PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48807
5,1 8 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

Na faktach?

ocenił(a) film na 2

ma ktoś jakieś info ?

ocenił(a) film na 4
Czarny_Lotos

A nie wiesz, że teraz każdy film traktujący o opętaniu czy nawiedzeniu jest "na faktach"? Tudzież na "prawdziwych faktach". ;)

ocenił(a) film na 7
nemesisswan

Dokładnie, sprawdz sobie ostatnie powiedzmy 7 filmów o opętaniach - każdy na faktach :D

nemesisswan

nie ma takiego czegoś jak "prawdziwe fakty" masło maślane, fakty są prawdziwe i tyle! A film muszę zobaczyć :)

ocenił(a) film na 4
rajni89

Wiem. I dlatego pozwoliłam sobie przytoczyć dla żartu. ;) Określenie "na prawdziwych faktach" na serio pojawiło się kilka razy. ^^
Nie przesadzając mogę powiedzieć, że obejrzałam około dziesięć filmów tak zwanie opartych na faktach. Widok kolejnego tego typu tekstu dzisiaj w kinie już nawet mnie nie zdziwił. ;)

ocenił(a) film na 2
nemesisswan

Szczerze to nie oglądam za dużo takich filmów, nie dawno widziałem Egzorcyzmy Emily Rose, no i też niby jest na faktach, bo bazuje na historii Anneliese Michel, czy prawdziwej to już dyskusja na inny temat.

Dobra poszukałem trochę sam :)

Na stronie filmu jest klika odnośników, ale najśmieśniejszy jest ten do wikipedii, odnośnie "dybuka"

No wiadomo w kulturze żydowskiej istnieje takie pojęcie, a tu juz na trailerze dużymi literami, że na faktach, masakra... myślałem z początku że naprawdę był taki przypadek czy coś i zrobili na podstawie tego film (jak w Emily Rose) a tu taka kaszana...ale ludzie i tak to łykną, że prawdziwy, wtedy się udzielają tacy znawcy tu i tam...