Księga ocalenia

The Book of Eli
2010
7,0 149 tys. ocen
7,0 10 1 149194
5,5 24 krytyków
Księga ocalenia
powrót do forum filmu Księga ocalenia

Mam zamiar isc do kina na ten film,ale nie wiem czy sie oplaca,fajny jest?

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Rewelka,sciaglem go i obejrzalem,kopia pozostawiala wiele do zyczenia ale i tak byl super.Tak czy inaczej do kina napewno sie wybiore..
Jak masz isc to sie nie zastanawiaj,napewno mniej sie wynudzisz niz na Avatarze.Wiem dwa rozne filmy.

ocenił(a) film na 3
Joecrou

Strzeż się tego filmu! Jeden z najnudniejszych filmów ostatnich miesięcy. Zero akcji, zero prawdziwego przesłania. Żenada.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Film jest genialny, fantastyczny i ciekawy. Ja się zastanawiam czy nie iśćdo kina po raz drugi :) naprawdę polecam

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Ja również polecam. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Napewno nie każdemu przypadnie do gustu, niektóre momenty troszkę usypiające. Sceny walki bardzo dobrze odwzorowane. Ciekawa fabuła i jeszcze ciekawsze zakończenie. Mocna 7 według mnie!

robertgks4

Film poprawny politycznie do szpiku kości. Mnie osobiście to raziło okropnie.
O czym jest ten film? O mocy słów? O mocy biblii? O walce dobra ze złem? Nie. Nawet nie będę pisał o czym on jest, żeby nikogo nie urazić. Każdy myślący Polak i Polka zrozumie to po przeczytaniu pierwszego zdania.
Oglądając zwiastuna spodziewałem się "nowego" MAD MAXA. Otrzymałem... no właśnie... co? Chyba tylko ujemne o 20 złotych saldo.
Wg mnie : fabuła 1/10, aktorstwo 1/10 ( nawet pan Oldman nie ratuje tego... tworu ), zdjęcia 2/10, muzyka 5/10, bo klimatyczna = 1,5/10 za całokształt.
ODRADZAM.

Joecrou

Powiem Ci tak. Scenariusz ma cholerny potencjal, ale troche rezyser pojechal po bandzie. Film fajny, klimaty niezle, sceny walki niezle, ale jest pare razacych, nielogicznych bledow. idz do kina, bo warto, ale po seansie czegos bedzie Ci brakowac.
Napisz po filmie Twoje zdanie, bo jestem ciekawa ;)