Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

SŁABIZNA!!!

ocenił(a) film na 3

Jeden z najgorszych filmów jakie widziałem ze świetnym Denzelem aż się dziwie że zagrał w takim filmie. Film a raczej "bajka" był bardzo nierealny i nie które sceny aż mnie załamywały.

ocenił(a) film na 7
gigi242

A mnie się właśnie podobał. Z początku może mniej ale w miare rozwinięcia się akcji coraz bardziej. Z Denzelem wszystkie filmy uwielbiam zreszta. Świetny aktor i ma zawsze dobre filmy.

ocenił(a) film na 9
gigi242

Dla mnie ten film jest zajebisty 9/10 niesamowity Denzel

ocenił(a) film na 8
gigi242

A co było nierealne Twoim zdaniem? Mnie kojarzy się jedynie scena, kiedy Denzel strzela z pistoletu ponad 20 razy bez zmiany magazynku. ;) No, i jeszcze zastanawiam się, skąd oni tam w ogóle brali amunicję i paliwo... Ale poza tym bardzo mi się film podobał, jak zwykle genialny Denzel i jeszcze bardziej genialny Gary, 8/10.

ocenił(a) film na 6
zieloo

Nie był zły, oglądało się przyjemnie i z zaciekawieniem, ale... zabrakło mi jakiegoś twistu na koniec, oczekiwałem czegoś więcej od zakończenia...

gigi242

Fabuła, akcja, ..., klimat i oczywiście świetna rola Denzela Washingtona ;)
Według mnie, to jeden z lepszych, bądź nawet najlepszy (postapokaliptyczny) film nakręcony do tej pory...
Pomysł na fabułę nie był może oryginalny, ale za to sposób w jaki została pokazana MOC "świętej księgi" był wprost fenomenalny!
Możemy oczywiście czepiać się (jak to nie którzy określili) nierealnych zdarzeń, ale według mnie nie to jest w tym filmie najważniejsze!