6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 28545
4,3 28 krytyków
Kurier
powrót do forum filmu Kurier

Ależ to mógł być dobry film, gdyby powierzono go np. takiemu reżyserowi jak Pasikowski.

Na pewno bohaterowie byli by wyraziści, zamiast płytkich i jednowymiarowych postaci.
Historia pewnie była by ciekawa i kontrowersyjna, zamiast grzecznej wojennej opowiastki.
Faceci rzucali by tekstami, które zapamiętano by na pokolenia, a nie recytowali formuły jak z jednego z licznych wojennych seriali średniej jakości.

Mamy tu raczej kinową wersję Czasu Honoru, a nie porywającą opowieść o kurierze.

A ile mógł, zwłaszcza ktoś taki jak Pasikowski, wycisnąć z tej historii. Kontekst nadchodzącego powstania i spór o sens jego wybuchu. Ileż tu mogło być dramatyzmu, ile mięsa. Niestety nic z tego nie wyszło.

ocenił(a) film na 3
Plainview

Rozumiem, że to żart?

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Dziś kiedy każdy ma internet mozna znaleźć dużo idiotów. Zatem może być to tylko ironia, ale nie zdziwiłbym się gdyby pisał serio o Pasikowskim.

ocenił(a) film na 2
Alex_Tyler

Piszę bardzo serio i utrzymuje swoje stanowisko. Ten film trzeba było oddać Pasikowskiemu! Niestety ale żadnych charakterystycznych i najlepszych cech innych filmów tego reżysera tu nie znajdziemy.

ocenił(a) film na 6
Plainview

Czylis głab. :)

ocenił(a) film na 2
Alex_Tyler

Ale zawsze miło otrzymać opinię od kogoś na wysokim poziomie intelektualnym ;)

ocenił(a) film na 1
Plainview

Załamać się można, kiedy się widzi jak filmwebowa brać nie umie ugryźć / possać ironii...

ocenił(a) film na 1
Alex_Tyler

oszczędź sobie wstydu kochanieńki...

ocenił(a) film na 6
harkonen_mgla

Jesteś stalkerem czy co? Wyszukujesz każdy mój post? Gratuluję marnowania czasu.

ocenił(a) film na 1
Alex_Tyler

Nie schlebiaj sobie - czasem mnie wyjątkowa głupota sprowokuje, ale to nic osobistego. Ot, napiętnowałem twoją bezmyślność i lenistwo intelektualne.

Plainview

Ja także lubię sarkazm.
"Czasu honoru" nie miałem cierpliwości oglądać, ale intuicyjnie czuję, że porównanie może być prawdziwe.
Niektóre sceny a nawet niektóre kwestie są udane, ale oczywiście do poziomu "Psów" dość daleko.
Zbyt liczne nieprawdopodobieństwa.

ocenił(a) film na 3
Plainview

Tego w Polsce potrzebujemy: krwistych cytatów z narad powstańczego sztabu.