6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 28545
4,3 28 krytyków
Kurier
powrót do forum filmu Kurier

To, że realizacja jest fatalna, to jedno. Gra aktorska jak z przedstawienia szkolnego niemalże. Ale może dowiadujemy się czegoś o Jeziorańskim, jest pogłębiona analiza wydarzeń? Absolutnie nie!!! Pokazano nam jakiegoś mało stabilnego emocjonalnie człowieka, który nerwowo miota się w różnych sytuacjach i tylko wykrzykuje patriotyczne hasła. Cóż za płaska postać. W różnych pokojach dyskutują różni decydenci, a my mamy domyślać się, który to Bor, który Okulicki, jaka jest ich rola. Rozumiem, że założenie jest takie, że wystarczy popatrzeć na aktora i już wiemy who is who. Żadnej to nie ma wartości edukacyjnej. Na dodatek kompletnie wyprany z emocji. I te wzniosłe hasła, które kosztowały życie setki tysięcy ludzi. I taka ofiara miała nie złamać "ducha narodu"? Następna i następna klęska to takie budujące?

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Zaważyłem, że twój ulubiony film to "Król Lew". Może musisz dorosnąć do pewnego gatunku?

ocenił(a) film na 3
creativemagazine_pl

Mam dużo ulubionych filmów, w tym faktycznie nowy Król Lew. A jakiejże to dojrzałości trzeba, żeby dostrzec w tym filmie coś innego, niż zobaczyłam?

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Po prostu dojrzałości. Dzieci postrzegają rzeczywistość w innych proporcjach, filmy również. Stąd ten "Król Lew" jest skierowany do dzieci. Chyba, że jesteś dorosłym Niemcem:)

użytkownik usunięty
creativemagazine_pl

Zastanawia mnie, dlaczego na tym portalu zawsze ktoś sprawdza jak przedmówca ocenił inne filmy.
Jakie to ma znaczenie, rozmawiamy przecież o tym konkretnym tytule.

Ja też mam Króla Lwa na 10.
I co? Znaczy że też jestem nadal dzieckiem? :)
Rozumiem, że ludzie dorośli mają zakaz wystawiania 10tek animacjom?

Nie wiem, ale może dorośli nie oglądają bajek? Taka myśl mnie naszła....

użytkownik usunięty
Dario200

A wziąłeś pod uwagę, że jak się jest dzieckiem to też się ogląda filmy?

ocenił(a) film na 7
creativemagazine_pl

Pani Agatonik jest psycholożką i kobietą, więc - podejrzewam - najlepiej czuje się w temacie zachowań na bazie uczuć.

Krzypur

Psycholożką? I wszystko jasne. Moje doświadczenie z psychologami mówi mi, że każdy psycholog potrzebuje psychiatry. Sprawdza się niemal 100/100.

ocenił(a) film na 7
creativemagazine_pl

ej ale Króla Lwa to Ty szanuj

ocenił(a) film na 4
Agatonik

Zgadzam się z opinią jest bardzo trafna. Fabuła jest kiepska, absurd goni absurd, wszystko przewidywalne. Szczytem było, gdy kurier rozmawia z Borem... i okazuje się, że cała ta ciężka misja była po to, aby Bor poznał osobistą opinię Kuriera. WOW