PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10019201}

Księga luster

Sleeping Dogs
2024
6,2 4,0 tys. ocen
6,2 10 1 4003
4,7 3 krytyków
Księga luster
powrót do forum filmu Księga luster

Melbourne (Austria). Najważniejsze, że na Filmdzbanie jest postępowo. Do zbierania szparagów wiedza nie jest potrzebna.

Pan_Tonima

Człowieku, przecież ty nie masz za grosz wstydu. U ludzi upośledzonych umysłowo tzw. emocje wyższe są bardzo ograniczone. Możesz odczuwać strach, ale wstyd nie jest elementem twojej emocjonalności. Jesteś zdegenerowanym intelektualnie i moralnie ludzkim śmieciem, ale po pierwsze, nie do końca jesteś w stanie zrozumieć skalę swojego zdegenerowania, po drugie nie umiesz odróżnić Dobra od Zła. Dla ciebie, post-nazistowski przygłupie, mogę być Żydem. Każdy przyzwoity człowiek powie to samo każdej kanalii post-hitlerowskiej. Jesteś też bez wątpienia jednostką skrajnie antypolską, bardzo możliwe, że mającą korzenie chłopskie, a trzeba pamiętać o tym, że jeszcze pod koniec XIX wieku chłopi za Polaków się nie uważali. Mając poglądy antypolskie, zbieżne z poglądami wrogów Polski sam nie możesz być Polakiem, przynajmniej nie w sensie narodowościowym. Możesz być co najwyżej obywatelem polskim bezskutecznie aspirującym do wspólnoty polskiej, ale pogubionym intelektualnie do tego stopnia, że idącym w przeciwną stronę. Ja dla każdego skrajnie antypolskiego nazisty chętnie będę Żydem, bez zająknięcia. Chyba podobne słowa wypowiedział kiedyś Jan Karski albo Jan Nowak-Jeziorański, musiałbym to zweryfikować. Opowiadasz się jednoznacznie po stronie czystego Zła, jesteś zdeklarowaną szumowiną z marginesu społecznego, mającą w sobie głęboką nienawiść do polskiej historii, kultury i tradycji. Nienawiść do Polski jest u ciebie uwarunkowana kulturowo, tak to wygląda. Sam uważasz się za Polaka, bo mózg twój działa tak jak działa i niemal nic nie rozumie z otaczającej go rzeczywistości, ale precyzyjnym określeniem na ciebie jest Wolak, osoba narodowości wolskiej, pokrewnej z narodowością rosyjską, bo są tam podobne kody kulturowe i tzw. etosy narodowe. Do polskich etosów narodowych, sformułowanych przez polskie elity w połowie XIX wieku, wykazujesz ewidentną niechęć. Wszyscy Wolacy nienawidzą polskich elit czyli najwybitniejszych synów i córek narodu polskiego a to zjawisko jest znacznie dłuższe niż historia XX wieku. Nazywanie ciebie ludzkim śmieciem, choć wygląda na czysto obelżywe, jest bardzo precyzyjnym zdefiniowaniem twojej wartości jako człowieka, pod względem tak intelektualnym, jak i moralnym. Jesteś i pozostaniesz do śmierci bezwartościową szumowiną.

per333

Hmmm...

Ty naprawdę myślisz że takie teksty na mnie działają?

Sądzisz, że twoje żałosne próby wpływania na mój osąd porównując mnie do nazistów mają jakiś skutek?
Może ta taktyka manipulacji działa na Niemców, Austriaków, ale na normalnego Polaka to nie.

Może porozmawiamy o zamordowanych palatyńskich dzieciach, co?

