Zwiastun do most do terabithhi był bardzo dobry i dawał nadzieje na świetny film.A potem okazało sie ze zwiastyn pokazywał wszystkie efekty i w filmie nic wiecej sie nie działo.Mam nadzieje,ze teraz nie bedzie tak samo bo znów zwiastun jest dobry i zwiastuje cos dobrego...
"Most do Terabithii" był filmem ujmującym i pięknym, ale nie jest to forum o nim, więc nie będę się dalej rozpisywać.
Rzeczywiście, można się było po "Moście..." spodziewać czegoś innego, z szybką akcją itp. Ale "Kronikom..." to nie grozi. Czytałam całą serię i jej głównym wątkiem są istoty fantastyczne, akcja dziejąca się w zaczarowanym miejscu... Chyba że twórcy wpadli na dziwny pomysł wycięcia tego wszystkiego i zeranizowania zupełnie czegoś innego.
Popieram most do terabithii był tragiczny.. klasa go oglądała a ja można powiedzieć że prawie spałam.
A to? hmm.. książka z tego co wiem jest dość dziecinna więc film też pewnie będzie.
hmmmm dziecinna czy nie ,to chyba nie jest najważniejsze.Ważne zeby sie dobrze oglądało a narazie wygląda to dobrze.Szczególnie ciesze sie że znowu bede mógł obejzec w akcji tego małego chłopca który wcześniej świetnie zagrał w pieknym August Rush(jeśli sie nie myle)
idz spac i sie nie odzywaj.
"Most ..." byl naprawde dobry. Gdzie ty widizlaes tragedie ?
To ze spales swiadczy tylko o tym ze go nie ogladales, wiec z skad ta ocena ? o0 zal.pl
most do terabithii był filmem wspaniałym. Ja, pomimo prawie 3 dych na karku i bycia facetem prawie poryczałem się na seansie. Polecam!
Zgadzam sie - Most... był piękny i wzruszający.
Byłam wczoraj na przedpremierze Kronik i jako 27 latka o sercu dziecka czułam po wyjściu niedosyt.... za mało tego świata fantazji, nie było tez nastroju i atmosfery tajemniczości.... Film niezły ale na więcej niz 6 pkt nie zasługuję - moim zdaniem oczywiście.
O nie nie... Nie pozwolę poniżać Mostu do Terabithii, Bridge to Terabithia jest super, jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek powstały, nie wiem jak można go oceniać poniżej 6/10.
Co do "Kroniki Spiderwick" jeszcze nie oglądałem, się zobaczy...
A co w tym moście jest takiego niesamowitego, jak dla mnie to fajny familijny filmik, zero fantasy, zero przygody, spodziewałam się zupełnie czegoś innego.
Mam nadzieję, że kroniki to nie będzie kolejny film o dzieciach i szkole tylko będzie naprawde fantastyczną przygodą.
Jeżeli ktoś pokazuje elfy, trolle, fantastyczne postaci i super przygodę, a w filmie nie ma nic więcej oprócz tego co w zwiastunie to racezj kiepski to film.
To już wolę Labirynt fauna.
Do tych co oglądali Kroniki napiszcie coś o nim, jest to film fantasy czy nie?
"A co w tym moście jest takiego niesamowitego, jak dla mnie to fajny familijny filmik, zero fantasy, zero przygody, spodziewałam się zupełnie czegoś innego."
zgadzam się. Wszystko co było najlepesze w filmie to pokazali w zwiastunie :/
"Do tych co oglądali Kroniki napiszcie coś o nim, jest to film fantasy czy nie?"
Kroniki były fantasy :P i to znacznie lepsze niż ten "Most do Terabithii" i "Złoty Kompas" (jezu... to był nudny film, w kinie nie umiałem wysiedzieć ._.). Kroniki sa bardzo fajnym filmem dla całej rodziny, dzieci nie beda sie nudzić. Bardzo dobra muzyka i efekty specjalne. Podobał mi sie podziemny troll, mimo iż trolla to nie przypominał xD. Ogólnie film ok, polecam :)
most byl super wzruszajacym filmem, jezeli kroniki tez sa podobne, pokazuja jakie zycie moze byc piekne i kruche to niech ktos napisze to juz biegne do kina!!
