Dobra muzyka i klimat. Przede wszystkim trzyma w napięciu. Ocenę tego filmu obniża jeden
moment. Scena, w której skąpo ubrana dziewczynka stoi przed lustrem. Przecież zalatuje to
pedofilstwem!
eee? pedofilstwem? Bez przeasady, przecież to było w środku nocy, ona w tym spała! Głodnemu chleb na myśli...
mhmm......, po prostu pierwsze wrażenie, więc się z Tobą oczywiście nie zgadzam :)
Co w tym z pedofilii ? Nikt jej nie macał po dupie... Stałą sobie normalnie przed lustrem i coś tam robiła ;d
Nie przesadzajmy z "Pedofilstwem". Tak z innej beczki, tylko mnie raziło, to, że skrzynka "mówiła" pod koniec bzdury po polsku?
Fakt, nie zepsuło całości. Ale mogli bardziej się postarać z tym językiem polskim ;)
skrzynka z lat 20/30. z terenów Polskich, to i duch polskiego Żyda, to mówił po polsku, może język polski wydał się ciekawszy i bardziej klimatyczny w tym wypadku, albo po prostu reżyser przypomniał sobie o tych wszystkich Polakach, którzy go w Ameryce w macach obsługiwali ;P
Dla nas język polski brzmi "nijak" - dla Amerykanów to właśnie taki język jak nasz, jest klimatyczny, dziwny - pasujący do tematu.
Niemniej jednak, chyba nie Polak pisał im tę część scenariusza, bo pamiętam że skrzynka coś niegramatycznego powiedziała. Dokładnie nie pamiętam, ale chyba zamiast "Ciebie" powiedziała "Tobie" lub odwrotnie i w kontekście wyszło "kali jeść lew". Ogólnie film, jak na obecne standardy horrorów dość ciekawy, chociaż niezbyt mi się podobało mi się, że ojca tak potraktowano w sądzie. szybka rozprawa, szybki wyrok heh ?
Jedyny przerażający moment w tym filmie był na samiuśkim początku, gdy usłyszałam nasz ojczysty język, moja pierwsza myśl : " Noszszsz k...a tylko nie dubbing", przestraszyłam się niemiłosiernie, przeżyłam prawdziwy horror. To dlatego moja ocena tego filmu jest taka wysoka.
nie przesadzaj :) dla mnie film był zarąbisty. Jestem świeżo po seansie i chcę jeszcze raz. :D Nieźle się uśmiałam, szczególnie na początku gdy starszą panią łamało :D ogólnie? jak dla mnie warto wydać pieniądze żeby to oglądnąć na dużym ekranie.
Wiesz, akurat ja jestem fanką gatunku i ten film mnie nie zadowolił, pomysł był dobry ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Może i nie jest to nawet do końca wina aktorów, co reżysera i scenarzysty. Ktoś, kto lubi dobry horror będzie raczej zawiedziony, no cóż pozostaje mi dalej czekać na coś, co dogoni starego, dobrego Egzorcystę, jednak co klasyk to klasyk. Pozdrawiam :)
No masz rację. :D Ja nie za często oglądam horrory więc dla mnie ten film jest bardzo dobry. Dla Ciebie, jako fanki gatunku rzeczywiści może być słaby. Dla zwykłego widza, który nie jest wymagający starczy. Również pozdrawiam :)
Film mnie osobiście się mega podobał, pełen klimatu i owiany tajemnicą ale jako horror osobiście bym go nie sklasyfikowała.
Ja miałam pierwszą mysl "nosz k..wa dubbingowany horror albo polski horror, ogólnie film taki sobie, a scena z dziewczynką stojącą w bialych majtkach przed lustrem jest żywcem zerżnięta z filmu Unborn z Gary Oldmanem, wystarczy spojrzeć nawet na plakat tego filmu gdzie stoi laska w białych majciorach