Pan_Tonima

Na ciebie niewiele działa, przygłupie, ze względu na funkcjonowanie twojego mózgu. Jesteś osobą o nieprawdopodobnie dużych ograniczeniach intelektualnych. Nie jesteś zdolny zrozumieć złożoności słów i pojęć w języku polskim, a co dopiero złożoności rzeczywistości ciebie otaczającej.
Jesteś hitlerowskim odpadem zapewne z dwóch powodów: inteligencja, która uniemożliwia tobie zrozumienie, że Hitler to nie jest "polski" bohater narodowy a swastyka to nie jest "polski" symbol narodowy oraz pochodzenie prawdopodobnie z rodziny patologicznej, gdzie nie wpojono tobie podstawowych zasad, norm etycznych i moralnych, zamiast tego karmiono ciebie, zgodnie z rodzinną tradycja, hitleryzmem i innymi tego rodzaju -izmami, mającymi na celu nauczenie twojego mózgu głównie jednego: nienawidzić. Zostałeś zaprogramowany jako antypolski post-nazista, a było to o tyle łatwe, że proste nazistowskie hasełka można tobie zaprogramować, natomiast nie masz żadnych szans by ogarniać jakiekolwiek złożoności, niuanse pojęciowe, subtelności znaczeniowe itp.
Nigdy nie będziesz Polakiem, nie mówiąc o byciu "normalnym Polakiem", bo u ciebie normalność, z powodu upośledzenia umysłowego, nigdy nie zaistnieje. Wskazujesz, że pochodzisz z rodziny patologicznej, a patologia to też nie jest normalność.
To jest jakaś ironia, że antypolski, post-nazistowski śmieć deklaruje w internecie, że jest "normalnym Polakiem". To tak jak ruskie trolle, które podają się za Polaków i twierdzą, że cała Polska kocha Putina (tak jak ty Hitlera). Jesteś tak samo Polakiem jak każdy taki ruski troll.
Jako, że wywodzisz się ze społecznej kloaki, możliwe, że masz w rodzinie kryminalistów, odsiadujących wyroki albo po odsiadce. Tak jak ty jesteś dumny z bycia hitlerowskim odpadem, tak oni pewnie są dumni, że mają na piersi wydzierganą swastykę i może nawet też myślą, jeśli mają inteligencję zbliżoną do twojej, że to symbol dowodzący ich "polskości" ;)

per333

Zmienimy może temat?

Porozmawiamy o zamordowanych palestyńskich dzieciach, co?

Pan_Tonima

Wyżej, upośledzony, napisałeś palatyńskich. Twój mózg musi się skupić. I wiadomo, że jakikolwiek temat poruszy się z debilem, to on i tak niczego nie zrozumie i żadnej złożoności zagadnienia nie ogarnie. Podobnie z twoją niezdolnością do odróżniania takich pojęć jak "Małopolska" (jako region historyczny) i "Prowincja Małopolska" (I Rzeczpospolita). Przysięgam ci, że w realu od lat nie spotkałem człowieka o tak niskiej inteligencji jaką obserwuję u ciebie. To jest prawdziwe kalectwo. Ty nie rozpoznajesz znaczenia podstawowych słów w języku polskim, a bardziej złożone wyrażenia czy związki frazeologiczne to dla ciebie niemal chińszczyzna. A jednocześnie hitlerowski skrajnie antypolski odpad może głosować w polskich wyborach. Pewnie znalazłeś sobie jakąś partię, która przepisała część "programu politycznego" z broszurek NSDAP? Jakieś pomysły na kolejne eksterminacje, pogromy, getta i "ostateczne rozwiązania"? Jesteś naprawdę modelowym, słownikowym przykładem degenerata, totalnej szumowiny. Kolega nazywa pohitlerowców "ludzkimi ścierwami". Zazwyczaj tego drugiego słowa nie używam, ale ono tutaj pasuje. nie da się ukryć. Natomiast inną kwestią jest ogólny osąd, na ile osoba upośledzona umysłowo odpowiada za swoje czyny, słowa, poglądy. Akurat w ten temat wnikać tu nie chcę i nie będę próbował tłumaczyć twojego stopnia zwyrodnienia moralnego i nienawiści do Polski kwestiami związanymi z twoim ewidentnym upośledzeniem intelektualnym. Może inni próbują podchodzić do ciebie z wyrozumiałością i zrozumieniem, ja dla sk...synów litości mieć nie będę, niezależnie od tego jakie są przyczyny tego, że ukształtowałeś się jako szumowina.

per333

Pogromy, getta, ostateczne rozwiązanie..

Czy to ma być nawiązanie do poruszanej przeze mnie kwestii mordowania palestyńskich dzieci?

A może ten fragment o wpajaniu nazizmu i nienawiści do głowy tyczy się palestyńskich dzieci?

Pan_Tonima

Nawet gdybym próbował tobie cokolwiek wytłumaczyć na ten temat, to przecież i tak nic nie zrozumiesz, prawda? Ludzie upośledzeni umysłowo operują WYŁĄCZNIE uproszczeniami. Ciebie karmi się hasełkami, możliwie najprostszymi i to jest wszystko na czym bazujesz. Twój mózg jest przekonany, że nie istnieje region historyczny Małopolska, więc z czym do ludzi? Mieszkając w Polsce masz wiedzę o Polsce na poziomie 4-latka, a jednocześnie chcesz rozmawiać o Palestynie, Izraelu, Żydach, Arabach itp? W jaki sposób niby miałbyś te zagadnienia ogarnąć dysponując takim umysłem?

per333

Z tobą w ogóle nie da się się dyskutować....