"most byl super wzruszajacym filmem, jezeli kroniki tez sa podobne, pokazuja jakie zycie moze byc piekne i kruche"
mam nadzieję, że Kroniki takie nie są, od wzruszania są dramaty a nie filmy fantasy
Nie rozczarowałam się oglądając "Kroniki...". Wiedziałam, że wiele scen z książek usunął, ale nawet takie króciótkie w ekranizacji długo trwają. Miejsce akcji, ten stary dom i jego wnętrze, ogólnie to wszystko udało im się znakomicie. Istoty magiczne też były piękne.
Tylko Sarah Bolger mi nie pasowała. Nie lubie jej od bardzo dawna, myślałam, że się załamię jak przeczytałam, że będzie grała w "Kronikach...". Muszę przyznać, że chociaż trochę podszkoliła swój warsztat aktorski, to i tak gra dość marnie...
Za to Freddie'go w tym filmie uwielbiam ;)
Tak czytan te wszystkie posty i widzę, że Dominuje tu "Most do ..." Więc w mojej wypowiedzi będzie podobnie:)
Jak dla mnie film był tak nudny, że brak słów. Czekałem na niego długo i tak jak długo czekałem tak mocno się zawiodłem. Liczyłem na dobry film fantasy, z ciekawymi efektami a fantasy to był tylko zwiastun. Reszta, jak dla mnie, słaba i nudna. Dramat obyczajowy i to taki przeciętny. Ale to tylko moje zdanie:)
A na "Kroniki..." tez czekałem z niecierpliwoscią. Wybieram się do kina i mam nadzieję tym razem wyjdę zadowolony:)
pzdr
A mnie sie film Most do Terabiti nie doknca sie podobał może był to film mądry z pieknymi zdieciami ciekawymi rolami młodych aktorów ale takie filmy proszą o akcje efekty wiecej przygody ja nie mówie o akcji non stop ale tem film mogł byc bardziej żywczy moja ocena to 5/10 A drugiego filmu nie widziałem
No i jestem po filmie. Był lepszy niż mostem do terabithii, bo tym razem nie spałam tylko śmiałam z wielu rzeczy.
Skąd oni mieli prąd skoro w domu nikt co najmniej 10 lat nie mieszkał? xD
most do Tera..blabla jest naiwny, naciągany i dla dzieci się nie nadaje! Dlaczego? bo jest prymitywnie brutalny! najpierw tanio przywiazuje nas do bohaterki a potem... wiadomo ( bez spoilerów ).
To są najtańsze chwyty i nie wiem jak niektózy z Was ( zwlaszcza Ci starsi) mogą na to dać się nabrać... to wstyd tak na serio...
A dziciom małym Most odradzam bo po co mają płakać?
"A dziciom małym Most odradzam bo po co mają płakać?"
No dzieciom to nie bo i tak się nie skumają o co biega, Terabithia jest tak dla młodzieży 12-16 lat, ale wiem że nawet starsi 22+ oglądali i bardzo im się podobał :)
Jeśli chodzi o wzruszanie się (płakanie), to na mało których filmach tak jest, bo przecież jak się jakiś film akcji czy kryminał ogląda to tam co minutę kogoś zabijają, a tu jest inaczej i to jest piękne :D
Nie można być wiecznie szczęśliwym...
Most do terabithii był troche ponad średni, bo wnosił coś nowego, kroniki spiderwick mimo skomplikowanej troche fabuły są bardzo podobne i troche nawet ściągnięte z terabithii. Najgłupsza w tym filmie jest postać pacyfisty bliźniaka, jeśli to ma być pacyfista to od dzisiaj będe oglądał w tv wszystkie filmy w Van Damme'm ;). Pozdrawiam