Jak dla mnie zakończenie było świetne, lecz za długo na nie czekałam. Gdy widziałam, że zostało mi pół godziny do końca - miałam ochotę zasnąć. Oczywiście, sam fakt tego, że reżyser wysilił się na stworzenie takiej fabuły - to jest coś. Dlatego oceniam jako "Bardzo dobry".
Końcówka rozłożyła mnie na łopatki - przez cały film takiego zakończenia się nie spodziewałam :) 

Oczywiście - świetny Norton. Gere mnie zaskoczył, na plus, bo generalnie za nim nie przepadam. 

Polecam :)
dla mnie film trwający 2,5 godziny [ na Polsacie z reklamami tyle trwał ] to baaardzo długi film, ale jest to produkcja, na której, ani przez moment się nie nudziłam. zakończenie dla mnie naprawdę genialne, lubię takie filmy. dlatego ode mnie 10/10, gdybym mogła kolejne dziesięć przyznałabym samemu Nortonowi, którego uwielbiam. ;)
A można prosić o tytuł? Może kiedyś się spróbuję skontaktować z tą książką, jednak na razie jestem na etapie Mitologii - pod przymusem szkoły, ale cóż -.-
Spoko. Są dwie kontynuacje, ale ja polecam tylko pierwszą bo ostatnia jest dużo słabsza. 2 część to "Obraz zła", a 3 "Władca Piekieł" (nawet tłumaczenie tytułu to porażka). Obie napisał William Diehl.