PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4532}

Krew niewinnych

Cherry Falls
2000
5,2 1,3 tys. ocen
5,2 10 1 1262
4,7 3 krytyków
Krew niewinnych
powrót do forum filmu Krew niewinnych

nie wiem czemu liczyłem na slasher na poziomie "koszmaru minionego lata" czy "urban legend" , czyli głupiego, ale porządnie wykonanego. niestety, głupota tego filmu jest już przegięciem, nawet jak na slasher.

pomysł na główny watek, tożsamość zabójcy i jego motyw, są całkiem ciekawe, ale scenariusz jest żałosny. debilne, sztuczne, irytujące dialogi wypowiadane przez płytkich, głupich, przerysowanych i stereotypowych bohaterów... ich kretyńskie zachowania, prowadzące do debilnego przebiegu akcji, fabule rujnują właśnie tego typu akcje, jak ta orgia ze strachu przed zabójca, [to tak jakbym zorganizował sex party, wiedział ze gdzieś obok czai sie psychol, który zejbał moich znajomych[!].]

wiem, że głupota, sex, płytkie postaci są cechą stałą dla teenslasherów z USA, ale tu jest jeszcze gorzej...

typ co grał chłopaka głównej bohaterki był tragiczny, za to ona była fajna, choć w takim filmie ciężko oceniać aktorstwo,ciężko się wykazać , gdy wypowiadasz debilne kwestie, zachowujesz sie głupio bo tego wymaga od ciebie scenariusz i reżyser...

a dodatek SPOILER SPILER SPOILER:

jak można zupełnie trzeźwa pannę spić na sile do kompletnej nieprzytomności wlewając jej wódkę do gardła? [nawet jeśli, to zostało to marnie przedstawione... i uwaga! przebój :
jak można wziąć typa kompletnie pijanego, nieprzytomnego, ledwociepłego i zgwałcić nim [!] pannę tą ??!!??!! to jest fizycznie nie możliwe, wacek człowieka który nasrany w 4 dupy leży na glebie nie stanie bez jego woli. to był absurd, ale musieli jakoś zrobić tak, żeby nie było ze ojciec jest zły, w końcu to film z USA :)

KONIEC SPOILERA

film ma też plusy, po za tożsamością mordercy jest jest jeszcze świetna muzyka [nigdy nie słyszałem takiej w slasherach], kilka ciekawych scen, ze dwa razy sie nawet wystraszyłem. ogólnie ogląda sie ok.

dla fanów slasherow warto obejrzeć, ale nie liczyć na fajerwerki, po prostu ma kilka ciekawych motywów. 5/10

ocenił(a) film na 6
kangur_msc_CM

oj chyba przegiąłem. tak sobie myślę, że seans był przyjemny i nie ma co rozkminiać jego głupotek. daje 6 :)

ocenił(a) film na 1
kangur_msc_CM

Co Ty?? 6?
6 to ja daję filmom dobrym, ale nie wybitnym.
Temu dam niestety 1. Po to, by złośliwie obniżyć mu ocenę. W tej chwili ocena bardzo mocno oszukuje potencjalnego oglądającego.

Wracając do tematu... zgadzam się w zupełności z tym co napisałeś, więc tym bardziej zdziwiło mnie że na końcu napisałeś 5/10 a potem 6/10!
Ten film był tak durny, że otwierałam usta z niedowierzaniem i weszłam tu by sprawdzić czy w gatunku nie ma "komedia", "pastisz", ale nie! Seksualna orgia by ochronić się przed mordercą? Wstydliwe, cnotliwe dziewice nagle ostro się bzykają na oczach innych i to z obcymi facetami? Nauczyciel ze szminką na ustach? Z peruką na głowie? Koledzy gwałcący facetem dziewczynę?
To wszystko jest tak porażająco głupie że słów mi brak.

ocenił(a) film na 6
Sighma

"Nauczyciel ze szminką na ustach? Z peruką na głowie? " - po pierwsze mogłeś napisać, że będzie SPOILER. po drugie nie widzę w tym nic głupiego akurat. "Dressed to kill" De Palmy się kłania.
A dałem 6 bo film się bardzo dobrze oglądało. Lubie slashery i są one głupie z założenia. po prostu ten lekko przegiął. Film spełnił swoją rolę.

