bez przesady... film ma jedynie wspólne to że dzieje się w post-apokaliptycznym świecie i tyle. Fallout'ów nie da się zekranizować ot tak po prostu.
co nie zmienia faktu, iż jeśli ktoś grał w fallouta to film wizualnie kojarzy się z grą w tempie natychmiastowym. właściwie po trailerze można snuć przypuszczenia, że designe'erzy ostro dawali w fallouta
Ja mam nadzieję, że będzie stanowić konkurencję dla Mada Maxa, który jest chyba jedynym porządnym filmem, którego akcja dzieje się w post-apokaliptycznym świecie
Mi się od razu skojarzyło z falloutem. A Denzel wygląda jak ten szeryf z miasteczka megatona z 3 części ;)
Mad max oczywiscie czesc 2 swietna, 1 dobra a 3 nieporozumienie a z filmow osadzonych w realiach postapokaliptycznych Salute of the jugger polecam :)i czerpiacy z maxa doomsday, ktory jednym sie podoba a drugim nie.
No tak, od razu z 3 część. Jakby dwie poprzednie nie istniały.
Post apo świat to nie wszystko, żeby mówić o filmie na podstawie Fallouta.
Potrzebne by były jeszcze tony mutantów, totalne moralne zepsucie i to coś, co dwie części Fallouta mają, a trójka już nie. Kto zagrywał się w F1 i 2, ten wie o co mi chodzi ;]
Obecna młodzież zna tylko widowiskową F3. Dla nich F1 i F2 to zamierzchłe czasy i znają je tylko z legend ;) A ja tam lubię od czasu do czasu odpalić F2 czy nawet Tormenta. Frank Horrigan rządzi! Te gry miały coś czego brakuje wielu współczesnym produkcjom (włączając filmy) - porządny scenariusz. Mam nadzieję, że "The Book of Eli" to nie kolejny fajerwerk, który się oglądnie i zapomina. Zobaczymy.
Mnie to akurat nie dziwi skoro 1 i 2 część Fallout to lata 97-98 :) czyli jakby nie patrzeć minęło już 11 lat :)
Osobiście nie grałem w ostatnią część Fallouta.. nic nie przebije poprzednich części :) a F2 to dla mnie najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem :) można było ją skończyć na 100 różnych sposobów i nigdy mi się nie znudziła :)
I w 100% zgodzę się z Olafem. To w żadnym wypadku nie jest ekranizacja Fallouta.. już pomijając to 'coś'.. przeciwnicy w F1/2 to była dopiero zabawa! Aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę te wszystkie Alieny, Fire Gecko, Centaury i Deathclawy! :)