Co się nie poruszy tematu to leci ci piana z pyska....

Skoro sam zacząłeś temat nazizmu, nienawiści do innych nacji, mordowania niewinnych ludzi, to jakoś mi to się tak skojarzyło z mordowaniem palestyńskich dzieci...

Nie widzisz w tym zbieżności?

Pan_Tonima

Człowieku, przecież jesteś totalnym ułomem, pod względem intelektualnym, więc nie do mnie pretensje o to, że nic nie rozumiesz. Nie zrozumiałeś ni w ząb żadnego tematu, który tu był podjęty, począwszy od Małopolski, która według twojego mózgu, nie istnieje. I teraz rozmawiaj z osobą niepełnosprawną intelektualnie. Przecież nie możesz być dla nikogo normalnego równorzędnym partnerem do dyskusji, naprawdę tego nie widzisz? Tak samo nie widział tego Kononowicz i myślał, że może sobie kandydować na prezydenta swojego miasta. Wnioski jakie wyciągasz są wnioskami debila. Wszystkie bez wyjątku. Inteligencja człowieka o nicku Pan_Tonima każe mu sądzić, że Małopolska nie istnieje, Częstochowa leży na Śląsku (bo to województwo śląskie), polscy naukowcy według debila produkują "pseudo-raporty", ja muszę być pochodzenia żydowskiego, skoro cytuję Gazetę Wyborczą (w temacie pojęć geograficznych), a następnie przygłup uzasadnia swój nazistowski światopogląd obecną sytuacją w Palestynie, choć jest zupełnie jasne, że antysemityzm wyssał z mlekiem matki i cokolwiek by się nie działo w Izraelu i Palestynie, to odpad pohitlerowski i tak by nienawidził Żydów i tak, bo wyniósł ten światopogląd z antypolskiej rodziny. Jest znamienne, że człowiek o twojej inteligencji ma jednocześnie światopogląd zbliżony do nazistowskiego. To nie jest przypadek. Przez całe życie powtarzam, że głównym źródłem Zła jest głupota, potem w internecie natykam się na człowieka o nicku Pan_Tomima, który ma nieprawdopodobnie niską inteligencję, ale nie czuję satysfakcji, że znowu miałem rację, bo akurat związek między byciem plugawym śmieciem (prawdopodobnie z marginesu społecznego) a byciem debilem jest niemal oczywisty.

per333

"a następnie przygłup uzasadnia swój nazistowski światopogląd obecną sytuacją w Palestynie"

Na to czekałem....

Sam właśnie pokazałeś, że jesteś moralnym spadkobiercą nazistów. niczym się od nich nie różnisz

Pan_Tonima

Chłopcze, ty możesz mnie nazywać jak chcesz, bo jest jasne, że nie rozumiesz znaczenia słów, których używasz. Jesteś debilem i wcale nie klasycznym, bo jesteś znacznie mniej inteligentny od ludzi, których potocznie nazywa się "debilami". Jeszcze raz powtórzę: przysięgam, że co najmniej od 10 lat nie spotkałem człowieka o tak niskiej inteligencji. Jesteś dla mnie człowiekiem rzadkim, bardzo rzadkim. Ja wiem, że w internecie są trolle, które wypisują dyrdymały i kłamstwa, ale ja z tobą "rozmawiam" już dłużej i widzę, że ty nie trollujesz, nie spamujesz, ty naprawdę tak "rozumujesz", co jest swoistym fenomenem. Jakie jest prawdopodobieństwo spotkania w realu człowieka o twojej inteligencji, jeśli nie pracuje się w szkole specjalnej, w której uczą się tego typu ludzie i pomijając przypadki dzieci z porażeniami mózgowymi czy zespołem Downa? U ciebie jest niepełnosprawność na 100%, nie mam co do tego wątpliwości, ale jednocześnie nie wygląda na to by było to związane z chorobą genetyczną czy neurologiczną. Jesteś intelektualnie mniej więcej tam gdzie Kononowicz, który nawet zawodówkę skończył, ale jaki miał intelekt, każdy widział.
Myślę, że gdyby podpytać Kononowicza np. w takich tematach jak Małopolska, to wnioskowanie byłoby uderzająco podobne do twojego.
Byłoby: Małopolska nie istnieje, nie będzie niczego, a w ogóle to ja wiem lepper niż jacyś naukowcy, wstrętne łże-elity piszące "pseudo-raporty" a swastyka to mój symbol narodowy, mam go w sercu i duszy, bo tak mi mamusia powiedziała.

per333

Ty ciągle o sobie piszesz nazistowski śmieciu....

