PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177773
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Przeczytalem 10 ostatnich opini i 6 z Nich jest strasznie negatywnych, a zaledwie 4 lekko pozytywne, Kazdy krytykuje ten film jak sie da najmocniej jak by to bylo niewiadomo jakie gowno:
1.Alexander - Słabizna a gosc ma w ulubionych Transporting, Desperado i Kill Bill - te filmy wystarcza za komentarz
2.Shirro - suche teksty i sceny batalistyczne - teksty w filmie sa piekne, chociaz moze mocno przeslodzone ale na pewno nie plytkie i suche przynajmniej do odjazdu Jeremiego Ironsa, rowniez sceny batalistyczne sa pieknie nakrecone, wogoe scenografia to jeden z najmocniejszych punktów filmu,a przyjazd wojsk Jerozolimy pod Kerak to po prostu genialna scena, genialnie nakrecona ze swietnie oddajaca klimat muzyka
3,4 Akasha - ta pani wpisala sie dwa razy - beznadziejny, nudny i przecietny - na pewno dla fanów takich filmow jak Bardzo Dziki Zachód czy Park Jurajski czy tez bardzo plytkich komedi 13 posterunek i Stary Gdzie moja Bryka ( to juz totalne dno ) film ten bedzie nudny, ale jesli Akasha pisze ze dwa razy sie w polowie zgubila to zrozumienie filmu " Stary Gdzie moja Bryka " jest chyba maksymalnym osiagnieciem, ale dziewczynka jesli sie nie myle ma 15 lat wiec wybaczam, chociaz znam bardzo inteligentne 15 -latki ktore by pewnie ten film do polowy zrozumialy, bo nie uwazam zeby byl On jakis ciezki do zalapania, a jest do tego bardzo ciekawy wiec juz wogole zrozumienie Go nawet przez maly mozdzek powinno sie udac
5. Niels - ten film to strata czasu - ta osoba rowniez nie ma nic w ulubionych sadze wiec ze dla Niej ogladniecie kazdego filmu to strata czasu, takie moje odczucia osobiste
6. Wilquu - nawet fajna ksywa troche zerznieta od goscia z Hemp Gru no ale ba, moze miales ja pierwszy -padaka nuda wielki minus szmira ... poprostu nie - ale ten Pan mnie akurat zaskoczyl bo cholerka ciezko mi sie bylo doszukac u Niego w ulubionych jakies gowna, wrecz odwrotnie same swietne filmy tam mial i niestety pozostaje mi wierzyc ze po prostu Mu nie przypadl do gustu, ze moze nie lubi tego gatunku czy cos, bede w to wierzyl, a co do mnie to ja film oceniam troche powyzej srednio do odjazdu Ironsa genialny a gdy na placu boju pozostal Bloom to juz slabizna pozdrawiam

Ary

Boshe skoro dla ciebie filmy takie jak ,,Trainspoting" czy ,,Kill Bill" sa gorsze od twoich ulubionych tj. np. ,,Titanic" czy ,,Nico" to az zal za dupe sciaksa ze taki burak moze kogos komentowac. Zrozum ze kazdy z nas ma inne gusta a mi Krolestwo wydaje sie porażką Film nie ma w sobie absolutnie nic (moze momentami poza muzyką) co mogloby sprawic ze bede o nim pamietał na dlużej .Dzieki i pozdrawiam

Alexander_2

heheh a co ma w sobie Desperado Kill Bill czy Transporting ??

Ary

He ,,Desperdao" znalazło sie tam z takiego powodu ze jakos mam dziwny sentyment do tego filmu,wcale nie uważam ze jest taki swietny i wyjatkowy ale bardzo lubie ten film.Co ma w sobie Transpotting??????
Ten film pokazuje problem narkotyków w wyjatkowy sposób,Film jest swietny począwszy od kapitalnych zdięc ,muzyki,gry aktorów i niesamowitych scen ktore moga snic sie po nocach.Wydaje mi sie ze nie widziałes tego filmu ,albo go nie zrozumiałes i teraz sie czepiasz.Trainspotting to juz film kultowy i musisz sie ztym pogodzic. Kill Bill powstał gdy wydawało sie ze Tarantino sie skończył a on tym filmem pokazała ze jest mistrzem kina autorskiego.Kill Bill czerpie inspiracje z najgorszych gatunków filmowych(włoskie westerny czy buzioklepki rodem z Hong kngu) sam temat tez jest banalny -zemsta.Ale sposób nakrecenia , budowa fabuły,i wszystko inne co zlożyło sie na ten film jest perfekcyjne.naprawde nie wiem jak mam ci dalej to wytłumaczyc ,Obejrzyj zrozum .pomysl ,napisz.Sija

