PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48767
5,1 8 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

super film

ocenił(a) film na 8

Goraco polecam ten film prawdziwym milosnikom horrorow i egzorcyzmow,opetan! :) Ta
dziewczynka zagrala po prostu rewelacyjnie. Jeszcze bedzie z niej aktorka :)
8/10. + ulubione.

ocenił(a) film na 5
Agu888

UWAGA MOGĄ WYSTĄPIĆ SPOILERY !!! Chyba żartujesz, jestem prawdziwą miłośniczką horrorów a filmy prawiące o opętaniu uwielbiam. I jakoś nie potrafię przyrównać tego do genialnego Egzorcysty lub z nowszych ,bardzo dobrego Rytuału. Kronika opętania to nudny a momentami nawet komiczny film, z jakimiś dziwnymi wątkami. Jak zaczął się film i usłyszałam POLSKI język (swoją drogą podłożyli potworny głos) to przeraziłam się, że to film z dubbingiem. Ten polski wątek zupełnie niepotrzebny i nijak pasujący do fabuły. Ciekawe co takiego było w tej szkatułce, że pasowało to polskiego stylu, może jakiś historyk sztuki mnie oświeci. Żeby nie było nieporozumień, nie przeszkadza mi to, że powiązali szkatułkę akurat z Polską. Przeszkadza mi to, że nie zostało to wyjaśnione, dlaczego Polska, dlaczego Żydzi, cokolwiek. Zamiast tego mamy tylko powiedziane, że jest to szkatułka na demona i lepiej jej nie otwierać. No litości, większość ludzi w Ameryce myśli, że Polska to nazwa deseru, śmiem przypuszczać że nawet po obejrzeniu filmu nie będą kojarzyć, że dybuk to demon kojarzący się z judaizmem. Geneza całej tej historii ze szkatułką została kompletnie olana przez scenarzystę.
O ile stary dobry Egzorcysta potrafił sceną wypędzania demona z ciała dziewczynki wywołać ciarki na mych plecach, to w Kronice był to jedn z bardziej komicznych momentów. Nawet CT z demonem w środku było mało straszne a na dodatek mam jakieś dziwne wrażenie, że już gdzieś to widziałam,ale jeszcze nie doszłam do tego gdzie.
Ogólnie rzecz biorąc film spaprany, choć pomysł nawet oryginalny, niewiele horrorów dotyka kwestii dybuka. Koniec końców jako miłośniczka horrorów jestem bardzo zawiedziona a mogło być tak pięknie. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
biedroneczka_90_8

Masz racje,ale i tak uwazam,ze film byl baedzo dobry,choc niezbyt ambitby. Chodzi mi tu o porownywanie tego horroru do 'rec' lub innych tego typu,gdzie tamtych w ogole nie mozna nazwac horrorami. Mi sie podobal ten film i bylo duzo momentow gdzie mnie przechodzily ciarki i sie wzdrygalam. Moje zdanie :)

ocenił(a) film na 2
Agu888

Porównać taki badziew do Rec to jak przestępstwo.

ocenił(a) film na 2
Agu888

"Goraco polecam ten film prawdziwym milosnikom horrorow" - Weź się nie kompromituj Agu:)

ocenił(a) film na 4
Agu888

4/10 nie polecam

rzekłem