PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561591}
6,8 29 tys. ocen
6,8 10 1 29060
5,5 12 krytyków
Kruk. Zagadka zbrodni
powrót do forum filmu Kruk. Zagadka zbrodni

Adaptacja Kruka EA POE?? I znów ten McGregor - nie znosze go! wrrr

tix666

Zachodzę w głowę jakiego McGregora możesz mieć na myśli. I przyznam, że nie mam najmniejszego pojęcia, mimo że sprawdziłam całą obsadę i nikogo o podobnym nazwisku, ani nawet imieniu nie widzę. Hmm, interesująca sprawa.

Magdalena_K5

To, że nie ma w obsadzie na filmwebie to nie oznacza, że w nim nie gra. ;)

ocenił(a) film na 5
Magdalena_K5

http://www.filmweb.pl/news/Poznaj+tajemnice+thrillera+o+Edgarze+Allanie+Poe-7295 0

Tutaj napisali, że McGregor gra w tymfilmie;).

ocenił(a) film na 7
Magdalena_K5

wiadomo w takim razie kto gra zabójcę ;)

tix666

McGregor dobry jest. Obi-wan się przydarzył - każdy popełnia małe błędy. Ostatnio widziałem go w "Phillip Morris...", świetnie zgrany film.

Koshara

Ja nie uwzględniam roli Obi-wana za złej. W tych czasach za często dyskredytuje się filmy sci-fi i wszystkich grających w nich bo to takie "nieambitne kino". Akurat Star Wars jest pozycją klasyczną i obowiązkową dla każdego kto chce się nazywać kinomanem.

ula_van_gogh

Nie chodzi mi o to. że Obi-wan jest rolą złą. Nie jest na poziomie McGregora. Bardzo lubię starszą trylogię ale nowe części widziałem chyba częściej - tyle razy w tv lecą... Nie mogę jednak oglądać ich z przyjemnością, bo co rusz rzucają się w oczy błędy, dłużyzny, sztuczność, uproszczenia lub papierowi bohaterowie.
Komentarz pisałem po seansie Zemsty..., czyli pod wpływem emocji ;) Spójrz w mój profil, s-f ani nawet fantasy nie uważam za niepoważne.

ocenił(a) film na 6
tix666

Wg ciekawostek o McGregorze:
"Odrzucił rolę Edgara Allana Poe w filmie "The Raven", którą otrzymał John Cusack"
Też uważam, że John do tej roli się nie nadaje, już szybciej widziałabym w niej MGregora, którego uważam za bardzo dobrego aktora.

ocenił(a) film na 9
tix666

Uwielbiam McGregora :3