PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48807
5,1 8 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

Na kompie z braku laku można zobaczyć... Jak na horror przestraszyłem się tylko raz kiedy coś trzasło... Końcówka jak dla mnie słaba, egzorcyzmy mnie raczej śmieszyły, demon który się lituje a później grzecznie wchodzi do skrzyneczki po wrzaskach Abdula egzorcysty... Po seansie miałem wrażenie, jak w dobrej amerykańskiej komedii romantycznej... Happy End...

ocenił(a) film na 8
Bobomasta

Nie przesadzajmy z tym ''hepi endem''. Skrzynki nie udalo się ukryć i pewnie znajdzie nowego właściciela. Egzorcyzmy zawsze są śmieszne. Tylko nagrania z tych prawdziwych mogą mnie przerazić, te robione na porzeby filmu mają w sobie coś komicznego.
Jeżeli ktoś idzie do kina i chce się przestraszyć, to może się rozczarować. Film jest raczej horroro-dramatem. Wiedziałam mniej więcej, czego się spodziewać zanim poszłam do kina i się nie zawiodłam. Zgadzam się, że przejście na ojca było dziwne i w sumie zupełnie niepotrzebne. Miałam nadzieję, że może jednak demon (jak on się ''fachowo'' nazywał?) został w jego ciele i czeka na odpowiedni moment. Takie zakończenie byłoby jeszcze lepsze.

ocenił(a) film na 5
Azzurro

No racja, przynajmniej próba schowania skrzynki nie skończyła się Hepi. Film miał potencjał tylko gdyby bardziej dopracowali same egzorcyzmy i zakończenie...Ten demon miał chyba określenie "dybuk".

ocenił(a) film na 6
Bobomasta

Dzis bylem na tym w kinie w silvwr screenie - szczerze szalu nie ma ale lubie te tematyke - a co do skrzyneczki to mozliwe ze bedzie druga czesc skoro nie udalo sie schowac skrzynki :) daje 6/10

ocenił(a) film na 6
Bobomasta

E tam, jak na taka tematykę film nie taki zły... naczytałem sie na filmwebie jaka to lipa z nędza... a wyszedłem z kina zadowolony. No ok, może końcówka tych egzorcyzmów nie do końca wyszła... ale generalnie spoko obejrzeć można - 6,5.

ocenił(a) film na 7
Bobomasta

ja sie przestraszyłem tak że mi zapadło w pamięć gdy [SPOILER]
.
.
.
.
.
1.Ta kobieta walnęła w szybe
2. Ćmy wszędzie w tym domu
[/SPOILER]