Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149197
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

Niestety rozczarował mnie ten film. Uwielbiam post apokaliptyczne klimaty, ale tu niestety czegoś zabrakło... film do bólu przewidywalny, Danzel jakoś mi nie pasował do tej roli. Sceny walki, gdzie jeden koleś wyrzyna kilkunastu przeciwników... no proszę Was typowa amerykańska lipa trącająca kicz typu Rambo itp. Straszna odtwórczość scen, np. moment kiedy Eli obserwuje scenę gwałtu i mordu na przygodnych osobach. nie skojarzyło się to nikomu z Mad Max 2? Ogólnie można obejrzeć, ale bez rewelacji.

hammett

Zajrzyj do wątku, który ma najwięcej odpowiedzi na temat recenzji tego filmu i zaczął go Abraxus...:))
Spędzisz tam godzinę, na samym czytaniu i analizowaniu:)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
terro1

Scena z napascia na tych podroznikow, gwaltem itd, bardzo dobra.
Dlaczego? Bo bohater nie zareagowal. Gdyby zareagowal, bylby typowy
"amerykan"!

ocenił(a) film na 4
terro1

obejrzałam film i jestem głęboko rozczarowana. Film jest przede wszystkim bardzo nudny cała historie można by było pokazać w 10 minut a nie rozciągać jego nudnej samotniej podróży przez pół filmu.
jedyny + zaskakuje na końcu i tyle ode mnie NIE POLECAM

webowicz

Webowicz jak dla mnie film petarda bo został ukazany w inny sposób niż powinien czyli nie było krwawej jatki przez połowe filmu, a tak błacha rzecz jak biblia stała sie bardzo ważna. Ja nie należe do wierzących;) jak wiadomo w chwilach zwątpienia człowiek zwraca sie do boga bo najłatwiej uwierzyć w coś czego nie widać.
Raczej bym powiedziała że film spokojny, choć gdy strzelili do Eli moja mama w kinie podskoczyła, pewnie dlatego że była znudzona, Jej też nie zbyt sie podobał ;)