Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149197
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

film jak to film. denzel dal ciala.kaj sie brac za takie dziadostwo.mialem go za aktora z lepszym gustem.niewiem moze bida w hollywood obecnie.bo badziewiem wieje zdrowo.amerykanie jak zwykle dali popis tego jacy sa wyczesani w kosmos.przegieta historia.fabuly praktycznie brak.nagina ziomek przez pustkowie i sieka kanibali.dla mnie bezsens.dzien wczesniej obejrzalem the road z viggo. i li8czylem na mila odmiane.ze cos sie bedzie dzialo.a tu kicha.pokroil paru gosci i tyle by bylo z akcjii.reszta nuda wieje.poryte gonia sie chlopaki o ksiazke.jak by to cos mialo zmienic.dla mnie bezsens.wiec 6 zapodaje bo porazka po calosci ale z braku laku dobry kit i jest na czyms oko zawiesic przynajmniej..PEACE

yoozeq86

Taki z Ciebie ekspert jak z koziej dupy taboret widzę.

Piszesz o braku akcji - gatunek:Dramat, Przygodowy, Sci-Fi +
rzeczywiście bo to są gatunku wyjątkowo "żywe" a sf jednak może być
różne - myśleniem się nie grzeszy co ? Ale po co tu wkońcu miała się lać
krew hektolitrami jak w filmach klasy b ?

Fabuły brak - Czy postapokaliptyczna wizja świata wyniszczona bronią
nuklearną podczas wojny zapoczątkowanej sporami religijnymi , gdzie
niełatwo przeżyć , a Biblia w domniemaniu głównego bohatera prowadzonego
głosem Boga jest nadzieją dla ludzkości którą posiada i chroni za
wszelką cenę by dotrzeć z punktu a 30 lat wcześniej do punktu b nie ma
sensu ? To nie fabuła ?

Nagina przez pustkowie i sieka kanibali jak to ująłeś - gdybyś potrafił
uważnie oglądać zauważyłbyś że nie "siekał" tylko kanibali . I nie
zabijał od tak bo mu się to podobało bo dla mnie to tak opisałeś.
Idiotycznie , jakby pisał to totalny kreatyn.

Gonią się o książkę - to Biblia , nie książka - przeinaczasz fakty .

Docelowo pisząc że to porażka dajesz 6...naprawdę albo jesteś idiotą
albo to jakaś prowokacja ,totalna porażka to dla mnie ocena 1-2....

I tak na koniec do autora wpisu.
Nie wiem czy jesteś niewykształconym młodym gimnazjalistą mającym gdzieś
edukację i szkołę , żyjącym poczuciem że JP100% jest słuszne a jaranie
trawki i picie alkoholu w wieku dziecinnym jest fajne , czy też może
dorosłym człowiekiem w każdym razie zarówno Twój sposób pisania ,
pisownia jak i argumenty są na poziomie gorszym od bałwana. Nie
szanujesz kompletnie języka za który niegdyś ginęli członkowie Twojej
rodziny... mam nadzieję że patrząc w lustro nie śmiesz się nazywać
Polakiem bo była by to obraza dla znaczącej reszty.

Moja ocena filmu 9/10 .

ocenił(a) film na 8
Pyrcin

Pyrcin lepiej tego ująć nie mogłeś.
Film jest bardzo specyficzny, ma specyficzny klimat, specyficzną fabułę.
Jest skierowany raczej do węższej grupy odpbiorców, tych którzy rozumieją otaczający ich świat, a nie do bandy małolatów dla których przebojem kasowym jest Superman.Niestety większość ludzi odwiedzająca tę stronę i krytykująca filmy to niedokształcone dzieci, upadłe pokolenie dzisiejszych czasów, żyjące wygodnie we wspaniałym świecie, gdzie mają wszystko podane pod nos. Szkoda na nich słów i nerwów, kiedyś, a może nigdy tego nie zrozumieją. Życzyłbym ,aby choć na chwilkę znaleźli się w takim świecie, który jest przedstawiony w filmie. Moja ocena tego tytułu 9/10.

Hokage

Ale brednie ciśniesz. Mychodzi z Twojego rozumowania, że jestem jednym z "bandy małolatów", bo film mi się nie podobał.

Ps. a nawet ta "banda małolatów" wie, że Spiderman jest filmem kasowym. Nie tylko dla dzieci, ale także dla dorosłych, bo jak by nie patrzeć, to zarobił te swoje ~800 mln dol. Pomyliłeś pojęcia ignorancie.

ocenił(a) film na 7
Pyrcin

ała!!! hehehe pyrcinka zluzuj bata:D ktos chyba paskiem po dupie czesto dostaje.mnie to by sie nawet tyle pisac nie chcialo.PEACE

ocenił(a) film na 6
yoozeq86

"mnie to by sie nawet tyle pisac nie chcialo"

To lepiej Józek już nie pisz, bo to na prawdę tragedia. Idź się poduczyć trochę stylistyki, bo tego się czytać nie da! Znaki interpunkcyjne też trochę szwankują, co? Rozumiem, że to z "ekspertem" to był żart, bo dla mnie to jesteś amatorem kwaśnych jabłek.

FILioza

Jak dla mnie film nie był poto by poglądać jak się ludzie zabijają (choć było tego dużo ) , ale raczej zastanowić się. To co ma największą wartość jest dziś przez większość ludzi ignorowane, mowa o Piśmie Świętym.