Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków

Snow White and the Seven Dwarfs
1937
7,3 50 tys. ocen
7,3 10 1 50227
7,6 16 krytyków
Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków
powrót do forum filmu Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków

nuda...

ocenił(a) film na 4

Ten film jest po prostu nudny!!! A polski dubbing sprzed wieków czyni ten film niemożliwym do zniesienia. Owszem, może komuś łęzka w oku się kręci na wpsomnienie "tamtych" czasów, ale ja ich nie pamiętam i mi ma prawo się film nie pododbać! Warto by go z lekka " unowocześnić", niestety to jest chyba standard w filmach Disneya ( tych starszych oczywiście), że polski dubbing jest zostawiony nieomal w stanie nienaruszonym. A już w wypadku " Kopciuszka" to jest już dno, dno i jeszcze metr mułu...

użytkownik usunięty
datura

No jasssne, ty wolisz pokemony i dragonballe, ew. współczesne, poprawne politycznie filmy wytwórni Disney'a.

zgadzam się z przedmówcą. Dlaczego nie pasuje ci przedwojenny dubbing ? Przecież jest super!
ps. co do pokemonów się zgadzam ale Dragon Ball jeszcze nie zalicza się u mnie do filmów dennych

ocenił(a) film na 9
datura

Każdemu ma prawo się nie podobać jakikolwiek film. Ale nie wolno psuć takich arcydzieł animowanych jak Królewna Śnieżka: "unowocześnianie" czy zmienianie dubbingu to profanacja i (nawet tak powiem:) barbarzyństwo. Zniszczyłoby to magię tych wspaniałych filmów (Śnieżka czy Kopciuszek).

ocenił(a) film na 10
datura

Doczekałaś się ;) - w 2009 roku film wyszedł z nowym dubbingiem i prawdopodobnie stanie się on jego oficjalną wersją.

ocenił(a) film na 10
datura

Ty po prostu walisz farmazony. .żeby nie powiedzieć dobitniej..

ocenił(a) film na 10
datura

Ten dubbing tylko nadaje animacji uroku i klimatu, a momentami jest nawet zabawny. Ja się śmiałam.

ocenił(a) film na 8
datura

Może i momentami jest nudny, ale pamiętaj, że to pierwszy pełnometrażowy film animowany. Poza tym chyba przyznasz, że jest pełen artyzmu i że robi wrażenie. Chyba każdy, kto oglądał ten film w dzieciństwie, bał się strasznie tej sceny w lesie, z tymi upiornymi drzewami mającymi przerażające żółte oczy, i sceny, w której zła królowa zmieniała się w starą wiedźmę. Poza tym, trudno nie uznać Gapcia za uroczego i zabawnego. A sceny krasnoludków opłakujących Śnieżkę za smutną i poruszającą. "Królewna Śnieżka" w całości polega na emocjach, i na emocje widza ma oddziaływać.