PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495616}

Kwiat pustyni

Desert Flower
2009
7,7 135 tys. ocen
7,7 10 1 134729
7,2 12 krytyków
Kwiat pustyni
powrót do forum filmu Kwiat pustyni

Chodzi mi o fizyczny ból dotyczący odcięcia łechtaczki. A często nawet nie jednym cięciem ostrym narzędziem, ale tępym np. kawałkiem szkła, a w niektórych plemionach łechtaczka polewana jest wrzątkiem i WYSKROBYWANA czymś co przypomina łyżeczkę!
To jest coś tak potwornego...
Ja nie wiem w ogóle jak one przeżywały taki ból (tak, wiem, że dużo z nich mdlało - w sumie na ich szczęście).

Ktoś powiedział:
Gdyby gdzieś na świecie był taki jeden przypadek, że złapano jakąś małą dziewczynkę, powalono ją na ziemię, przytrzymano z całych sił i odcięto jej łechtaczkę - nazywałoby się to straszną zbrodnią, która wstrząsnęłaby całym światem.
Ale gdy robi się to masowo - nazywa się to kulturą.

Mi się wydaje że faceci nie bardzo "czują" ten proceder. A to jest dokładnie tak samo gdyby odciąć penisa na żywca, bez znieczulenia, tępym narzędziem.

Tu fragment książki (uwaga, drastyczne):
http://seksualnosc-kobiet.pl/literatura/waris_dirie_kwiat_pustyni_fragmenty

Sighma

po prostu ciary po plecach ... niebywałe co ludzie przez wiarę mogą zrobić drugiemu. Ból małej dziewczynki? a co ma powiedzieć już większa po ślubie? to dopiero masakra.
Tak, to wymyślili mężczyźni, ale nie powinno się kapłanów kojarzyć z nami, to odrębny chory świat. To oni wymyslili obrzezanie kobiet, a co mogło być tego powodem, to już temat nie do publicznego pisania.