PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10087335}
5,1 234  oceny
5,1 10 1 234
3,6 8 krytyków
Królestwo
powrót do forum filmu Królestwo

Obejrzałam film na nh25 i w skrócie jest to film całkiem interesujący - generalnie jak ktoś lubi takie arthousowe odklejone klimaty to się będzie jarał. Może się dłużyć i nużyć no ale co tam.... Potem wchodzę na fw i widzę te wysrywy tych pseudokrytyków z koziej wólki, dzieci z przepranym mózgiem od tiktoka i reelsówi czeznę... Żałosne jest to jak bardzo filmweb stał się drugim wykopem gdzie aż roi się od pseudoekspertów, łonabi fylmoców z uksw, inceli co dorwali się do komputera z internetem. Nie wiem jak bardzo żałosnym człowiek trzeba być myśląc, że uda się wybić na hejcie i nienawiści do innych. Przypomina to wszystko jakiś tandetny twitterowy wylew, polskie bagienko, gdzie polak polaków musi do#ebac bo chory bedzie.
Ten film to postmodernistyczna popkulturowa pulpa, która zjada własny ogon i ma z tego beke. Jak ktoś myśli, że to opowieść na serio o nacjonalystach co słuchajo rihanne, przytulaja drzewa i czytają jakiś speców z marketingu to im współczuję... to nie jest film społeczny
Film dodatkowo ma fajną warstwę wideo... no ale cóż - ksenofobia to nasza cecha narodowa jak ostatnio powiedział poseł konfy - polska to dno...

ocenił(a) film na 2
wioleta123x

Jak lekko przychodzi ci obrażanie osób, którym film się nie spodobał, czy które wyraziły krytyczną opinię – nazywanie ich „dzieciakami z przepranym mózgiem”, „pseudoekspertami” czy „incelami” jest nie tylko niekulturalne. ale utrwala podziały, których – jak wynika z twojego komentarza – sam tak bardzo nie pochwalasz.

wioleta123x

Przeczytałem parę wypowiedzi reżysera o jego dziele i on chyba jednak na poważnie: żadnej pulpy, żadnej beki, tylko serio o nackach. Ale skrajne opinie o filmie zachęcają mnie do zmierzenia się z tematem :)

McDuck

PRL. W ten epoce szukajcie odpowiedzi na wszystko, co teraz widzicie. " Niewinni czarodzieje" film miał przejazd krytyków na polecenie, wybronił go czas, ale również to, że jest zwyczajnie dobry.