PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48807
5,1 8 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

To smutne, że po filmie, który w mojej i Męża mojego ocenie był całkiem dobry, czytam
komentarze, które traktują głownie o polskim języku, w którym przemawiał dybuk...ludzie
ogarnijcie się i przestańcie wszystkie polskie odniesienia w filmach traktowac jako atak na
nasz naród...

Film zdecydowanie polecam, jest ciekawy, klimatyczny, ma pewnie niestosowane jeszcze
rozwiązania. Kroniki Opętania jednak przede wszystkim wciągają, a nie nudzą, jak kilka
ostatnich o tej tematyce filmów.

ocenił(a) film na 3
BlackieLawless

Mnie film nie zaciekawił nawet na chwilę,szczerze to dosyć ograne motywy filmowe ze szczyptą jakiegoś łał odstępującego od rutynowego szablonu Hollywoodzkiej produkcji,ale rozumiem że każdy ogląda na swój sposób i dobrze że tobie się spodobał,spełnił swoją rolę,jeśli lubicie z mężem takie kino polecam: Rytuał,Egzorcyzmy Emili Rose,Opętanie.

BlackieLawless

powiem szczerze, ze w tym wypadku nie potraktowali Polski źle, jak niektórzy to oceniają.
Chociaz sama bylam mega zaskoczona, kiedy usłyszałam polskie głosy ze skrzyni, myslalam, ze to jakies przebicia z Harrego Pottera, bo głos był podobny do głosu Voldemorta xd haha

Co do traktowania naszego narodu w amerykanskich filmach - polecam (tylko z tego wzgledu) obejrzec ten film: http://www.filmweb.pl/film/Shrine,+The-2010-535117 tu to dopiero pokazują Polske jak zacowanych wieśniaków! ; o

ocenił(a) film na 7
BlackieLawless

"...sobie grzybki w trawie i patrzą na świat. Ciekawy... co to będzie, co to będzie... tyle grzybków w trawie siedzie..."
"Zjem Twoje Serce" !
Mi tam się podobało i fajnie się słuchało polskiego głosu :)

ocenił(a) film na 8
BlackieLawless

zdecydowanie najlepszy film o opętaniu od czasu egzorcysty, polskie akcenty włącznie z historią na bazie której nakręcili ten film zaliczam na mega dodatkowy plus. Troche pokopałem w tym temacie po seansie;) warto

ocenił(a) film na 8
BlackieLawless

oglądałam niestety w nie najlepszej jakości, jednakże podobał mi się muszę przyznać, że "zdziczałam" trochę słysząc polski głos;d
Polecam :)