ocenił(a) film na 1
kangur_msc_CM

To jest niemożliwe co piszesz.

ocenił(a) film na 6
Sighma

Co konkretnie? Że lubię slashery? Że ten film przegiął? Że spełnił swoją rolę?

ocenił(a) film na 1
kangur_msc_CM

Zacznijmy od tego, że jestem kobietą. Dlaczego wszyscy na Filmwebie zwracają się do mnie jak do faceta? Wydawało mi się, że mój nick zaznacza jakiej jestem płci.
Widzę Twoje wypowiedzi w naprawdę wielu tematach i sądziłam że... właściwie nie wiem co napisać. Naprawdę.
Czy fakt, że jakiś motyw został wykorzystany w innym filmie sprawia, że w tym przestaje on być śmieszny?
Filmu "Krew niewinnych" prawie nie pamiętam, ale gdy przeczytałam co napisałam, przypomniała mi się jego nieprawdopodobna (słowo "nieprawdopodobna" jest wciąż za delikatne) głupota. Zgwałcić laskę facetem... dziewice w seksualnej orgii....Czy ja naprawdę widziałam taki film czy to tylko senny wytwór mojego mózgu?
Podkreślę to jeszcze raz: ZGWAŁCIĆ LASKĘ FACETEM. Zgwałcić laskę facetem! .... palce zastygły mi nad klawiaturą....

ocenił(a) film na 6
Sighma

Po pierwsze przepraszam za pomyłkę płciową.

Nie odpowiedziałaś na moje pytania. Nigdzie nie twierdzę, że jeśli "jakiś motyw został wykorzystany w innym filmie sprawia, że w tym przestaje on być śmieszny". I nadal nie widzę w tym nic głupiego. Jest to zupełnie możliwe, że chory psychicznie facet przebierze się za kobietę i zacznie mordować. Kto powiedział, że transwestyta lub transseksualista nie może być mordercą? No i kto powiedział, że w slasherach morderca nie może być śmieszny? I co Ci chodzi z moimi innymi wypowiedziami?
Jeśli chodzi o gawłt. napisałem już przecież, że to szczyt głupoty. Ale mimo to dobrze się bawiłem i jak dla mnie to całkiem zacny slasher, bawiłem się dobrze. Stąd ocena tak , anie inna. Klasyki pokroju "Piątku 13 tego" czy późniejszy "Koszmar minionego lata" nie odstają za bardzo pod względem głupoty. Dziwię się, że kogoś w ogóle może dziwić głupota w takich filmach.

ocenił(a) film na 1
kangur_msc_CM

Tak, wybzykanie laski innym facetem przez kolegów uważam za nieporównywalnie bardziej głupie niż np. postać Jasona w masce hokejowej. Ba! Uważam to za bardziej głupie nawet od dziewczynki wychodzącej z telewizora.

ocenił(a) film na 6
Sighma

Czy ja wiem...

na*ebaneny do nieprzytomności typ osiąga nieświadomie erekcję i zostaje wykorzystany jako narzędzie gwałtu
vs
nieśmiertelny chłopiec dorastający na dnie jeziora....

porównywalne :) podobnie jak dziewczynka wychodząca z tv. Myślę, że w realnym świecie dziewczynka i jason zszokowali by mnie bardziej niż ten absurdalny gwałt.

Zresztą nie ma tu o czym dyskutować, głupie to wszystko bo głupie, ale chodzi tu o rozrywkę. Ja ją miałem, Ty -nie. życie, nie ma co roztrząsać :)

ocenił(a) film na 6
kangur_msc_CM

Zgadza się, rozrywka była, zabawa przednia, w sumie całkiem dobry slasher jak na popłuczyny po Krzyku. Postać mordercy fajna, ale brakowało mi krwawych scen, więcej pogoni mordercy za dzieciakami, no tak mocno mnie wqrwiała Britany, że żałowałem, że nie została zabita.

ocenił(a) film na 3
kangur_msc_CM

pomysl na film byl niezly, ale gra aktorska czy wyobraznia rezysera to porazka.