PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 593 tys. ocen
8,2 10 1 592505
8,4 77 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Kto był ojcem Nali?! Simby Mufasa, a jej? :-)

ocenił(a) film na 10
Tomek93_fw

Ojciec Nalii jest nieznany,nawet w książkach

ocenił(a) film na 7
Tomek93_fw

A kto był ojcem Mufasy? albo Rafiki? Jak na film biograficzny nie poruszyli tak ważnej kwestii!

Atlas108

Akurat dziwne mogłoby się wydać, że główna bohaterka jest nie wiadomo skąd. Tym bardziej, że na Lwiej Skale nie było mężczyzn.

ocenił(a) film na 7
Tomek93_fw

Prześmieszne Tomek93_fw , radzę poczytać trochę o trybie życia lwów

Atlas108

Chodzi o to, że możliwe iż ojcem Nali mógł być Mufasa, albo Skaza. Wtedy mielibyśmy do czynienia z kazirodztwem (vide kolejne części KL). Innych lwów na Lwiej Skale nie było...

ocenił(a) film na 10
Tomek93_fw

Podsumowując: Tryb życia lwów, NIE MA TU NIC DO RZECZY.

Chcecie wiedzieć kim był ojciec Nali? Chcecie wiedzieć kto był ojcem Mufasy i Skazy, oraz Rafikiego? Chcecie z tego filmu zrobić "Modę na Sukces"? Po KLII wiele osób nie mogło się już połapać, a wy jeszcze rządacie powiększenia drzewa genealogicznego...

Tak samo, jak nie ważne jest kim był ojciec Kovu, tak samo nieważne jest, kim byli ojcowie wyżej wymienionych. Małe dziecko się o to nie pyta (a przynajmniej ja się nie pytałem, ani mój brat, ani syn mojego kolegi), więc tym bardziej my nie powinniśmy. Nala JEST i tyle. Koniec tematu. Dociekliwi mogą przyjąć wersję, że ojciec Nali był lwem który przeszedł sobie przez Lwią Ziemię, będąc w podróży i ruszył dalej.

Na koniec: Mufasa też nie był ojcem Nali. Powtarzam że to bajka i kazirodztwo nie jest dopuszczalne, nawet jeśli jest "logiczne". W bajkach nie wszystko musi być zgodne z logiką.

Tomek93_fw

Silvio Berlusconi

ocenił(a) film na 10
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
bolec_4

A ty byłeś gówniarzem kiedy się urodziłeś i nadal nim jesteś.

ocenił(a) film na 8
Tomek93_fw

Jeśli ktoś chce wiedzieć, to za ojca Nali uważany jest Ni. xD Proszę - http://lionking.wikia.com/wiki/Ni

ocenił(a) film na 10
Surine

No weź, proszę cię... ^^

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

Problemo?

ocenił(a) film na 10
Surine

Uno grande problemo!

Przecież te historie od dawna uznane są za niekanoniczne. Moim zdaniem teraz mogą tylko namieszać ludziom w głowach ^^. Szczerze mówiąc to myślałem że też nie traktujesz tego poważnie (przez to że napisałeś "xD") ;).

ocenił(a) film na 10
Tomek93_fw

Ja byłem ojcem Nali,bo co?

użytkownik usunięty
Tomek93_fw

ona była sierotą.. ;)

ocenił(a) film na 10

No, to chyba pół-sierotą ^^.