Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

Szukam czegoś podobnego. Film bardzo mi się spodobał, fakt miał kilka błędów i nie był idealny, ale oglądało mi się go bardzo przyjemnie, a przecież o to chodzi.

Jakie podobne filmy polecicie? Najlepiej z tych nowszych.

Dirian

cześć. filmów w tym temacie jest sporo. w wikipedii - wejdź- postapokalipsa. ja polecam resisdent evil 1-4 ,a w szczególności część 3. 28 dni później, 28 tygodni póżniej, jestem legendą(stara i nowa wersja). nazajutrz z 1983r. to takie moje ulubione z ostatnich lat. ale starocie też są dobre. osobiście się lubuje w postapo. film księga ocalenia byl super.

ocenił(a) film na 10
regenesis

ok dzięki za propozycje ;)

ocenił(a) film na 6
Dirian

Sprawdź też "Drogę".

mikrobas

super książka

ocenił(a) film na 6
Dirian

Oczywiście "Mad Max"

Dirian

stalowy świt. ucieczka z raju-włoski stary film,czasami leci na poloni1. amerykański cyborg z Joe lara(nigdzie nie mogę go teraz znaleźć), uciekinier z arnoldem, łowca androidów, terminatory, cyborg z van dammem, seria planety małp(lepsza stara wersja).

ocenił(a) film na 10
Dirian

ja rowniez uwielbiam takie postapokalipsyczne wizje, film sie spodobal, nawet bardzo :)

Dirian

moze nie do konca ten sam klimat ale "Wodny świat" również podchodzi pod ten gatunek - b. dobry film.

rda

aleja potępienia.chyba lata 80. tajemnica Saturna.

regenesis

ups. nie tajemnica saturna tylko syriusza.

Dirian

,,I am Legend''. Koniecznie obejrzyj :)

ocenił(a) film na 8
Jeje 07

Stalker, Droga, Jestem Legendą.

ocenił(a) film na 6
Dirian

To będzie (kolejność nie przypadkowa):

Mad Max 1 i 2
Blood of Heroes z 89' z niezastąpionym Hauerem
Stalowy Świt
The Road (dramat, nie ma w nim zawiele akcji ale jest za to niepowtarzalny klimat)
Blade Runner
Bastion (serial tv na podstawie powieści kinga pod tym samym tytułem)

Co do jestem legendą to film jak dla mnie straszna lipa (mowa o filmie z Willem). Ani to post apo ani film o zombiakach, taka przecietna hollywoodzka papka

Joimbo

jestem legendą to remake filmu omega man, chyba z 70 któregoś roku. walking dead- serial o zombiakach. też jakaś opcja apokalipsy. posłaniec z costnerem. książek też jest masa.