Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

Film mnie nie ciekawi, ale na zwiastunach widzę że Gary Oldman gra tam na poziomie, może dorównać nawet swojej roli z "Leona Zawodowca".
Może się mylę, niech ci co widzieli mi powiedzą jak to tam wygląda...

ocenił(a) film na 7
KIBA10

Oldman zawsze grywa szurnietych gosci, wiec dlaczego teraz mialby nie dac rady, dla niego to nic nowego,

nelli

Ale np. jego rola w Batmanie do wybitnych jak dla mnie nie należy

ocenił(a) film na 6
KIBA10

Bo w Batmanie gra tego dobrego, a On rozwija skrzydła grając postaci złych, szurniętych itd. patrz Drakula or Leoś zawodowiec.

ocenił(a) film na 2
Kraven

Wg Oldman to jedyny powód żeby wybrać się na ten film. Trzyma poziom. Ale ogólnie 'Księga ocalenia' to jedno wielkie nieporozumienie. ;d

Dark_Natya

Ta odpowiedź mnie satysfakcjonuje

:)

ocenił(a) film na 3
KIBA10

Oldman gra dokładnie tak jak mówisz - na poziomie - i tylko z powodu jego dobrej kreacji oceniam ten gniot na 3 a nie na 1

ocenił(a) film na 3
zatracony

Przepraszam zmieniam decyzję - oceniam film na 2/10 - z tych samych powodow jak wyżej

zatracony

Takie głosy jak ty zostały przez mądrych ludzi zaliczone do tzw. błędu statystycznego, czyli zbednych danych które można spokojnie odrzucić

ocenił(a) film na 7
KIBA10

Oldman dał radę. I rzeczywiście prócz obrazu post-apokaliptycznego świata i
oldmana za bardzo nie ma czym się zachwycać...

Szniq

"prócz obrazu post-apokaliptycznego świata i
oldmana za bardzo nie ma czym się zachwycać..."

Ja od siebie dodałbym, świetną kreację Washingtona, klimatyczną muzykę, bardzo dobry montaż i ciekawe zakończenie.
Mnie film się podobał i mimo że nie jestem osobą wierzącą, to uważam, że w doskonały sposób pokazali potęgę biblii, która w rzeczywistości jest marnym mitem, a jednak przyciąga ludzi jak magnes.

KIBA10

Oldman w tym filmie przebija wszystkie pozostałe. To jakby rozwinięcie tego świra z Leona. Zagrał podobnie dlatego że to mistrzostwo. I do tego te gangsterskie czarno charakterowe okularki..

ocenił(a) film na 7
szacun

I love this guy :D

ocenił(a) film na 6
KIBA10

Dał radę jak zawsze, ale do Leona to tej roli DALEKO. Nie nastawiaj się na geniusz bo się rozczarujesz.