Ile dzieci już zamordowałeś?

Pan_Tonima

Wszystkie twoje wpisy są pozbawione sensu elementarnego. Najpierw z dumą szumowiny manifestujesz poglądy nazistowskie a potem innych nazywasz nazistami.
Może jednak jakiś rodzaj wstydu lęgnie się w twojej głowie? Musisz na jakiejś płaszczyźnie wiedzieć czym jesteś w porównaniu z normalnymi ludźmi. Zawsze odstawałeś od reszty, nie mogłeś tego całkiem nie zauważać. Zawsze byłeś przygłupem i na pewno ludzie dawali ci to odczuć, szczególnie w młodości, kiedy dzieci są dość bezceremonialne w takich sprawach a niektórzy mówią, że wręcz okrutne.
Reprezentujesz sobą wszystko to co najgorsze czyli nieprawdopodobną głupotę wymieszaną z klasycznym patologicznym zwyrodnieniem moralnym. Nie wyobrażam sobie, że można być człowiekiem bardziej bezwartościowym.
Ciekaw jestem czy zaliczyłeś kryminał? Wypowiadasz się jak menel spod budki z piwem, z takiego środowiska pochodzisz, możliwe, że duma twoja osobista rozciągała się na dumnie popełniane przestępstwa a może także zbrodnie. Jesteś zwyrolem, co wynika w niemałym stopniu z niepełnosprawności, ale nie zmienia to faktu, że pozostaniesz na zawsze po stronie Zła.

per333

Ale nie ja to ty jesteś nazistą i mam na to dowód....

Popierasz holocaust Palestyńczyków, więc jesteś nazistą....

Pan_Tonima

Twój mózg przetworzył moje posty i wyciągnął wniosek, że popieram jakiekolwiek ludobójstwa. Jak człowiek o takiej inteligencji mógł skończyć 4 klasy szkoły podstawowej, normalnej szkoły podstawowej, nie szkoły specjalnej? Niemożliwe, prawda? Nadal mnie frapuje kwestia wstydu. Czy miewasz poczucie wstydu wynikające z tego, że tak bardzo odstajesz intelektualnie od pozostałych ludzi? Czy rozumiesz gdzie jest twoje miejsce czy może chciałbyś kandydować na prezydenta/burmistrza swojego miasta, tudzież wójta gminy?

per333

Żadnego ludobójstwa...???

Nawet tego w wykonaniu żydów na Palestyńczykach...???

No to żeś mnie zaskoczył....

Pan_Tonima

Wszystko wskazuje na to, że życie zaskakuje cię każdego dnia. Ty tak straszliwie mało rozumiesz, że ciągle musi dopadać cię jakaś "zaskocka". Czytasz hasło w wikipedii o Małopolsce i pytasz: "jak to, jak to, przecież ja ustaliłem, mocą swojej inteligencji, że przecież żadnej Małopolski ni mo"? I zonk, bo nikt inny nie podziela twojej, jakby to rzec, "wiedzy", nie tylko w tym temacie zresztą. Jak mówiłem, jesteś przypadkiem bardzo rzadkim.
Bardzo możliwe, biorąc pod uwagę stopień niepełnosprawności, że ty myślisz, że Małopolska to efekt spisku żydo-masońskiego. Jakieś żydowskie wykształciuchy naplotły te wszystkie bajki o Małopolsce, ale ty wszystko przejrzałeś i teraz "nie będzie niczego" (w tym Małopolski).
Jesteś ekstremalnym przypadkiem debilizmu, uwierz mi na słowo.

per333

Z nas dwóch to akurat ja nie przejawiam problemów z rozumieniem czytanego tekst... U ciebie widzę z tym kiepsko... Ale nie martw się masz moje pełne zrozumienie :)

1. Napisałem że nie istniało coś takiego jak Małopolska w czasie kiedy powstał Radom.
2. Poza tym, napisałem że pojęcie Małopolski została stworzona jako obszar administracyjny, który nie jest Wielkopolską. I nie jest samoistnym terytorium historycznym...

