PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 596973
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

POMÓŻCIE

użytkownik usunięty

Przypomniał mi się serial mojego dzieciństwa...nie pamiętam jak się nazywał..pamiętam tylko że to było jakby połączenie "Króla Lwa","Księgi Dżungli" i "Bambiego"..był mały lew "zaadoptowany" przez rodzinę wilków..chyba były jakieś hieny, coś na kształt Shier-kan'a, mały jelonek (chyba też osierocony)...kojarzy mi się jeszcze wiewiórka - lekarz ale nie jestem co do tego pewna..chyba był też jakiś wątek że ten lewek i jelonek mieli jakieś moce czy coś..i jeszcze pamiętam fragment piosenki o psie który bez przerwy w piłkę gra, bo tylko on piłkę ma;)nie mogę nigdzie tego znaleźć bo pamiętam tylko te szczegóły!Może ktoś to zna?

Ja to znam, wiem o którą bajkę Ci chodzi. Jak byłam mała to oglądałam to czasami ale niewiele pamiętam... nie znam tytułu. Ten mały lewek trafił do stada wilków i został wychowany przez tą mamę Wilczycę, miał jakąś moc i kiedyś był taki odcinek, w którym takie gwiazdki spadły z nieba na tego lewka a na jelonka listki. Tego psa z piłką też pamiętam;) i był jeszcze wąż Ka i Balu - niedźwiedź(to chyba postacie wzięte z "Księgi Dżungli")
Jak miło powspominać stare dobre czasy...:) chciałabym znać tytuł tej bajki. Jeśli ktoś jeszcze to pamięta to piszcie.
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10

Ja też to kiedyś ogladałam i nawet mama mi to nagrała na kasete, ale już nie pamiętam tytułu.

ocenił(a) film na 10

Pewnie Kimba bialy Lew:D:D:D :D:D:D Tez to pamietam :D

użytkownik usunięty
CzarnaKrwinka

Nie, nie..Kimba to jeszcze co innego, ale jego akurat pamiętam:)

'Simba, The Lion King'.

http://www.mondotv.it/EN_Mondo/Mondo_EN/TVSeriesEN_Source/SimbaKing/Simbaking1.h tml

nigdy tego nie widziałam, ale wygląda naprawdę strasznie. D:

tris

Heh szczere, ja już tak trochę wystrachana, ale patrzę na ten link, mówię sobie: będę silna:)... a tu zobaczyłam coś czego nawet małe dzieci się nie przestraszą :) lol. Dopiero później ujrzałam minkę na dole. Ech ja to się nawet swojego cienia zaczynam bac:) pozdro;P

ocenił(a) film na 9

cos mi swita bo z kads znam tego pieska ale nie wiem za bardzo czy napewno ogladalam. moze jak bylam malutka