Kukułka

Kukushka
2002
7,5 6,7 tys. ocen
7,5 10 1 6687
6,7 3 krytyków
Kukułka
powrót do forum filmu Kukułka

Re

ocenił(a) film na 1

Film o nazistach wyprodukowany przez nazistów z Rosji .

vAkatsuki

Czy na pewno obejrzałeś film, na którego temat się "wypowiadasz"?

ocenił(a) film na 1
bazant57

nie oglądałem bo to Rosyjski film, zobacz co Putin,Rosja robi teraz zachowują się jak naród nazistów, nawet podczas II wojny światowej Niemiecka Armia była bardziej honorowa niż Czerwona Armia, Sowiecko-Polska Armia ,NKWD (chyba tak pisze się) zobacz na temat Wojny Podziemnej Polski przeciwko komunistom .Uważam ze z tego powodu dla Polski nie była znaczenia kogo wspieramy bo jedna i druga strona chciała zrobić to samo z Polakami ;/

vAkatsuki

"[..] nie oglądałem bo to Rosyjski film [..]"

Do tej części mogę się odnieść, reszta Twojej wypowiedzi nie ma nic wspólnego ani z filmami, ani nawet tym portalem.

Otóż wielka szkoda, że negujesz sporą część dorobku kinematografii. Nawet w warunkach ingerencji władz państwowych radzieccy czy rosyjscy twórcy potrafili tworzyć wielkie filmy. Sergiusz Eisenstein swoimi filmami zmienił sposób pracy operatorów i montażystów na całym świecie. A takie nazwiska reżyserów jak Tarkowski (Dziecko wojny), Rostocki (Tak tu cicho o zmierzchu), Szepitko (Wniebowstąpienie), Czuchraj (Ballada o żołnierzu), Klimow (Idź i patrz), że ograniczę się do dramatów wojennych, są powszechnie znane wśród mających jakąś wiedzę o filmie.

Co do "Kukułki", to jest to film krytyczny wobec Rosjan. Jeden z głównych bohaterów, radziecki kapitan, jest aresztowany przez NKWD za defetyzm, bo oskarżył go politruk karierowicz. W dodatku lata wojny zrobiły mu pranie mózgu i ma problem kiedy odpuścić z wrogością wobec Fina. Nie idź jego śladem i nie przekreślaj ludzi, których wcale nie znasz.

vAkatsuki

Serio? Nie widziałeś filmu, ale dałeś mu 1 bo jest produkcji rosyjskiej? A co ma piernik do wiatraka? Tracę wiarę w ludzi...

ocenił(a) film na 1
Lili89

a ty Prorosyjski ze jesteś za Rosją ?

vAkatsuki

Po pierwsze nie jestem facetem. Po drugie, uważasz, że oglądając film danej produkcji popieram politykę tego kraju? A co ma kinematografia do polityki? Czy któryś reżyser bombarduje Ukrainę czy inny kraj? Według Twoich poglądów nie powinno się oglądać kompletnie żadnych filmów, a zwłaszcza amerykańskich. Tak, amerykańskich- tych, które oceniasz bardzo wysoko. USA to kraj, który wciska nos w kompletnie nie swoje sprawy, najeżdża kraje, z których może coś wycisnąć i ciśnie dopóki nie osiągnie celu. Robią tak od lat i przypuszczam, że to się nie zmieni. Czym według ciebie różnią się od Rosjan? Tym, że twierdzą, iż są sojusznikami Polski? Bzdura.

Nie jestem prorosyjska. Usiadłam i obejrzałam film o Laponce, Finie i Rosjaninie, których los umieścił w tym samym miejscu, w tym samym czasie i próbują jakoś sobie z sytuacją radzić. Obejrzałam bardzo dobry film i tyle. Ale go obejrzałam i to nas różni, bo ja wiem co obejrzałam, a ty pierniczysz głupoty na podstawie własnych uprzedzeń rodem z ciemnogrodu.

Niech zgadnę- na co dzień jesteś antysemitą, rasistą i skinem w dresach z wypranym wódą mózgiem, który skacze do oczu każdemu z byle powodu, czy za wysoko cię oceniam i jesteś zwykłym, zasmarkanym dzieciakiem, który wiedzę o polityce czerpie z demotywatorów i kwejka, a zamiast wyjść do ludzi żyje trollowaniem?

ocenił(a) film na 9
Lili89

Schwytać, obezwładnić, dostarczyć do lekarza, który być może da jakieś zastrzyki.
Oczywiście z powodów humanitarnych. Medycyna dziś może bardzo wiele, choć w tym przypadku łatwo nie będzie.
A skoro nie można tego wszystkiego o czym napisałem zrobić, w żadnym wypadku nie podejmować dyskusji z idiotami.
Nerwów szkoda.

Lili89

Wypraszam sobie, ja jestem dresoskinem, rasistą, antysemitą i nie ośmieliłbym się obrażać Przywódcy Wolnego Świata <<<<<<<<<<3

ocenił(a) film na 6
Lili89

Wszystko Ok ,ale nie porównuj proszę USA do Rosji w kwestiach politycznych bo to raczej nie na miejscu. Poza tym popieram Twoją wypowiedź.;)

użytkownik usunięty
vAkatsuki

Oceniać film którego się nie widziało na 1/10 tylko dlatego że jest rosyjski... Co za głupota.

ocenił(a) film na 5
vAkatsuki

Putin przestanie ci płacić, jeśli będziesz się tak słabo starać... od razu widać, że żaden z ciebie patriota, tylko leniwy najmita, który nie przykłada się do pracy.

ocenił(a) film na 5
vAkatsuki

Powiedział bym, że słaby trolling, ale ktoś się jednak dał nabrać...

vAkatsuki

kretyn

vAkatsuki

i nie jezdzisz tez passatem bo niemiecki ;p trolololo

ocenił(a) film na 7
vAkatsuki

Ten film to bardziej obyczajowa komedia pomyłek, niż jakiś straszny film wojenny. W sumie jest antywojenny i to z każdej strony. Bardzo fajny film. Widz tylko czekał który pierwszy będzie w bliższych kontaktach z Laponką :)

ocenił(a) film na 8
vAkatsuki

Trzeba być nieludzko głupim, żeby wypowiadać się na temat filmu, którego się nie widziało i się do tego przyznawać...

użytkownik usunięty
vAkatsuki

Idiota...

ocenił(a) film na 5

Niestety, wkrótce będzie miał czynne prawo wyborcze! A wówczas...

esforty

He, he; będzie miał również bierne prawo wyborcze. I jakaś banda idiotów może go polubić. A wówczas...

Dostojewski - "Idota"!

Zupełnie jak cytat z tego filmu, kiedy Fin próbował się dogadać z Ruskiem :D

Ale tak na poważnie: don't feed the trolls.