Może w ten sposób będzie ci łatwiej to przeczytać i zrozumieć

Pan_Tonima

Chłopcze, przecież ty cały czas produkujesz bełkot debila. I oczywiście, że nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo niby jak miałbyś sobie z tego zdawać sprawę?
I jasne, na pewno wierzysz w to, że umiesz czytać ze zrozumieniem i że byłbyś znakomitym prezydentem Białegostoku, nie mam co do tego wątpliwości, że w to wierzysz.
Ty nawet nie rozumiesz znaczenia określenia "obszar administracyjny". Wcześniej pojęcie "regionu Małopolska" pomyliło ci się z pojęciem "Prowincja Małopolska". Ty w ogóle nie wyłapujesz różnic znaczeniowych. Jesteś po prostu rzadko spotykanym przypadkiem. A jednocześnie masz prawo głosu w wyborach a wiadomo,  że najgłupsi i najbardziej prymitywni rozgrywani są przez partie populistyczne i różną ekstremę. Twój post-hitlerowski światopogląd, który tak chętnie zdradziłeś, jest tego odzwierciedleniem.

per333

Nazwa Małopolska została po raz pierwszy użyta w źródłach pisanych w 1411 roku[1], a potwierdzona została dopiero w roku 1493 w statucie piotrkowskim króla Jana Olbrachta[2] (podczas obrad dwuizbowego sejmu walnego w Piotrkowie w latach 1493–1496)[3] w celu odróżnienia tej części państwa od Wielkopolski (łac. Polonia Maior). Pierwotne znaczenie tej nazwy nie jest pewne – słowa maior i minor można odczytywać tu w kilku kontekstach (nie tylko najbardziej oczywiste większa – mniejsza, ale też np. starsza – młodsza, rozszerzona – właściwa).

Także ten.... Wiem że to nieładnie pastwić nad kimś takim ułomnym jak ty, ale jutro sie wyspowiadam i będzie gitara

Pan_Tonima

Przecież ty nawet nie rozumiesz tego co tu wklejasz. Ośmieszasz się spektakularnie, ale nawet tego nie zauważasz. Przygłupem jesteś totalnym, a biorąc pod uwagę ekstremistyczny światopogląd, totalitarnym. Pastwisz się sam nad sobą, manifestując swoją niepełnosprawność w bardzo podobny sposób, w jaki robił to Kononowicz. To jest naprawdę dramat, jak bardzo zagubionym człowiekiem jesteś. A jednocześnie jesteś jednostką plugawą moralnie, zdegenerowaną, zwyrodniałą - gorzej ci się chyba nie mogło wylosować.
Nigdy w realu nie spotkałem człowieka, który miałby tak nieprawdopodobne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wiesz co to oznacza? Że prawdopodobnie na co dzień są problemy z nawiązaniem z tobą kontaktu, z komunikacją, bo ty nie bardzo rozumiesz, co się do ciebie mówi, co się tobie tłumaczy. W ogóle nie łączysz kropek.

per333

Tak, rozumiem twoją bezradność....

Każde ułomne dziecko jak brak mu argumentów to pluje i tupie nóżkami.

Więc nie przejmuj się tym. Rozumiem cie, nie jesteś pierwszy, który tak robi.

Pan_Tonima

Już wyjaśniliśmy, ponad wszelką wątpliwość, że rozumienie to jest twoja najsłabsza strona. Ty rozumiesz świat na poziomie, na którym "rozumiał" świat Kononowicz. Jeszcze raz ci powtórzę: byłeś, jesteś i zawsze będziesz przygłupem, tak masz ukształtowany mózg i nic na to nie poradzisz. Ze względów kulturowo-środowiskowych jesteś też pogrążony w szlamie moralnym, dlatego pozostaniesz szumowiną, bezwartościowym ludzkim śmieciem. Tak ci wylosowano i co z tym zrobisz?

per333

Skoro nie masz nic merytorycznego do dodania, to na tym skończmy tą przemiłą dyskusję.

Ułatwię ci to, bo widzę że chciałbyś mieć ostatnie słowo. Więc proszę bardzo.

Co miało zostać ustalone, zostało ustalone - jesteś debilem.

PS.
Możesz jeszcze napisać na czym polega twój fetysz Kononowicza? Ciągle o nim piszesz...
To jakaś szkolna miłość i zostałeś odrzucony że teraz tak się na nim odgrywasz?

