Większość horrorów, które wyszły w ostatnich latach jest po prostu słaba. Nie powiem,że "Kroniki opętania" są jakieś nadzwyczajne, że wnoszą coś nowego do gatunku - bo tak nie jest ale naprawdę warto
poświęcić te półtora godziny na obejrzenia. Motyw ze skrzynką pochodzenia polskiego jest bardzo ciekawy, tak samo jak odprawianie żydowskich egzorcyzmów. Bawi mnie reakcja polaków cebulaków
czepiających się tego motywu.
W pełni się z Tobą zgadzam. Ciekawie zaskoczyło mnie to, że opętanie było pokazane od strony żydowskiej, a nie od katolickiej jak to często bywa. Motyw skrzyni super. Moja mina po usłyszeniu polskiego słowa wypowiedzianego przez demona była bezcenna xD
Film bardzo dobry, choć dziwi mnie trochę po co ta skrzynia jeżeli demon i tak mógł wpływać na ludzi mimo, że był zamknięty.
Widziałem kiedyś film gdzie też był motyw "Dybuka" i chyba też było nawiązanie do Polski. Wie ktośmoże jaki tytuł miał ten film?
Zdaje się, że chodzi Ci o film "Nienarodzony" z 2009 roku - tam był chyba zawarty podobny motyw.
zgodzę się z wami ja się kłóciłem z siostrą że to polski był głos dopiero jak żydki powiedziały że to skrzynka z polski to mi uwierzyła:D
Pewnie stąd tak wiele negatywnych ocen. Ludzie po prostu nie rozumieją tego filmu.
A jak słyszą polskie słowa, wypowiadane przez dybuka, zamieszkującego skrzynię, zaczynają się śmiać. Motyw z żydowskim egzorcyzmem, jest rzadko spotykany w filmach i bardzo ciekawy, a zakończenie totalnie mnie zaskoczyło. Warto poświęcić te półtora godziny i obejrzeć "Kronikę".
haha, zaczeło się - nie podoba ci się to nie zrozumiałeś (w domyśle film jest dobry bo ja tak mówię i każdemu powinien się podobać).
i wyjaśnij mi czego tu można nie zrozumieć? ten film jest prosty jak rambo, tu nawet nie ma czego nie zrozumiec.
temu filmowi po prostu brakuje klimatu i fabuły. klimat nie istnieje a cała fabuła jest zawarta w opisie producenta. i z góry wiadomo jak się skończy. i nie mów że zakończenie samo w sobie jest wielce zaskakujące bo to klasyczny oklepany motyw producencki "jak się sprzeda to będziemy mogli zrobić 2 część".