1 była nudna i mało sie działo o 2 kamerach nie wspomnę ;-) wolę takie robienie filmów, bo tu ma to sens no i wyszło ciekawsze
Racja. Dwójka o niebo lepsza od jedynki. Przynajmniej znowu nie usnęłam. Zupełnie nie rozumiem, co tak się podobało wszystkm w tym filmie. Błądzili po tym lesie, słyszeli jakieś dźwięki w dzień i w nocy, w dzień i w nocy i tak w kółko. A końcówka była komiczna. Takie coś, to ja mogę sobie w pierwszym lepszym parku nakręcić;)
Obok mojego parku jest cmentarz. Będize jeszcze ciekawiej, ale nikt się nie złapie na to drugi raz:P
Jak dla mnie na odwrót. Za mało się wczuwacie. Jakbym was zabrała na wycieczkę po moim lesie, w nocy, bez latarek to byście tego pewnie nie przeżyli. Ja zresztą też ;P
Jestescie beznadziejni. Nie potraficie docenic oryginalnosci i specyficznego stylu jedynki - ok to kwestia gustu. Uwazacie kolejny tandetny slasher jakich byly juz tysiace za lepszy od swojego bardzo oryginalnego i klimatycznego pierwowzoru - ok, macie prawo miec swoje zdanie. Ale kurcze nie wypisujcie kretynizmow o tym ze kazdy moglby to nakrecic i ze wy tez byscie mogli tylko "drugi raz sie nikt na to nie zlapie" bo naprawde rece mi opadaja :D Skoro jestescie tacy madrzy to dlaczego wy nie nakreciliscie czegos takiego pierwsi? O "jajku Kolumba" dzieci slyszaly? Jak nie to spytajcie rodzicow albo kogos madrzejszego.
Skoro mamy prawo mieć swoje zdanie, to nie mów, że jesteśmy beznadziejni. Nic nie poradfzę, że na jedynce zawsze chce mi się spać. Może mnie takie kręcenie się w kółko po lesie i biadolenie wcale nie rusza? Nie wiem. Wyraziłam powyżej swoje poglądy i ich nie zmienię. Według mnie dramat rozgrywający się w domowym zaciszu, kiedy "głowa rodziny" katuje tych, których powinien chronić, jest o wiele bardziej poruszający i trzymający w napięciu niż BWP1.
ale jest cholernie banalny i zalosny.
Popieram plejadesa.
Brak szacunku do tak kultowego filmu tylko swiadczy o poziomie "krytykow".
N/c
2 lepsza od 1??!! proszę ludzie nie załamujcie mnie, trzeba mieć coś nie tak z głową żeby mówić że 2 jest lepsza od 1. Jedynka była genialna miała kapitalny klimat a dwójke można określić dwoma słowami - zero klmatu.
Dzieci po prostu nie zrozumiały jedynki, nie wczuły się w klimat a potem wypisują takie brednie.
The Blair Witch Project - 10/10
Księga cieni: Blair Witch 2 - bardzo, bardzo naciągane 6/10