na 10
diabol44

ta scena też była ogromnie wzruszająca :'(

maltanek

Ja się śmiałem do rozpuku.

maltanek

To był chyba mój pierwszy film w kinie i płakałem strasznie, chociaż kiedy zapaliło się światło zgrywałem twardziela. Tutaj anonimowo mogę się wreszcie przyznać.

ocenił(a) film na 10
maltanek

ja, dawno, ale było :D i to był chyba jedyny film który wzbudził we mnie takie emocje :D

maltanek

Mi zawsze się kręci w oku, a w kinie to aż 3 razy ;) i się tego wcale nie wstydzę

ocenił(a) film na 10
maltanek

ja też jak byłam mała i wczoraj, gdy byłam w kinie. to zawsze wzrusza :'(

lady_hara

też wybieram się na niego do kina

maltanek

płakałam nie tylko na tej scenie. a właściwie połowie filmu, hehe.

minds

:)

ocenił(a) film na 10
maltanek

mam 21 lat jak byłam mała to zawsze płakałam na tej scenie. I wczoraj wcale nie było inaczej, łzy jak grochy leciały.

ocenił(a) film na 10
renia91_horror

ja mam teraz prawie 26 lat i płakałam jak byłam na tym w kinie gdy byłam dzieckiem :)