Lęk pierwotny

Primal Fear
1996
7,9 154 tys. ocen
7,9 10 1 154192
7,0 41 krytyków
Lęk pierwotny
powrót do forum filmu Lęk pierwotny

Jak dla mnie zakończenie było świetne, lecz za długo na nie czekałam. Gdy widziałam, że zostało mi pół godziny do końca - miałam ochotę zasnąć. Oczywiście, sam fakt tego, że reżyser wysilił się na stworzenie takiej fabuły - to jest coś. Dlatego oceniam jako "Bardzo dobry".

Nadiowy

Końcówka rozłożyła mnie na łopatki - przez cały film takiego zakończenia się nie spodziewałam :)

Oczywiście - świetny Norton. Gere mnie zaskoczył, na plus, bo generalnie za nim nie przepadam.

Polecam :)

użytkownik usunięty
Nadiowy

dla mnie film trwający 2,5 godziny [ na Polsacie z reklamami tyle trwał ] to baaardzo długi film, ale jest to produkcja, na której, ani przez moment się nie nudziłam. zakończenie dla mnie naprawdę genialne, lubię takie filmy. dlatego ode mnie 10/10, gdybym mogła kolejne dziesięć przyznałabym samemu Nortonowi, którego uwielbiam. ;)

Warto zapoznać się z książkową kontynuacją. Bardzo Dobra moim zdaniem.

użytkownik usunięty
neo_angin

nie omieszkam. ;)

ocenił(a) film na 8
neo_angin

A można prosić o tytuł? Może kiedyś się spróbuję skontaktować z tą książką, jednak na razie jestem na etapie Mitologii - pod przymusem szkoły, ale cóż -.-

Nadiowy

Spoko. Są dwie kontynuacje, ale ja polecam tylko pierwszą bo ostatnia jest dużo słabsza. 2 część to "Obraz zła", a 3 "Władca Piekieł" (nawet tłumaczenie tytułu to porażka). Obie napisał William Diehl.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

dzięki ;D

Nadiowy

jak dla mnie wg mnie to nie było sceny kończącej wątek miłosny, tylko takie delikatne niedomówienie. W kontynuacji książkowej się ruchają? (w sensie nie ministranci z księdzem?)