Pan_Tonima

Hahahaha. Tak, spektakularny przykładzie debilizmu - wg ciebie ja jestem debilem, bo stwierdziłem, że istnieje Małopolska jako region historyczny, co oczywiście potwierdzają wszystkie możliwe i niemożliwe encyklopedie a ty jesteś, dla odróżnienia, genialnym niedoszłym prezydentem Białegostoku, bo dla ciebie Małopolska to, co najwyżej, województwo małopolskie, a Śląsk to województwo śląskie. Twój mózg tak właśnie sobie te kwestie przetrawił. W literaturze Radom określany jest mianem miasta małopolskiego, ale w twoim mózgu pozostaje przekonanie, że Radom to... Mazowsze.
Twój mózg toczył też nierówny bój z pojęciami takimi jak Małopolska i Prowincja Małopolska i wyszło tobie ostatecznie, w eksplozji twojej inteligencji, że to to samo :D No, ale jeśli ty uważasz, że województwo mazowieckie to to samo co Mazowsze a województwo śląskie to to samo co Śląsk, to czego oczekiwać od takiego intelektu?
Prace naukowców z ramienia Instytutu Sobieskiego twój mózg (bez potrzeby przeczytania tych prac) ocenił jako "pseudo-raporty", co było kolejnym charakterystycznym wykwitem twojej inteligencji. Jeśli to nie jest inteligencja debila, to czego innego?
Po ciężkim procesie myślowym, niezwykle wymagającym dla twojego mózgu, doszedłeś do wniosku, że muszę być Żydem skoro cytuję Gazetę Wyborczą. I tak dalej.
Każdym swoim wpisem pokazywałeś jednoznacznie, gdzie jest twoje miejsce w szeregu. Na to nałożyły się kwestie moralne i światopoglądowe, które momentalnie ulokowały twoje korzenie w melinie pijackiej albo okolicach.
Kononowicz jest tu przytoczony, bo bez wątpienia intelektualnie jesteś na podobnym poziomie. Sposób rozumowania, tzw. logika wypowiedzi do złudzenia przypominają wywody Kononowicza. To jest wręcz uderzające. Nie ma takiej możliwości, byś intelektualnie jakoś wyraźnie się od tamtej nieżyjącej już postaci wyróżniał. A moralnie z tobą jest gorzej, bo Kononowicz, o ile wiem, nigdy nie manifestował poglądów bliskich hitleryzmowi, natomiast u ciebie antypolskość jest ewidentna. Jesteś zbyt ograniczony intelektualnie by rozumieć, jak bardzo antypolskie przekonania w sobie pielęgnujesz.
Jesteś czymś naprawdę przerażająco głupim, ale może to i dobrze, że masz taką niepełnosprawność, bo gdybyś był ciutkę inteligentniejszy od Kononowicza, to byś się spalił ze wstydu, bo byś sobie uświadomił, jak bezwartościową jednostką ludzką jesteś, plugawą moralnie a przy tym dziwnie groteskową.

per333

No.... Niczego innego nie oczekiwałem...

Potwierdziłeś że nie tylko jesteś debilem, ale też że masz tak zakuty łeb że nic do niego nie dociera.
No oprócz tego co napiszą w wyborczej...

Po raz kolejny udowodniłeś że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, i co bym ci nie napisał i tak tego nie rozumiesz.
Więc nie pozostaje mi nic innego jak pozostawić cię w twoim własnym świecie, w którym zapewne swoje miejsce ma również Kononowicz.

Nara, debilu...

Pan_Tonima

Cóż za zaskoczenie, że przygłup wykazał się "konsekwencją przygłupa". Już się żegnałeś, ale twój mózg znowu nie załapał o co chodzi i kolejny "ostatni" post z siebie wydaliłeś. Jesteś, niepełnosprawny, kompletną porażką, pod każdym względem. Intelektualnie, co jest jasne, co udowodniłeś niezbicie, jesteś na samym dole ludzkiej drabiny społecznej, zaś moralnie - co też udowodniłeś - jesteś jednostką zwyrodniałą. Post-hitlerowski odpad ze środowiska patologicznego z inteligencją kilkuletniego dziecka. Jest w tym jakaś prawidłowość, prawda?
Twój mózg znowu może mieć zwarcie i znowu będzie "nara", "żegnaj" czy inne "kończę". Ludzie najmniej wartościowi mogliby mieć ciebie jako wizytówkę. Jesteś wręcz postacią memiczną, bo symbolizujesz wszystkie najgorsze ludzkie cechy i postawy, zaś intelektualnie ty naprawdę jesteś kaleką.

Ka16

@Ka16 Chyba uruchomiłeś(uruchomiłaś) lawinę, której już nikt nie powstrzyma ;)