nie sądzilem że ta księga to zwykła Biblia ma taką moc , myslalem ze jakas magiczna będzie .
dzieki bezmyslny czlowieku za zdradzenie mi waznego elementu filmu. pogratulowac.
Powiedziałbym, że zaglądanie na forum jest cokolwiek niebezpieczne i nikt rozważny przed seansem tego nie popełnia.
'dzieki bezmyslny czlowieku za zdradzenie mi waznego elementu filmu. pogratulowac.'
Niektórzy mają taką potrzebę. Dodają sobie w ten sposób ważności. Jeśli przyjrzysz się temu zdaniu od strony lingwistycznej zobaczysz, iż było przemyślane i miało na celu dokładnie zdradzenie ważnego elementu ludziom, którzy jeszcze nie widzieli filmu.
Na niektórych forach takie posty są edytowane na przykład tak: treść <spoiler> treść, ale rozumiem, że tu jest zbyt wiele wypowiedzi i moderatorom robota pali się w rękach.
Śmiem zauważyć, że nie tylko w filmie;). Zresztą po co wymyślać jakąś cudowną księgę, jak pod ręką się ma taką o której słyszało przynajmniej 3/4 ludzi na ziemi, a sporo z nich nawet jakieś fragmenty ogarnęło;). Zresztą film jest przewidywalny raczej. Poza jednym wcześniej się nie skapnęłam, że główny bohater jest niewidomy, dopiero gdy okazało się, że Biblia napisana jest Brailem i też pewnie dlatego się uchowała. Potem dopiero rozjaśniły mi się inne sceny jak ta gdy zwraca uwagę na zapach kobiety, itp.