Ten film jest moim pierwszym oryginalnym tytułem na Blu-Ray'u,nie był to najlepszy wybór ale zachęciła mnie cena :)
W "Księdze Ocalenia" urzekł mnie klimat, zdjęcia i muzyka. O ile klimat przed seansem rysował się ciekawie o tyle muzyki tak dobrej się nie spodziewałem. Te aspekty to rewelacja. Dodajmy Denzela który zawsze jest co najmniej bardzo dobry i Oldmana w negatwnej roli. Plus ładna laska,standardzik. A najważniejsza składowa czyli fabuła ?
Też jest dobrze,wiemy jaką Denzel targa księgę już w ciągu pierwszych 15,20 min (wiemy na pewne bo domyślamy się od pierwszych sek. :D ). Zwrot akcji następuje gdy poznajemy format księgi. Obniżam ocenę za to,że twórcy trochę nie wiedzieli czy z bohatera zrobić...... nie powiem,jak obejrzycie domyślicie się o co chodzi. I w walkach czegoś mi zabrakło,były dobre ok ale czegoś brakowało. Ostrzał domku trzyma bardzo dobry poziom i to on nadrabia bardzo mocno. Rezultat to 7,5 na 10. Bardzo możliwe,że dam 8/10 ale po ponownym sensie.
Co do wstępu to jakość obrazu i dźwięku naprawdę mnie powaliła :) Teraz już chcę oglądać tylko na B.R.... Tylko skąd tą kasę brać??