PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1487}

Księga cieni: Blair Witch 2

Book of Shadows: Blair Witch 2
2000
4,8 19 tys. ocen
4,8 10 1 18766
5,1 13 krytyków
Księga cieni: Blair Witch 2
powrót do forum filmu Księga cieni: Blair Witch 2

7/10. jedynka dla mnie nie byla piorunujaca, ale trzeba zwrocic uwage na pewne rzeczy - Blair Witch 2 i Blair Witch 1 mają odrobine inne treści, inne wykonanie, różnią sie realsitycznością, mają między sobą duże różnice. jedynka byla zdecydowanie bardziej realistyczna, krótsza, wykonana strasznie amatorsko, z kiepskim montażem(byc moze w przypadku jedynki jest to plus, podobało mi sie te wykonanie - pasowalo idealnie), bez muzyki i superanckich fajerwerków technicznych i choćby małego budżetu(BWP 1 miało mniej niż "mały budżet"). tam bohaterzy poszukiwali prawdy o legendzie. w dwójce było prawie wszystko na odwrót - realistyczność jest znacznie mniejsza(biorąc pod uwagę zakonczenie, troche przesadzone, ale całkiem dobre), wykonane ładnie, profesjonalnie, z eleganckim montażykiem oczywiście, z dobrą muzyką i w ogóle główny wątek - poszukiwanie, czy film "Blair Witch Project" ma w sobie ziarnko prawdy.

W sumie dwa różne obrazy. Każdy jest dobry. Jedynka ciutkę lepsza, bo toż to przecie pierwowzór. Dwójka, o podobnym, lecz nieco innym klimacie, też fajnie sie prezentuje. Więc zestawienie:
Blair Witch 1 - 7.6/10
Blair Witch 2 - 7.0/10

ocenił(a) film na 7
martinesek1

nie sory zmienilem zdanie:) - obydwa filmy po rowno! jedynka 7/10 i dwojka 7/10:)

ocenił(a) film na 7
martinesek1

zdecydowanie sie z Toba nie zgodze. jedynak nieporownywalnie lepsza od czesci dwojki. coprawda dwojka miala szybsza akcje i wiecej sie dzialo ale to jedynka miala to cos - balem sie choc sam nie wiem czego... mistrzostwo sztuki :) ...ale to moje zdanie

ocenił(a) film na 7
smakoszz

oczywiscie nie zgodze sie z Toba jesli chodzi o oceny filmow... reszta jest chyba zgodna z moimi odczuciami po obejzeniu filmow ;)