Słowa w temacie opisują wszystkie obszary tego filmu od scenariusza po grę aktorką.
Tak dennego filmu w życiu swym nie przyszło mi oglądać nigdy przedtem. Scenariusz na
podstawie książki mam jej współczuć ? Tysiące żydów są obrzezani i jakoś nie narzekają a
świat z tego powodu nie robi wielkiej afery a nawet się mówi, że to higieniczne i zdrowe.
Więc dlaczego w afryce ma to być niezdrowe i niehigieniczne. Żydzi też nie mają wyboru jako
dzieci zostają obrzezani.
Życie w przestrzeni natury, świeżego powietrza, zdecydowanie jest przyjemniejsze i lepsze
od sobotnich supermarketowych wycieczek po sklepach i centrach handlowych.
Co takiego osiągnęła z życia w przyrodzie przeistoczyła się dziweczkę na wybiegach. Jak
była marionetką w rękach mężczyzn tak nią pozostała tylko, że prawdziwych mężczyzn,
polujących i narażających swoje życie dla rodziny społeczności zamieniła na spedalone
miernoty mizdrzących się do innych miernot z pieniędzmi karmionych kolorowymi
pisemkami.
Jej kariera jest mi absolutnie nie znana nie oglądam chłopcopodobnych dziewczynek z
wybiegów dla anorektyczek które są wybierane dla homoseksualnych kreatorów mody bo
takie rysy delikatnego chłopczyka ich podniecają.
Tytuł powinien brzmieć
Kwiat pustyni kontra plastikowa marionetka (platic bag)
myślę, że nie zdajesz sobie sprawy porównując nasze "wyprawy do supermarketu" z życiem w Afryce gdzie brakuje żywności, wody, małe dziewczynki są wykorzystywane do usługiwania mężczyzną i karane za najmniejsze przewinienie, sprzedawane jak zwierzęta na targu, nie mające żadnych praw ani głosu sprzeciwu. Żydzi obrzezaja chłopców (jeszcze niemowlę) a muzumanki (choć nie wszystkie) pozbawiane są najczęściej wszystkiego by nie odczuwały przyjemności i dopóki nie wykona się obrzezania traktowane są ja nieczyste. Wiele z nich umiera w trakcie "tego zabiegu"
W książce jest to opisane bardzo drastycznie.
Do zmniany zdania i dokształcenia polecami Ci takie książki jak Spalona żywcem, Biała Masajka, Tysiąc wspaniałych słońc, Nad Afganistanem Bóg już tylko płacze, Okaleczona...
życzę nie użalać się nad swoim losem
wikipedia:
U kobiet, w odróżnieniu od obrzezania mężczyzn, akt ten jest znacznie bardziej drastyczny, bolesny oraz często dający efekt zachowania higieny wręcz odwrotny od zamierzonego.
W ekstremalnych przypadkach klitoridektomia polega na usunięciu łechtaczki, warg sromowych i skóry ze ścianek pochwy oraz zaszyciu, co najmniej częściowym, samego wejścia do waginy. Pozostawiony niewielki otwór umożliwia jedynie wydostawanie się moczu i krwi menstruacyjnej. Ten rodzaj obrzezania jest określany według metodologii WHO jako obrzezanie "trzeciego typu"
nie zapominaj, że to chłopcy i mężczyźnie pracują w kopaniach jako niewolnicy i to zawsze ci którzy mają rodziny bo jest kogo zabić jak nie chcą pracować. Nie masz pojęcia o Afryce i o tym co się tam dzieje. Wiesz co oznacza "Bacha Bazi" ? Zapoznaj się.
Cały ten przemysł mordowania/sprzedawania napędzają modelki i kolorowe pisemka dla kobiet. To właśnie wy KOBIETY napędzacie tę machinę nienawiści i okrucieństwa. Rozszerz swoją percepcję to może coś zobaczysz.
Dla kobiety jedynym działającym w 100% afrodyzjakiem są diamenty, złoto i klejnoty - nie zgodzisz się z tym ? A ów panienka kwiatek pustyni włączył się pilnie i była zadowolona z życia w bogactwie luksusie uwielbieniu, adorowaniu i zainteresowaniu jak i z posiadania domu i innych świecidełek. Tak to ona napędza machinę bestialstwa i dostaje za to grubą kasę z czego się cieszy i nie odmawia.
