PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1487}

Księga cieni: Blair Witch 2

Book of Shadows: Blair Witch 2
2000
4,8 19 tys. ocen
4,8 10 1 18798
4,7 11 krytyków
Księga cieni: Blair Witch 2
powrót do forum filmu Księga cieni: Blair Witch 2

100 tazy lepszy niż 1

użytkownik usunięty

1 była nudna i mało sie działo o 2 kamerach nie wspomnę ;-) wolę takie robienie filmów, bo tu ma to sens no i wyszło ciekawsze

Racja. Dwójka o niebo lepsza od jedynki. Przynajmniej znowu nie usnęłam. Zupełnie nie rozumiem, co tak się podobało wszystkm w tym filmie. Błądzili po tym lesie, słyszeli jakieś dźwięki w dzień i w nocy, w dzień i w nocy i tak w kółko. A końcówka była komiczna. Takie coś, to ja mogę sobie w pierwszym lepszym parku nakręcić;)

ocenił(a) film na 2
alex_55

No skoro tak to nakręć coś takiego w parku i zobaczymy czy zarobi 150 mln...

użytkownik usunięty
ludwisiu

kwwestia reklamy, co druga ososba z kamerą mogłaby to zrobić

ludwisiu

Obok mojego parku jest cmentarz. Będize jeszcze ciekawiej, ale nikt się nie złapie na to drugi raz:P

ocenił(a) film na 4

Jak dla mnie na odwrót. Za mało się wczuwacie. Jakbym was zabrała na wycieczkę po moim lesie, w nocy, bez latarek to byście tego pewnie nie przeżyli. Ja zresztą też ;P

ocenił(a) film na 2

Jestescie beznadziejni. Nie potraficie docenic oryginalnosci i specyficznego stylu jedynki - ok to kwestia gustu. Uwazacie kolejny tandetny slasher jakich byly juz tysiace za lepszy od swojego bardzo oryginalnego i klimatycznego pierwowzoru - ok, macie prawo miec swoje zdanie. Ale kurcze nie wypisujcie kretynizmow o tym ze kazdy moglby to nakrecic i ze wy tez byscie mogli tylko "drugi raz sie nikt na to nie zlapie" bo naprawde rece mi opadaja :D Skoro jestescie tacy madrzy to dlaczego wy nie nakreciliscie czegos takiego pierwsi? O "jajku Kolumba" dzieci slyszaly? Jak nie to spytajcie rodzicow albo kogos madrzejszego.

____16

Skoro mamy prawo mieć swoje zdanie, to nie mów, że jesteśmy beznadziejni. Nic nie poradfzę, że na jedynce zawsze chce mi się spać. Może mnie takie kręcenie się w kółko po lesie i biadolenie wcale nie rusza? Nie wiem. Wyraziłam powyżej swoje poglądy i ich nie zmienię. Według mnie dramat rozgrywający się w domowym zaciszu, kiedy "głowa rodziny" katuje tych, których powinien chronić, jest o wiele bardziej poruszający i trzymający w napięciu niż BWP1.

alex_55

ale jest cholernie banalny i zalosny.

Popieram plejadesa.

Brak szacunku do tak kultowego filmu tylko swiadczy o poziomie "krytykow".

N/c

2 lepsza od 1??!! proszę ludzie nie załamujcie mnie, trzeba mieć coś nie tak z głową żeby mówić że 2 jest lepsza od 1. Jedynka była genialna miała kapitalny klimat a dwójke można określić dwoma słowami - zero klmatu.
Dzieci po prostu nie zrozumiały jedynki, nie wczuły się w klimat a potem wypisują takie brednie.

The Blair Witch Project - 10/10
Księga cieni: Blair Witch 2 - bardzo, bardzo naciągane 6/10