PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48807
5,1 8 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

Rewelacja 8/10

ocenił(a) film na 7

Osobiście "Omen" był dla mnie kiepskim filmem,"Egzorcyzmy E.R" był dla mnie nudny,a
"Ostatni Egzorcyzm" można było pochwalić tylko za dobra grę aktorską,tak "Kronika
Strachu" to dla mnie rewelacyjny film.Wywarł na mnie olbrzymie wrażenie, w dodatku film
stworzony na podstawie autentycznych wydarzeń,świetnie dobrana muzyka i ten klimat..ohh
jak dla mnie najlepszy film o egzorcyzmach,choć niektóre rzeczy mogły by wyglądać trochę
lepiej to i tak jestem zadowolony.Polecam 7/10
Przypominam,że to moja ocena i nie wszyscy muszą się z nią zgadzać!

ocenił(a) film na 7
Timot3i

Przepraszam.Nie "Kronika Strachu" tylko "Kronika Opętania" :D

ocenił(a) film na 5
Timot3i

Zapomniałeś o filmowym klasyku poruszającym ten temat : 'Egzorcysta'. 'Omena' nie mieszałbym między tą papkę którą wymieniłeś, to film nie o opętaniu tylko o narodzinach i życiu antychrysta. I nie był to kiepski film.
Jeżeli 'Kronika Opętania' pokaże widzowi coś czego nie było w 'Egzorcyście' z roku 1973, jeśli film będzie posiadał klimat o wiele gęstszy i tajemniczy, klaustrofobiczny, będzie poruszał widza tak jak wspomniany klasyk, uznam 'Kronikę...' za film dobry. Taka moja opinia.
Jeśli lubisz tego typu filmy polecam Ci także 'Rytuał' z Hopkinsem. Trochę inne spojrzenie na egzorcyzmy i egzorcystów.
Pozdrawiam.

Timot3i

Byłem wczoraj na tym filmie w kinie....szkoda czasu i pieniędzy "film oparty na faktach" w tym filmie nawet rytuał egzorcyzmów nie trzymał się kupy, profesor z uniwersytetu który jednym rzutem oka na skrzynkę stwierdza po rzezbieniu ze pochodzi z Polski z lat 20-stych, film przewidywalny, nie posiada głębi, nie pozostawia widza z mętlikiem w głowie i setkami napiętrzających się myśli. Wychodzisz z kina i zapominasz.