Królestwo zwierząt

Animal Kingdom
2010
6,9 16 tys. ocen
6,9 10 1 16367
7,5 21 krytyków
Królestwo zwierząt
powrót do forum filmu Królestwo zwierząt

Królestwo Zwierząt oraz Prorok wnieśli coś nowego do tego gatunku, Animal Kingdom jest niezwykle orginalnym filmem który rozpoczyna swoją historię tak naprawdę od upadku tej całej rodziny, nie jest pokazane jak oni popełniali te przestępstwa/kradzieże i jak w tej sprawie policja wszczęła dochodzenie, co jest chyba normą w tym gatunku.
Ale ten film opiera się głównie na psychologii głównego bohatera, a jeżeli chodzi o grę aktorską w większości wcześniej nieznanych aktorów, co jest także plusem w tym filmie, potrafii naprawdę zrobić wrażenie, także reżyser który debiutuję tym filmem na dużym ekranie tymi długimi ujęciami i spokojnie poprowadzonym rytmem filmu, naprawdę mi zaimponował.

(Mocny Spojler)
Trochę się zastanawiałem nad zakończeniem, bo on już wiedział wcześniej że go zabiję, chciał go wyciągnąć z więzienia chyba właśnie po to, ale jak Papieża właśnie na końcu zabił, to dlatego żeby zostać nowym "ojcem chrzestnym" tej rodziny, czy chciał po prostu uwolnić rodzinę od tego "ciężaru".?

ocenił(a) film na 7
daniel_m3

a moze po prostu z czystej zemsty za dziewczyne ?!?!

Bambim

No ale to by tak tej "matki" nie przytulił, jeżeli by chodziło tylko o zemstę.
Tak mi się wydaję przynajmniej.

ocenił(a) film na 7
daniel_m3

no własnie ja myślałem że wyciągnął go z paki gdyż chciał wymierzyć sam sprawiedliwość, ale to przytulenie matki poźniej mnie troche zbilo z tropu... także można się jedynie domyślać :)

ocenił(a) film na 1
daniel_m3

o kolego. dawno nie czytalem tak niegramatycznego wpisu. przesunales granice o czternascie rzutow beretem.

Szynszyll_2

A dokładniej o co ci chodzi?. O jakieś konkretne zdanie.?
Bo wiesz z tej twojej wypowiedzi za wiele nie można wywnioskować..

ocenił(a) film na 1
daniel_m3

jesli pytasz....

- królestwo zwierzat i prorok 'wniosły' a nie 'wnieśli' bo to 'te' filmy a nie 'ci' filmy - nastepnie daj kropke i zacznij nowe zdanie
- 'animal kingdom' nie rozpoczyna swojej histori tylko opowiada pewna historie - no chyba, ze chodzilo Ci o historie filmu
- unikaj okreslen w stylu: tej, tego, te. stosuj je tylko wtedy gdy jest to absolutnie niezbedne.
- film nie opiera sie na 'psychologii glownego bohatera' - ewentualnie na jego psychice. psychologia to dziedzina nauki
- plusem tego filmu a nie plusem w tym filmie
- itd. itp.

calosc wypowiedzi jest koslawa i niezdarna. naduzywasz przecinkow zamiast budowac nowe zdania. jezeli chcesz to zmienic powinieneś duzo czytac - to jedyny sposob. pzdr.

Szynszyll_2

Trochę tego dużo, ale już z tym "itd. itp." to przesadziłeś, sam widziałem te po niektóre błędy.
Rzeczywiście trochę niezdarnie to napisane, ale człowiek uczy się na błędach, a i czytam w sumie ostatnio niewiele.

daniel_m3

"duzo czytac"
Nie rozumiem^...
To ty także na książki powinieneś poświęcić trochę więcej czasu...