Na serio tego nie rozumiem. Nie czytałem co prawda książki, ale przecież mamy ocenić tu film, a nie książkę! A większość użytkowników od razu porównuje ten film do książki mówiąc że bzdet i beznadzieja i żaląc się jak to się zawiedli.
Ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - sam film jest całkiem ciekawy. Bardzo dobrze zrobiony, wszystko trzyma się tzw. "kupy", a efekty specjalne i te wszystkie stworki jeszcze lepiej wykonane niż np w pierwszej części "Opowieści z Narnii". Więc czego tu jeszcze chcieć?!
Wiem że nie dorównuje często wspominanym przez użytkowników "Mostowi do Terabithi", ale ten film wcale go nie przypomina, nawet nie jest tego samego typu, a jedynym podobieństwem jest trochę efektów specjalnym przy tworzeniu stworków, więc na prawdę nie wiem co ludziom się w tym filmie nie podoba...
mnie się podobał film (niezgodności z książką się nie czepiam, bo książki nie czytałam)
No racja, trzeba oceniać film... Ja dałam 8, film fajny, ale też napiszę, że w porównaniu z książkami... W książkach jest chyba ciekawsza akcja, bardziej rozbudowana, przez co dostarcza więcej emocji, przynajmniej dla mnie. Kto nie czytał, to polecam. A w filmie przeszkadzało mi tylko to, że aktorka grająca Mallory wygląda trochę zbyt mało młodo...
To tyle. Jeszcze raz polecam książki i pozdrawiam.
Oczywiście zgadzam się z założycielem tematu!!!
Jak zobaczyłam ocenę na filmwebie to jakoś mnie nie zachęciła, ale jaK obejrzałam film, to "CO DO CHOLERY?!" , film jest świetny, rewelacyjny, trzyma w napięciu, stwarza świetny klimat, wzrusza! Sto razy lepszy niż "Opowieści z Narni"! Jak na mnie 10/10!
Bez przesady, że zaraz lepszy od "Opowieści z Narnii". Ale zgadzam się, że "Kroniki..." to film świetny, bardzo udany i przyjemny w odbiorze. Lubię tego rodzaju fantastykę i jeszcze nieraz będę wracać do tego obrazu.