A kto był ojcem Mufasy? albo Rafiki? Jak na film biograficzny nie poruszyli tak ważnej kwestii!
Akurat dziwne mogłoby się wydać, że główna bohaterka jest nie wiadomo skąd. Tym bardziej, że na Lwiej Skale nie było mężczyzn.
Chodzi o to, że możliwe iż ojcem Nali mógł być Mufasa, albo Skaza. Wtedy mielibyśmy do czynienia z kazirodztwem (vide kolejne części KL). Innych lwów na Lwiej Skale nie było...
Podsumowując: Tryb życia lwów, NIE MA TU NIC DO RZECZY.
Chcecie wiedzieć kim był ojciec Nali? Chcecie wiedzieć kto był ojcem Mufasy i Skazy, oraz Rafikiego? Chcecie z tego filmu zrobić "Modę na Sukces"? Po KLII wiele osób nie mogło się już połapać, a wy jeszcze rządacie powiększenia drzewa genealogicznego...
Tak samo, jak nie ważne jest kim był ojciec Kovu, tak samo nieważne jest, kim byli ojcowie wyżej wymienionych. Małe dziecko się o to nie pyta (a przynajmniej ja się nie pytałem, ani mój brat, ani syn mojego kolegi), więc tym bardziej my nie powinniśmy. Nala JEST i tyle. Koniec tematu. Dociekliwi mogą przyjąć wersję, że ojciec Nali był lwem który przeszedł sobie przez Lwią Ziemię, będąc w podróży i ruszył dalej.
Na koniec: Mufasa też nie był ojcem Nali. Powtarzam że to bajka i kazirodztwo nie jest dopuszczalne, nawet jeśli jest "logiczne". W bajkach nie wszystko musi być zgodne z logiką.
Jeśli ktoś chce wiedzieć, to za ojca Nali uważany jest Ni. xD Proszę - http://lionking.wikia.com/wiki/Ni
Uno grande problemo!
Przecież te historie od dawna uznane są za niekanoniczne. Moim zdaniem teraz mogą tylko namieszać ludziom w głowach ^^. Szczerze mówiąc to myślałem że też nie traktujesz tego poważnie (przez to że napisałeś "xD") ;).