Królestwo zwierząt

Animal Kingdom
2010
6,9 16 tys. ocen
6,9 10 1 16367
7,5 21 krytyków
Królestwo zwierząt
powrót do forum filmu Królestwo zwierząt

pewnie będą tacy którzy będą nie zadowoleni z mojego tematu ale film NUDNY . obejrzałem
go do końca tylko z jednego powodu by móc z czystym sumieniem dać mu 3 . starali się by był chyba ambitny (NIE UDAŁO SIĘ )

końcówka filmu dobre ale to tylko końcówka ..
dałbym niej niż 3 ale jeden z braci ma niezłe tatuaże :D

SZKODA WASZEGO CZASU ,NIE POLECAM ....

ocenił(a) film na 7
Big_Star_Varna*

mam zamiar odwiedzac forum tego filmu i tepic tobie podobnych. nuda, zapomniales dodac nuda dla osob urodzonych po 1990, bezmozgich troglodytow oceniajacych ,,oszukac przeznaczenie 2 ,, jako arcydzielo

hubo84

:D po 1990 bezmózgowcze ?... chyba jak byleś mały to rodzice ci nie poświęcali zbyt dużo uwagi, (ja tez nie mam zamiaru) a co do ,, oszukać przeznaczenie 2 ,, to chociaż trzymał w napięci zaskakiwał i nie był oklepany temat ...

ocenił(a) film na 7
Big_Star_Varna*

tobie za to poswiecali za duzo, dlatego do tej pory ogladasz muminki trzymajac kciuka w ustach, no i oczywiscie po muminkach obowiazkowo oszukac przeznacze wszystkie czesci.

hubo84

co ty taki narwany. jak ci smakuje gówno to smacznego! :D ... nie dam się już wciągnąć w polemikę . lubisz po drugiej stronie komputera czuć się męski stawiając się innym , powodzianie! :D

ocenił(a) film na 7
Big_Star_Varna*

naucz sie pisac w jezyku ojczystym, zacznij od ukladania sobie zdania w myslach zanim cos napiszesz, to powinno ci pomoc. zwroc szczegolna uwage na skladnie i interpunkcje, ulatwisz sobie w ten sposob podjecie dyskusji na poziomie. nie probowalem i nawet nie mysle o wciaganiu cie w zadna polemikie, napisalem tylko kilka inwektywow na twoj temat, a to z racji tego, ze skrytykowalas/es ten film nie podajac zadnych argumentow.
ps. nie bede skromny i napisze ci odrazu, ze proba podjecia przez ciebie dyskusji z moja osoba na ten czy inny temat nie ma wlasciwie racji bytu, a powod tego jest calkiem prozaiczny. pozostawiam cie juz w spokoju, plaw sie do woli w swojej ignorancji i uwazaj na jezyka polskiego. pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
hubo84

Z racji ze urodziłeś sie przed 1990 jestes bardziej potrącony przez życie? Przez komunizm tak? Skończ gadać bzdury bo to żałosne.
Królestwo Zwierząt mimo że jest filmem bardzo dobry jest trochę cięższe w odbiorze dla normalnego hamburgerożercy. Nie wszystko zostaje podane na tacy a wiec film jest słaby. Nie których myślenie boli i jak czegoś nie rozumieją to już tego nienawidzą bądz kochają (świetny przyklad Incepcja).
Dyskutowanie z osobami które mówią że film był nudny nie ma poprostu sensu. Jeszcze jak ktoś pisze ze fajne były tatuaże... eh :/ jak rozmowa z małpą.
Big Varna zakończenie było fajne bo sie pierwszy raz przez cały film polała krew po scianie? Coś czuje że tego zakończenia nawet nie rozumiałeś. I uznałbym je za tragiczne a nie fajne. Oglądaj dalej Oszukać przeznaczenie i inne hamerykańskie badziewie które są obecnie wyświetlane.
Jeśli to był nudny film to spróbuj obejrzeć jakiś tytuł Bergmana... Polecam "Jak w zwierciadle" oraz "Szepty i Krzyki" gwarantuje że poznasz prawdziwe znaczenie słowa "nuda".
A Królestwo zwierząt 7/10... denerwowały mnie te dłużyzny, reżyser mógł to pominąć przez co film nabrał by tępa, no i co za tym idzie reżyseria troche padła ;/

ocenił(a) film na 4
___ice___

Ja tam Bergmana lubię, a przez to dzieło przebrnąłem z wielkimi trudem.

