Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

Denzelowi nalozyc kapelusz i bedzie jak SZERYF MEGATONY:D...

ocenił(a) film na 6
EkspertFilmowy

Fallout 3???? Grałeś wogóle w poprzednie części? Jak dla mnie F3 nie ma startu do F1 już nie mówiąc o F2

doman18

Tak gralem :)... Jestem graczem od 1995r. i na prawde podobala mi sie 3 najbardziej moze z tego wzgledu ze blizej mi do gier typu FPS. Jest cos w tym zlego? Jak z filmami kazdy ma inny gust... Najlepsza gra to FALLOUT 3 oczywiscie nie jest (to byl zart) ale w TOP15 na pewno bym ja umiescil.

ocenił(a) film na 8
EkspertFilmowy

"Denzelowi nalozyc kapelusz i bedzie jak SZERYF MEGATONY:D"
To samo mi przyszło na myśl ;)

p_x

war never changes

.`--.-sydsssssssdhys+//:::::---------------++-
`.oshhhddhhhhhhhhhho:---:ohhhhhhhyyyyssssssss+
` `smmmmhhhhhhhhdmdhhhhhdddddddhhhhdyyyyyyyy+
` `:hdddhyyyyyyyhmmdddddddddhhhhhhhymshhhhhhy-
` ./odmmhhhyhhmmNmdddyooshhhsoo++++/:-::::::-`
` -dmhyyyymNmm::s/` -y.
` .hhyyyyhNmdh-`.:` .-
` `ohyyyyymNdyo+:.--...`
` `shhyyyyhNNh.
` odhyyyyymNm/
` :dhyyyyyhNNh`
``ymhyyyyymNN/
`:dhyyyyyhNNd`
.-yyhdddddmms`

ocenił(a) film na 7
EkspertFilmowy

Nie chcę nic mówić ale po zwiastunie widzę, że film czerpie z Fallouta 3 pełnymi garściami :)

Aż zachciało mi się pograć :)

ocenił(a) film na 8
gulip

mi też przyszedł od razu FALLOUT 3 już raz przechodziłem ale to można przejść na tyle sposobów że nie trzeba się martwić o nudę. Myślę że film będzie bombowy. czekam na premierę.

ocenił(a) film na 6
przemas478

eeee wolę jednak Fallout'a 1 i Fallout'a 2. za klimat, za innowacje, za tak wiele możliwości grania, za fabułę muzykę szczególnie 1 /bunkier BoS, katedra etc/

pzdr.

Nexus_Six

widzę że wiele osób zauważyło tutaj Fallout 3 jako główne chyba źródło inspiracji reżyserów, zobaczymy co to wyjdzie z tego, a z szeryfem podpisuje się pod poprzednikami :P

EkspertFilmowy

Ja równierz grałem w pierwsze fallouty kiedy te gry wyszły i musze powiedzieć,że fallout 3 pobił poprzedniczki i pokazał coś nowego przy czym stał się najleepszą grą serii.

ocenił(a) film na 7
kondi143

Fallout 3 jest bardzo dobrą grą, ale do poprzednich części się nie umywa a w szczególności do 2. Nie czuje się już tego klimatu co w starszych odsłonach. Muzyka się zmieniła(a była ona niezwykle sugestywna) i brakuje tutaj wrażenia ogromu otaczającego nas pustkowia.

Na film być może się wybiorę z czystej ciekawości, chociaż nie liczę na zbyt wiele.

ocenił(a) film na 6
Elof

ja już wspominałem iż muzyka w starszych fallout'ach była nieziemska i odpowiadała temu klimatowi postapokaliptycznych Stanów Zjednoczonych...

EkspertFilmowy

Szeryfa pamiętam - jak się wybiorę na film to dokonam odpowiednich konkluzji... :)
A co do gier - nie można porównywać Fallouta 3 z poprzednikami...
Moim skromnym zdaniem zrobili coś naprawdę niesamowitego i udało im się odtworzyć ten klimat w 3d a system V.A.T.S to wogule poezja :) teren działań jest naprawdę ogromnym - ich 20poziom miałem już w połowie głównego wątku fabularnego. Nie wiem jakim sposobem porównujesz teren z poprzednimi falloutami :) A co do poprzednich 2 była niesamowita - ale wtedy do gier się podchodziło inaczej - która gra wtedy dawała taki sugestywny klimat i tyle możliwości co fallout. Nawet konwencja FPS okazała się dobra - można się wczuć :) Jedyne co można by zmienić - to trochę bardziej mroczny klimat - w poprzednich dało się czuć takie zepsucie świata i ludzi... Jedna z lepszych gier jakie grałem - ever...

FuturePawel

właśnie obejrzałem film. daję mu 7/10 niech was trailery nie zmylą walk i akcji jest tyle co właśnie w trailerze ale klimat świetny taki falloutowy,bliżej mu jednak do Fallouta 3 niż poprzednich części.Co do gier F2 jest najlepszy.Fallout3 też jest dobry,jednak twórcy zbyt poważnie podeszli do tematu,a w F1 i F2 można było czasem walnąć śmiechem:)w trybie FPS nie ma sensu grać wtedy gdzieś ulatuje to coś za co wszyscy lubią F1 i F2,polecam grać z kamerą od tyłu:)
Pozdro. dla wszystkich fanów postapokaliptycznych gier i filmów

ocenił(a) film na 5
Pafnucy

Jestem starszym graczem, grającym do dzisiaj ale dla mnie najlepsza produkcja to oczywiście Fallout 2. Na pewno pójdę do kina na ten tytuł, nawet tylko ze względu na sam klimat. Szkoda tylko że Denzel nie będzie poszukiwał G.E.C.K'a albo uciekał z water chipem do krypty;) Tak poważnie to fabuła tego filmu może być najsłabszym elementem, obym się mylił. Na marginesie to opis fabuły jakoś mi się kojarzy z jedynką i lokacją Junkyard, szeryf vs gizmo. Jeśli zakończenie Księgi będzie chociaż w połowie tak emocjonalne jak w F2 to będzie całkiem dobrze;)

"....nie był już jednym z nich...."