Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

nie sądzilem że ta księga to zwykła Biblia ma taką moc , myslalem ze jakas magiczna będzie .

ocenił(a) film na 8
JohnnyB

dzieki bezmyslny czlowieku za zdradzenie mi waznego elementu filmu. pogratulowac.

reklamyspam

Powiedziałbym, że zaglądanie na forum jest cokolwiek niebezpieczne i nikt rozważny przed seansem tego nie popełnia.

ocenił(a) film na 6
reklamyspam

'dzieki bezmyslny czlowieku za zdradzenie mi waznego elementu filmu. pogratulowac.'

Niektórzy mają taką potrzebę. Dodają sobie w ten sposób ważności. Jeśli przyjrzysz się temu zdaniu od strony lingwistycznej zobaczysz, iż było przemyślane i miało na celu dokładnie zdradzenie ważnego elementu ludziom, którzy jeszcze nie widzieli filmu.

Na niektórych forach takie posty są edytowane na przykład tak: treść <spoiler> treść, ale rozumiem, że tu jest zbyt wiele wypowiedzi i moderatorom robota pali się w rękach.

JohnnyB

Książka ta w filmie ma ogromną moc menciu, gdyż dzięki niej "można zapanować nad ludem".

deri_12

Śmiem zauważyć, że nie tylko w filmie;). Zresztą po co wymyślać jakąś cudowną księgę, jak pod ręką się ma taką o której słyszało przynajmniej 3/4 ludzi na ziemi, a sporo z nich nawet jakieś fragmenty ogarnęło;). Zresztą film jest przewidywalny raczej. Poza jednym wcześniej się nie skapnęłam, że główny bohater jest niewidomy, dopiero gdy okazało się, że Biblia napisana jest Brailem i też pewnie dlatego się uchowała. Potem dopiero rozjaśniły mi się inne sceny jak ta gdy zwraca uwagę na zapach kobiety, itp.

ligea

Już nie przesadzaj. Zwracanie uwagi na zapach kobiety nie jest czymś tak niezwykłym że aż trzeba stracić wzrok aby go poczuć :P
Tym bardziej, gdy jest to zapach być może ostatniego szamponu na Ziemi.