ocenił(a) film na 7
Chris_Sharma

chciales sie pochwalic , ze znasz bergmana, to zajrzyj na forum jego filmow, albo na strone samego rezysera. mi osobiscie nie przypadl on do gustu , moze dlatego, ze za duzo u niego symboliki i proba doglebnej analizy podczas trwania seansu, troche wybija mnie z rytmu ogladania, przez co nie potrafie wczuc sie w sama historie, ktora z reguly bardzo leniwie sie rozwija.

ocenił(a) film na 7
hubo84

Oglądałem dużą cześć jego pozycji. Nie lubie jego filmów chociaż zdajrzją sie wyjątki takie jak chociaż by Fanny i Aleksander czy Źródło. Oraz uważam go za świetnego reżysera. Kwestia gustu. A i tak wole Fellini'iego ale coż.

Nie chciałem sie niczym chwalić ale zawsze jak ktoś mówi że film był nudny to wiem że mam do czynienia z d3bilem i odsyłam go do Bergmana bo wiem że ze nie wytrzyma pięciu minut. Prawda jest taka żę jak ktoś gustuje z Oszukać przeznaczone, Transformers itp to za ambitne kino nawet nie powinnien sie brać.. ambitne to za duzo powiedziane. Nie powinien sie brać za gatunek którego nie lubi bo to jest włąśnie takie "szukanie smoków w melodramacie". Za pewne po przeczytaniu opisu pomyślał że obejrzy coś krwawego albo jakoś szklaną pułapke. Dlatego nie byłem ciekaw twojego zdania Hubo ale pana Big Varny.
Dobija mnie jeszcze jedna sprawa. Ze nie wiem czy tez tak masz Hubo ale ja jeszcze w życiu nie oglądałem dobrego Australijskiego filmu. Ci ludzie na prawde mają problem. Tutaj nie było w sumie żadnej porządnej akcji nie wiem czy uznać to za plus czy za w minus w przypadku tej produkcji. Każdy ich film jest jakiś smetny, na siłe unikają jakiej kolwiek akcji. Zachowują sie nie poamerykańsku ale to "odbiera życie" ich produkcją. Tutaj jest tak samo ;/

___ice___

ice rozbawiles mnie tym, ze ten film jest ciezszy w odbiorze, ogladalem Krolestwo Zwierzat na wpol drzemiac, otwierajac oczy co 10-15 minut i jakos nie mialem problemow ze zrozumieniem fabuly. Po filmie nawet nie bylo o czym myslec bo wszystko jest wylozone jak na tacy.

ocenił(a) film na 8
hubo84

"Język ojczysty" zawiera też coś takiego jak polskie znaki panie polonisto :P
A co do filmu to 8/10.

ocenił(a) film na 7
domine667

bede o tym pamietal piszac cv, a tymczasem.............

ocenił(a) film na 3
Big_Star_Varna*

ja tez nie polecam , myślałem ze będzie solidny film a tu klapa .... naciąganą 3 ... polecam tylko wytrwałym i tym co nie maja zrobić z czasem.

ocenił(a) film na 6
Big_Star_Varna*

Film jak dla mnie średni nie wiem dlaczego ale ksywa papież dla tego gościa jakoś mi nie pasowała. Powinni zmienić aktora albo dać inną ksywkę i wszytko było by ok. A jak czytam wasze komentarze to nie rozumiem dlaczego nie umiecie uszanować opinii innych a zwłaszcza hubo84. I lepiej nic nie tęp bo za tępy jesteś do tego pisze tak bo obrażasz sporo ludzi głupią wypowiedzią.

ocenił(a) film na 7
kacuranis

zgadzam sie tylko z jednym, ty naprawde niewiele rozumiesz i pewnie na jakis czas tak ci juz pozostanie.