Alexander_2

" Ten film pokazuje problem narkotyków w wyjatkowy sposób " No to sobie wlacz takie filmy jak bullet, Requiem dla Snu i tu bedziesz mial dopiero problem narkotykow w wyjatkowy sposob a do tego lepszy klimat i fajniejsza muzyke w przypadku Requiem dla Snu genialna

Ary

,,Requiem..." obejrzałem chyba ze 7 razy i ciagle mi malo :P ,ale w tym filmie to nie chodzi tylko o narkotyki..Trainspotting jest niezwykle ,,radosnym" filmem ktory porusza ten problem.Requiem jest smutny i dramatyczny.A muzyka w obu filmach jest kapitalna ,mam oba soundtracki i są one tak rozne jak rożne sa oba filmy

Alexander_2

NOOO Transpotting to film cholernie radosny z tym sie musze takze zgodzic

ocenił(a) film na 8
Ary

Śmieszny jesteś...
Ludzie piszą o swoich odczuciach i mają do tego prawo...
Nie muszą być krytykami czy mieć w ulubionych arcydzieła(albo wogóle coś mieć, nie każdemu chce się dodawać) aby wyrazić swoją opinię...
Osądzanie kogoś na podstawie filmów jakie lubi jest niesprawiedliwe.
Typowa postawa "wy się nie znacie"..

Ary

"Trainspotting" (bo tak się to pisze), Kill Bill czy Desperado to świetne filmy. Królestwo Niebieske jest zwyczajnie nudne, nie ma tego czegoś co miał Gladiator i ciężko było mi wytrzymać te prawie dwie i pół godziny.
PS Nie oceniaj ludzi po ich ulubionych filmach bo sam w swoich niezłe gówna (moim zdaniem) i ktoś może jeszcze zacząć po Tobie jeździć.

Rychoslaw

akurat Gladiator moim zdaniem tego czegos nie mial, na moje do Braveheart a nawet do Krolestwa Niebieskiego mu wiele brakuej

ocenił(a) film na 10
Ary

Podzielam twoje zdanie w kwesti wyższości Krolestwa Niebieskiego nad Gladiatorem.
Oba filmy niedługo mają zostać wydane w rozszerzonej wersji

Czy jest wersja reżyserska Bravehearta??

Acid_5

Nie ma, ale dobrze ze chociaz ktos sie znalaz ktory podziela moje zdanie na ten temat, Gladiator jest cholernie Made im America i wogole szczegolnie koncowka, wielki MAksimus sam obalil Rzym, chociaz od momentu odjazdu Ironsa tak samo juz bylo w KJRolestwie Niebieskim, ale do tego moentu film o niebo lepszy byl, a Bravehart tio po prostu cudo

ocenił(a) film na 10
Ary

wiecie co wedlug mnie to takie klocenie sie jest godne pozalowania ;/ Kazdy pa prawo do wlasnej opinii i przeciez kazdy lubi co innego :/ nie rozumiem po co zaczynac tak beznadziejny temat jak to, ze np. Alexander ma w ulubionych Kill Bill czy co to tam bylo :/
Ary, rozumiem, ze podobalo Ci sie KN ale NAPEWNO lubisz tez inne filmy i Alexander TEZ MOZE Ci powiedziec (zalozmy, ze lubisz shreka):
haha a on lubi shreka, jak mozna to lubic przeciez to film dla dzieci..!" Nie wiem po co zaczynales w ogole ten temat :/ Takie klocenie sie jest bez sesnu... mam nadzieje ze Wam przejdzie :P:P

Pozdrawiam i prosze mi sie tu wiecej nie klocic, bo zglosze temat do moderatora :P :]

ocenił(a) film na 10
Black_Lilith

Wiem, że to spam ale chyba Nortona nie wywalisz :P zapraszam do NNB czyli:

Zakładam stowarzyszenie fanów Nortona znane pod nazwą NNB czyli:
NORTON NASZYM BOGIEM :D:D:D Kto chce niech się zapisuje, a ja postaram się (w zależności od tego ile osób będzie chciało się dołączyć) zalożyć stronkę lub bloga naszego stowarzyszenia! ;) Teraz, idąc ulicą, krzyczmy

"NORTON NAZSZYM BOGIEM!!!!!!!" :D
Zapisy w odpowiedziach lub w na mail raveninblack@vp.pl
Warunki przystąpienia są podane na stronce Nortona w temacie pt. UWAGA FANI EDKA. :D Zapraszam ^^

ocenił(a) film na 10
Black_Lilith

Nie wiem za bardzo o co wam się rozchodzi ale to luz. Wiem jedno że filmy takie jak: Królestwo Niebieskie, Alexsander, The Last Samurai,Król Artur, Gladiator są jednymi z najlepszych jeśli chodzi o filmy historyczne. Królestwo Niebieskie super film naprawde lepszego nie oglądałem i jestem naprawde pod wielkim wrażeniem!!

Ary

Jezeli choc raz przezylbys taki wieczor jaki prawdopodobnie przezyli bohaterowie "Stary Gdzie moja Bryka", o ktorym kraza potem legendy, nie nazwalbys filmu dnem. O czym bedziesz opowiadac swoim dzieciom??

Ary

Ciekawa kłótnia. Ja napiszę tak-mi się "Królestwo Niebieskie" podobało, podobały mi się też inne zjeżdżane na forum filmy, jak "Aleksander", "Król Artur" czy "Troja", bo po prostu lubię takie klimaty. "Gladiatora" widziałam tylko raz i spodobał mi się średnio, muszę sobie zrobić powtórkę. A "Trainspotting"(nie Transporting) to bardzo dobry film, "Kill Bill", "Desperado" i "Park Jurajski" też nie są złe. "Stary, gdzie moja bryka", no cóż, to akurat badziew.
Pozdrawiam

Veda12

Ja uwielbiam filmy historyczne ale np Król Artur czy Gladiator to mi sie lepiej podobali Nasi Krzyzacy albo chocby serial czarne Chmury tez znakomity, co do Królestwa to juz sie wypowiedzialem a i tak nikt nie przebije Gibsona i Jego Braveheart to jest film

Ary

W "Królu Arturze" i w "Gladiatorze" była piękna muzyka i właśnie muza w tych filmach jest dla mnie najważniejsza, poza tym lubię oglądać sceny walk, bitew. Podobało mi się to, że każdy z rycerzy Artura miał taki indywiduwalny styl walki. A "Braveheart" jest oczywiście super. "Krzyżaków" w ogóle nie pamiętam, a "Czarnych Chmur" nie widziałam, nie przepadam za polskimi produkcjami(pomijając Kargulów i Pawlaków, Franka Dolasa i "Alternatywy 4").
Pozdro

Veda12

Widze ze sie udzi8elasz w kazdym mim poscie heheh

Ary

Tak jakoś wyszło, czy w każdym to nie wiem. Ale nie mam nic przeciwko. Ostatnio w ogóle za często się udzielam na tym forum, chyba się uzależniam:-)
Pozdro

Veda12

heheh zauwazylem ale to chyba tylko dobrze swiadczy, ja tez sie udzielalem z braku zajec teraz juz bede sie udzielal rzadziej bo studia no ale ba trzeba sie uczyc

Ary

Ja róznież będę się pojawiać coraz rzadziej, z tego samego powodu:-) Studia, znowu nauka, koszmar.
Pozdro

Ary

Właśnie Ary trzeba się uczyć!!! więc się ucz przeczytaj sobie o Templariuszach, zobacz ich i porównaj z filmem a pózniej krytykuj ludzi, którzy lubią historię a nie filmy żle nakrecone!

shiroo

Ja sie ucze rowniez studiuje :-), a tak wogoel to przeczytalem Krzyzowców i Króla Tredowatego i bardzo mi sie podobala szczegolnie ta druga historia i mimo wszystko troche zaluje ze film sie skupil wokol Baliana a nie Baldwina 4 no ale ba