PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597001
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Witam! Wszyscy dobrze wiemy, że reinkarnacja Króla Lwa przyniosła wielki sukces. Uważam, że powinni puścić Króla Lwa 2 i zmienić tą ohydną, buro-pomarańczową grafikę!!
Grafika powinna być taka jak w jedynce! Simba powinien być żółtawy (jak w jedynce), a nie pomarańczowy, bądź też często brązowy (dwójka). Kurczę to nie jest Skaza do jasnej, ciasnej!!
Ale nie wiem czy taka owa reinkarnacja sequelu będzie w ogóle miała miejsce. Wiecie coś na ten temat?? Pierwszy król filmów Disney'a - Król Lew, teraz Piękna i Bestia. Czas na Zakochanego Kundla i Króla Lwa II ! Niech puszczają inteligentne bajki Disney'a w tych kinach, bo puszczają chłam.

ocenił(a) film na 7
JacobFan

Szata graficzna w drugiej części również mi nie odpowiadała (była zbyt ciemna i brakowało jej żywszej palety barw).
Niedługo ma być premiera KLII na bluray'u. Kto wie,może oprócz podbicia jakości wyświetlanego obrazu i dźwięku zrobią coś z tym fantem?

ocenił(a) film na 10
JacobFan

A mnie się właśnie bardziej podobała grafika w KLII... Taka mniej jaskrawa i cukierkowa... Bardziej mroczna i poważna. Wiem to trochę dziwne pisać że bajka jest "bardziej mroczna" i to niby ma być lepiej, ale cóż... W KLII moim zdaniem pięknie wyglądała sawanna. Bardziej realnie i mówię tu do tych, którzy na sawannie byli. Najlepiej natomiast wyglądają ujęcia w nocy.

Ehh... Po prostu bardziej mi przypasowała grafa w KLII, nie wiem specjalnie dlaczego... Jakoś tak te barwy były... Żywsze...?