PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495616}

Kwiat pustyni

Desert Flower
2009
7,7 135 tys. ocen
7,7 10 1 134729
7,2 12 krytyków
Kwiat pustyni
powrót do forum filmu Kwiat pustyni

Tematyka jak najbardziej poważna, może nawet tragiczna, a film to typowy amerykański cukier, nie da się tego oglądać bez zażenowania. Chyba, że to film wyłącznie dla kobiet, czyli nie dla mnie.
Kolejna, po tke Hurt Locker papka dla niewybrednych.

Frank_Zappatrzony

Muszę Cię rozczarować, ale film nie jest produkcji amerykańskiej. Ten film powinien otworzyć Ci oczy, że na świecie wciąż dochodzi do takich tragedii, ale tacy jak Ty uważają, że lepiej tego nie widzieć...

ocenił(a) film na 1
Sonneta

Ale jest na wskroś amerykański. Przecież nie odnoszą się do tematyki, mam świadomość, że takie sytuacje mają miejsce, chodzi mi o to, że sposób w jaki zostało to pokazane czyli tragizm połączony z nieznośnym cukrem jest dla mnie zwykłym kiczem.

ocenił(a) film na 8
Frank_Zappatrzony

Jasne, więc mieli nakręcić dokument? Pewnie to zrobili, ale wątpię żeby
dzięki temu temat zyskał taki rozgłos jak dzięki temu komercyjnemu
filmowi...
Choć nie wiem czy w to uwierzysz, skoro najprawdopodobniej jesteś
miłośnikiem filmów dokumentalnych, przecież praktycznie tylko one nie
zawierają komercyjnego "cukru"...;)

ocenił(a) film na 1
Feta

Ech, widocznie to film dla kobiet, albo jestem nadwrażliwy ;-)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Frank_Zappatrzony

A jakbys ty przedstawił tą tematykę? Jestem bardzo ciekawa? :Poza tym co w tym cukerkowatego? Ja osobiscie bardz wspłczuje malym dzieciom i kobietom , które muszą żyć z takimi przeżyciami. Nieważne jak to zostało przedstawione. ważne że niestety , na takim swiecie zynjemy i niestety taki świat to jest brutalna rzeczywistosc .....

Nie wiem Frank o ty czujesz ale ja nie chciała bym by c somalijską kobietą ;)

ocenił(a) film na 8
Frank_Zappatrzony

wiesz... ok, możesz mieć własne zdanie na temat filmu, ale żeby od razu mówić że jest głupi i dawać mu 1/10? A uwzględniłeś tu ocenę gry aktorów, produkcji filmu, scenariusza, wartości przekazu itp? Czy tylko to że jest cukierkowy, komercyjny i zły?;>
A jak już dajesz tak niską ocenę, to raczej nie chwal się tym na pozytywnie nastawionym do filmu forum:P

Frank_Zappatrzony

nie rozumiem co w tym cukierkowego :) każdy może mieć własne zdanie, ale ocena 1 (nawet jeśli jesteś 'nadwrażliwy') jest lekką przesadą szczególnie, że jak widać źle odebrałeś przesłanie filmu ;)

ocenił(a) film na 9
Frank_Zappatrzony

Historia niczym z kopciuszka, happy end itd.. Sęk w tym że film jest na faktach zrobiony. 1/10 to przegięcie, szczególnie że po pozostałych twoich ocenach można by się spodziewać jakiejś wrażliwości na punkcie dobrego kina. Gusta gustami, ale ciężko by było dopatrzeć się w tym filmie powodu dla tak niskiej oceny