Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

Jaki udało się osiągnąć w kinie. Tylko Mad Max zbliżył się do tego poziomu.

ocenił(a) film na 6
Douger

Kto sie do czego zblizyl?Czy wam idioci placa za reklame gry w sieci?Fallout to fallout tamto.

Tylko czekam jak ktos napisze ze Biblia calkiem niezle oddaje klimat zycia jak bylo wieki przed Falloutem.

Ja uwazam ze Fallout to marna kontynuacja Mario Bros nie ten poziom i postacie spieprzone!

ocenił(a) film na 4
Douger

Do mad maxa to temu "Czemus" daleko daleko. Nastawilem sie na kontynuacje 2012 [ktore bylo totalna bajka i tez mi sie nie podobalo, day after tomorrow bylo lepsze] lub chociaz godnego nastepce mad maxa i bardzo sie zawiodlem. Nuda. TYm wieksze bylo moje rozczarowanie kiedy dowiezdialem sie, ze chodzi o pismo swiete - tak, wiem ze mozna za jego pomoca kierowac ludzmi bo tak sie dzieje teraz. Sadzilem raczej, ze jakies zapiski starej cywilizacji a tu psikus. Znow mamy przedstawionego zolnierza doskonalego, potrafi wojowac bronia biala lepiej niz samuraje, strzelac z luku lepiej od sredniowiecznych lucznikow i ma auto aima jesli chodzi o bron palna. Do tego najwyrazniej potrafi uzywac bullet time bo nie da sie go trafic chociaz dookola lataja tysiace pociskow. Oczywiscie jak zwykle magazynek w pistolecie ma unlimited ammo. Zbyt religijny. Zbitek nielogicznych faktow. Wedruje od dluzszego czasu przez swiat na pieszo chociaz ze swoimi umiejetnosciami moglby zalatwic mala armie przy uzyciu wykalaczki, wpatruje sie w pismo swiete chociaz jest napisane Braillem. Mozliwe, ze udaje zeby sprawiac wrazenie autentycznosci. Wszak nie pozwala nikomu go dotykac co by to tlumaczylo. Z pewnoscia nie jest niewidomy i na pewno nie widzi gorzej bo by nie ustrzelil z luku kota. Kto strzelal z tej broni wie, ze trzeba miec sokoli wzrok i niemale umiejetnosci. Przez wiele lat wedrowki mogl skompletowac potezny zestaw do polowan nawet jesli swiat "umarl". No tak, przeciez jest gleboko wierzacy wiec nie powinien krasc. Zdejmowac ubranie z trupa i zabijac jednak mozna. Wlasciwie to brakuje tylko, zeby rzucal cytatami z pisma swietego po odcieciu kazdej glowy. Jesli chcecie isc do kina to odpusccie sobie z miejsca. Nie warto. Nie warto nawet sciagac na dysk. Nie powiem, ze film to totalne dno bo nie jest denny ale nie ma w nim nic wybitnego. Oczywiscie to tylko moje zdanie.