Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

6/10

ocenił(a) film na 6

przecietny.Denzel odcina kupony...oba ostatnie filmy Denzela ten i Niepowstrzymany wypadaja marno...

pawel841984

Marno? To jakaś nowość językowa. Szkoda, że tylko tyle zauważyłeś w "Księdze ocalenia". Film jest dużo lepszy niż sądzisz...

ocenił(a) film na 6
photograph1

przejezyczylem sie MARNIE:)lepiej? wiesz kazdy ma swoje gusta o nich sie nie dyskutuje.Moim zdaniem nie jest to film wart wiekszej uwagi.Film jak film jakich wiele w amerykanskiej kinematografii nic szczegolnego czym moglby przykuc uwage.

ocenił(a) film na 7
pawel841984

A o czym innym dyskutować jak nie o gustach? Jak 80% stada powtarzasz te samą mantrę, której i tak nie pojmujesz.

ocenił(a) film na 6
Kuba1982

Jesli w twoim mniemaniu ten film uwazasz za jakies wielkie kino to twoja sprawa.Dla mnie to poprostu slabe kino sensacyjne na pograniczu tandety.Bez jakiejs specjalnie interesujacej fabuly i slaba gra Washingtona.A szkda bo lubie tego aktora ale jego ostatnie filmy to poprostu odcinanie kuponow od slawy .

ocenił(a) film na 7
pawel841984

Po co "wkładasz mi w usta" słów których nie wypowiedziałem? Nie uważam tego filmu za wielkie kino tylko zwracam uwagę na coś co mnie mierzi, a mianowicie powtarzanie "o gustach się nie dyskutuje".

ocenił(a) film na 6
Kuba1982

ok sorki byc moze zle odebralem twoje slowa. Myslalem ze w twoim odczuciu ten film to kawal swietnie nakreconego kina dlatego tak go bronisz:)

pawel841984

Jeśli chodzi o zdjęcia, to owszem - pierwszorzędne ujęcia i charakter.

pawel841984

Po to tu wszyscy jesteśmy żeby prowadzić dyskusje. Nie dyskutujemy o gustach tylko o walorach filmu. Twój gust mnie nie interesuje.

ocenił(a) film na 5
pawel841984

Uwaga możliwe spoilery : Spodziewałem się czegoś na wzór Mad Maxa i tu całkowicie się zawiodłem. Efekty cyfrowe często wrzucone na siłę. Film był u mnie na straconej pozycji, ale wybronił się ciekawym motywem związanym z wiarą. Te wszystkie symbole, choćby owa księga, która na końcu jest drukowana jako pierwsza po wojnie, coś wspaniałego. Pełno tu tego rodzaju drobnych smaczków, za co wielki plus. Film moim zdaniem dobry, nie fenomenalny, ale wart obejrzenia.

ocenił(a) film na 6
Kristoflos

jedyne co zwrocilo moja uwage w tym filmie to dobre zdjecia i tylko to.W dalszym ciagu podtrzymuje swoje zdanie ze jest to film na jeden seans gdzie po ogladnieciu zaraz sie o nim zapomina

ocenił(a) film na 8
pawel841984

Jeżeli niepowstrzymany jest marny to ciebie wcale nie ma...

ocenił(a) film na 6
Uras

Washington przyzwyczial juz nas ze gra tylko w dobrych filmach z ciekawymi scenariuszami i fabula. Niestety Niepowstrzymany takim flmem nie jest.A jesli biorac pod uwage to ze ten film wyrezyserowal jeden z najlepszych rezyserow lub nawet najlepszy kina akcji to jest to jego jeden z najgorszych filmow

ocenił(a) film na 6
pawel841984

Denzel to dla mnie taki apostoł ktory nie się dobrą nowine nadzieje dla ludzi .Tą nadzieją jest ta księga prawde mowiąc jej treść .Jest to jakies kino widowiskowe może i ma klimat pare razy Denzel pomacha nie wiem chyba maczeta nie jest do dobre kino ale nie złe 610