Afryka to nie tylko kobiety.
Faszystko bo współczesne feministki głoszą poglądy faszystów z lat 1920-1950.
Obrzezanie tak u mężczyzn jak i u kobiet jest aktem barbarzyństwa i celowego okaleczania które wywodzi się z brudu. Właśnie w miłujących brud plemionach zrodził się ten akt/obrzęd/zwyczaj/obyczaj.
W dobie świadomości zarazków i higieny ów barbarzyńskie zwyczaje powinny być zakazane na całym globie tak u brudasów żydów jak i muzułmanów.
Chyba rozczaruję Cię ale wiem co to jest Bacha Bazi a to, że się z Tobą nie zgadzam nie oznacza, że nie ma żadnego pojęcia o tym co dzieje się w Afryce (jak to ująłeś) . Widziałam dokument poświęcony chłopcom tańczącym i wykorzystywanym przez staruchów. Byłam zdruzgotana ale nie rozumiem dlaczego w tym temacie wywlekasz tą kwestię jak i pracowania w kopalni i niewolnictwa. Poza tym obrzezanie jaki i noszenie burki nie jest zapisane w Koranie a jedynie "wymysłem" mężczyzn dla zniewolenia kobiet. Co do : "Cały ten przemysł mordowania/sprzedawania napędzają modelki i kolorowe pisemka dla kobiet" - nie widzę związku po raz kolejny z tematem. Jak dla mnie bardziej napędza to w ludziach kompleksy/ poczucie niższości i zaburzoną wizję świata przez co postrzegamy drugiego człowieka jedynie przez jego fizyczne aspekty.
Jeśli już mówimy o obrzezaniu chłopców jest to tradycja żydowska, która nie jest ni jak związana z obrzezaniem kobiet w islamie i rozwinięta na taką skalę.
Ok Afryka to nie tylko kobiety ale temat ten dotyczy pogwałcenia praw kobiet. Jest tam wiele problemów ale przypominam raz jeszcze to biografia KOBIETY, jej dzieciństwa w Somalii i konsekwencji pewnych decyzji jej matki w dorosłym życiu. I co do tego mają feministki?? Godne życie to nie tylko prawo mężczyzn i kwestia feminizmu nie ma tutaj nic do rzeczy bo nie tylko kobiety walczą o zaprzestanie tego procederu.
Mam nadzieję, że przeczytasz kiedyś książki, które wcześniej Ci poleciłam i to TY rozszerzysz swoje horyzonty ponieważ jak każda adaptacja, film oddaje jedynie namiastkę historii.
Ostatnia prośba: przestrzegaj regulaminu i nie obrażaj innych : "tak u brudasów żydów" .
a dla czego nie martwisz się o "brudasów muzułmanów" tylko o "brudasów żydów" ? Jeśli ta nacja jest brudna to są brudasami. Jedz na bliski wschód to się przekonasz.
Nie zgadzasz się z tym, że w Afryce wydobywa się diamenty i złoto ?
Nie zgadzasz się z tym, że Afryce sprzedaje się broń ?
Nie zgadzasz się z tym, że moda napędza sprzedaż ?
Nie zgadzasz się z tym, że kobiety oglądają kolorowe pisma ?
Zgadzam się ale jak już pisałam to nie ma związku z tematem i piszę to po raz ostatni bo to jest już naprawdę nudne.
temat jest mój więc ma związek z tematem. Czytaj ze zrozumieniem bo marnujesz ludziom czas.
korzenie obrzezania są identyczne w obu przypadkach był to skutek brudu.
A skąd się wzięła taka tradycja aby okaleczać dzieci żydowskie i muzułmańskie ?
ale oczywiście dla ciebie to nie ma nic do rzeczy, że właśnie za twoje pieniądze budowane jest muzeum żydowskie za 400 milionów złotych w Warszawie kiedy dzieci polskie głodują ?
