PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1487}

Księga cieni: Blair Witch 2

Book of Shadows: Blair Witch 2
2000
4,8 19 tys. ocen
4,8 10 1 18766
5,1 13 krytyków
Księga cieni: Blair Witch 2
powrót do forum filmu Księga cieni: Blair Witch 2

dla mnie kicha... nic nie pobije 1 części ale niektórzy poprostu nie potrafili sie wczuc w ten klimat, dlatego odpowiada im ta nieudana kontynuacja :P

mliso

Kontynuacja 100 razy lepsza od pierwowzoru. 1-kę oglądałem raz i nie wrócę. 2-kę mogę oglądać wiele razy. Kwestia gustu. Sequel znacznie lepszy.

Wolverin

Wedlug mnie to kwestia wyobrazni:/ w pierwszej czesci trzeba jej troche uzyc, by moc zrozumiec klimat filmu. w dwojce natomiast wszystko "podane jest na tacy":/

mliso

Wybacz ale jakiej wyobraźni trzeba do zrozumienia tego filmu? Kilku dokumentalistów-amatorów gubi się w lesie. Są przestraszeni (zrozumiałe). I co tu więcej jest do rozumienia? Przez cały film błąkają się po lesie i praktycznie nic się CIEKAWEGO nie dzieje. Owszem klimat do mnie nie trafia. Ale zarzucanie osobom którym się film nie podobał "braku wyobraźni" tudzież "nieumiejętności jej użycia" jest śmieszny. Bo tak zwana kwestia "wyobraźni" to taka zapchajdziura którą można w każde zdanie wklecić i będzie ładnie wyglądała. 2 owszem jest dość prosta. Ale jej podstawowe zalety to klimat (tak! klimat!) oraz to że znakomicie sprawdza się jako film rozrywkowy. Jedynka IMO nie prezentuje sobą nic. Nie widzę żadnego powodu aby wracać do tego filmu. OK, kogoś może rajcować to że kamery się "trząchają". Ale mnie to irytuje. Jak ktoś ma przyjemność z oglądania jedynki to droga wolna. Miłego oglądania. Ale robienie z tego filmu "dzieła dla superinteligentnych ludzi z superwyobraźnią" jest żenujące. Nie piszę tego stricte do Ciebie ale do ogółu komentujących.

ocenił(a) film na 3
mliso

zgadzam się,jak dla mnie to najgorszy obcokrajowy gniot jaki widzialam w zyciu

ocenił(a) film na 4
agnes_f

Podbijam, film był dla mnie troszkę zbyt przekombinowany. Miał opierać się na części 1, ale nie wyszło, bo tu już każdy wie, że to film. A jedynka udawała dokument i robiła to bardzo dobrze, bo wiele osób dało się na to nabrać przez co film jeszcze bardziej wydawał się być straszny.

ocenił(a) film na 4
mliso

no niestety masz racje:( niestety, bo spodziewałem się dużo więcej po tym filmie, a wyszła z tego zupełna tandeta, w dodatku z kiepskim aktorstwem. czułem się jakbym oglądał jakiś tani horrorek klasy B - przykro...

użytkownik usunięty
mliso

dobrze powiedziane. dno. co to w ogole bylo? ani to ciekawe, ani trzymajace w napieciu. gra aktorow denna. fabula bezsensowna...
jednym slowem TRAGEDIA!!!

ocenił(a) film na 4

4/10!

Końcówka zaledwie dobra! Najlepsze w tym filmie, to ten alarm (psy) ;)