Zaczynając oglądać nie sądziłem że film zrobi na mnie takie wrażenie. Jest mroczny i wymaga odpowiednich warunków do oglądania - wieczór, ciemno w pokoju itp. Po obejrzeniu sprawdziłem życiorys Poe - a nie często mi się zdarzają takie reakcje po seansie...
Bardzo polecam - ale z odpowiednim nastawieniem, by sobie nie zepsuć przyjemności z oglądania.
Dokładnie do takich filmów jak ten należy stworzyć sobie odpowiednie warunki i będzie się podobał prawie każdemu ;D
Jestem fanem E.A.P. i film bardzo mi się podobał i ta dynamiczna końcówka z utworem Burn My Shadow zespołu Uncle robi wrażenie do tego niesamowity ,,stęchły,, klimat i aktorstwo na wysokim poziomie.Film odświeża cały mit kręcący się wokół śmierci pisarza i zachęca do sięgnięcia po dzieła Edgara.
film jest średni z wieloma niedociągnięciami,
nie wciskajcie ludziom kitu z tymi zachwytami....
Oczywiście masz prawo do własnego zdania, lecz jeśli piszesz o niedociągnięciach to może dał byś jakieś przykłady, bo w przeciwnym razie wyjdziesz na "etatowego malkontenta".
Jednak na dwukrotne pisanie pod tym filmem czas znalazłeś. W świetle powyższych faktów, Twoja wypowiedź wygląda na klasyczne trolowanie!