żydów z małej litery to nie asteroida. A do rzeczy ma obrzezanie i taki sam stosunek do mycia jak reszty Afryki. Czytasz ze zrozumieniem czy tak tylko sobie wstawiasz literki ?
markin pisząc to albo jesteś głupi albo byłeś naćpany bez urazy i zastanów się nad sobą -a co do filmu jest rewelacyjny moja dziewczyna namówiła mnie i naprawdę nie żałuję
Ty to chyba jakiś analfabeta jesteś!!!! Sory za te mocne słowa, ale to jedyne co mi się nasuwa. Jeśli nie orientujesz się w tak podstawowych sprawach współczesnego świata, to nie powinieneś zabierać się za pisanie na ten temat komentarzy. Poczytaj najpierw różne publikacje i jeśli to cię nie przekona to znaczy, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Albo może sam wyznajesz podobne zasady jak somalijska rodzina bohaterki i tysiące innych afrykańskich rodzin. Brak mi słów.
myślisz, że zachowania w różnych miejscach globu to się wzięły od Boga ? Więc cię walnę o rzeczywistość otóż wszystkie zachowania biorą się z konieczności i dostosowania do panujących aktualnie warunków. Na ten przykład dam ci obrzezanie tak kobiet jak i mężczyzn wszystkie tego typu zabiegi są wynikiem brudu który panuje na wybranym kawałku ziemi i ludzi którzy nie chcą lub nie mogą dbać o higienę. Stąd wynikała duża umieralność ludzi. Lokalna społeczność doszła do wniosku, że najlepiej będzie zabezpieczać się wycinką kawałka penisa u facetów bądź wycinką i zaszyciem u kobiet. Kolejna sprawą było to sprzedanie plemiennej społeczności jedni wsunęli w to ingerencję boską i przekonanie, że są wyżsi gatunkowo bo sobie krzywdę robią inni zaś wplątali to w tradycję. Nad każdą z tych wycinek panują kobiety gdybyś nie zauważył i to one w obu przypadkach dbają o okaleczanie swoich dzieci.
Kolejna sprawa to zasoby naturalne Ziemi. Otóż cała cywilizowana ludzkość chce i zawsze będzie chciała aby w Afryce trwała samowolka i ciągła wojna a to z tego powodu, że afrykańskie ziemie obradzają w niezliczone zasoby złota, diamentów etc... które to z kolei są ulubionym afrodyzjakiem kobiet. Które to oglądają modelki i kolorowe czasopisma w których nachalnie zachęca się manii na temat konieczności posiadania pierścionka z brylantem.
Tak jak za Manhattan Indianie dostali koraliki tak za diamenty i złoto junty afrykańskie dostają maczety i AK47 bo to tani towar i jest go od ch...
Ów kwiat pustyni tak pięknie opowiadał o Afryce aż wbił się w rolę modelki która to (każda bez wyjątku) wspiera mordowanie w Afryce niewinnej ludności.
----- Czytałeś "Matka noc" Kurta Vonneguta ??? To sobie przeczytaj i powiedz co z niej zrozumiałeś.
To możesz jeszcze przeczytać "Rzeźnie"
Jak to Kazik śpiewał "Rzeźnia numer pięć, człowieka dzieje"
Daj swojej dziewczynie pierścionek zaręczynowy z nakrętki na śrubę zobaczymy co powie.
kur... z diamentem musi być a diamenty to skąd są ? Wykopują je dzieci, mężczyźni w kopalniach w Afryce których rodziny są pod nożem i kałachem "elit" (bandytów) kontrolujących kopalnię. Nie kopią diamentów potną ich dzieci i nakarmią innych głodujących w plemieniu.
Stawiam swój cały majątek, że w Afryce i na bliskim wschodzie zawsze będzie wojna i mordowanie. Nikt się nie bije o pusty śmietnik ale o pełny każdy.
Gdy w korycie nie ma żarła wokoło jest spokój, ład i porządek lecz gdy tylko rzucą żarło zaczyna się mordowanie i żre najsilniejszy kolego.
Żona mnie namówiła, więc obejrzałem, mimo że obawiałem się, że to kino tylko dla kobiet, ale z fabułą. Okazało się, że tylko płaska publicystyka, dla zachęty ładna dziewczyna. Nic ponadto.