6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 28546
4,3 28 krytyków
Kurier
powrót do forum filmu Kurier

Filmu widziałem 10 minut. Ileż można kręcić filmów o wojnie to raz, dwa wszystko z napisami, tu przynajmniej napisy były. Znam angielski, ale 80% polskich filmów ma tematykę wojenną, do tego albo szwargoczą po niemiecku albo rusku, jeszcze pół biedy jak po angielsku, w większości bez tłumaczenia. Oglądałem ostatnio też jakieś niby coś fajnego, nakręcone u nas, ale 3/4 filmu fandzolą po rusku, no ludzie !!!!! I reżyserowi czy tam montażyście ciężko było wkleić do tej ruskiej gadki napisy. Powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że Polakom chyba tęskno do wojny, jak ta tematyka przeważa w większości rodzimych produkcji... Swoją drogą włączyłem dziś Kobiety Mafii 2, ot takie luźne byle co, po czy dużo się nie spodziewam, a tu raptem 5 minut filmu i już gadka po angielsku, ale to jeszcze kij tam, akcja przenosi się do Kolumbii, gdzie naginają po hiszpańsku, a jako, że nie mówię po hiszpańsku to g... z tego wiedziałem, więc wyłączyłem bo jaki jest sens oglądać coś, z czego się połowy nie rozumie. Niedługo, żeby oglądać polski film trzeba będzie mówić minimum w 5 językach, paranoja. Wiem, że można ściągnąć napisy, ale jak można tego do filmu nie wkleić podczas dystrybucji... Nie zauważyłem, żeby np. Niemcy kręcili film u siebie po polsku czy tam rusku, nie mówiąc już o tym, że oni tam wszystko mają z dubbingiem. Co do tego filmu to go nie ocenię ponieważ odechciało mi się oglądać.

ocenił(a) film na 6
Shaker82

Gdzie oglądasz te filmy, że tak płaczesz? W kinach i oficjalnych wydaniach zawsze są napisy. Poza tym jaka marna wiedza o kinie. Myślisz, że to rezyser montuje w filmie napisy? hahah