Wszystkie mozna obejrzec na YouTube, jesli ktos chce zbaczyc reszte. Fajne byly tez Die Gänsemagd, König Drosselbart i Brüderchen und Schwesterchen. Zeby je znalezc, nalezy wpisac na YT Sechs auf einen streich, albo Acht auf einen streich. Polecam
Ja uwielbiam tę bajkę. Nie znałam jej wcześniej, ale od kiedy ją zobaczyłam i przeczytałam w zbiorze Baśni Braci Grimm jest jedną z moich ulubionych bajek obok " Gęsiareczki" i "Złodzieja nad złodziejami".
Dzięki bardzo za wskazówkę, zawsze jakoś zapominam o Youtube jako o skarbnicy filmów wszelkiego rodzaju. Ale co do jednego nie masz racji, nadal można obejrzeć tu baśń Koenig Drosselbart, a może więcej? Posprawdzam jutro.
Teraz poważnie podchodzę do całej tej serii,"Królewska zagadka" wyszła super, baśń dla dzieci i rodzice też się nie nudzą, ja akurat nie pamiętałam tej baśni, choć przed wielu laty czytałam wszystkie baśnie braci Grimm, Tym lepiej dla mnie!
Ja mam tę baśń tylko w wydaniu angielskim i nazywa się tam " The Peasant's Wise Daughter", czyli po polsku powinno być coś w rodzaju " Mądra córka chłopa" czy coś w tym stylu :) Na wikipedii jest pod tytułem " Mądra wieśniaczka" :)
Do obejrzenia, legalnie, na ipla.tv: http://www.ipla.tv/Najpiekniejsze-basnie-braci-grimm-krolewska-zagadk/vod-554179 0 :)
Jak to sie oglada bo wlaczam obejrzyj w aplikacji i nic sie nie dzieje a jestem tam zalogowana.
Ja zawsze oglądam on line ("Oglądaj na www") i zazwyczaj działało (kiedyś musiałam zmienić przeglądarkę z Chroma na Mozillę, ale teraz w Chromie też mi chodzi). Sprawdź czy masz wszystkie wtyczki (np. Silverlight).