Lęk pierwotny

Primal Fear
1996
7,9 154 tys. ocen
7,9 10 1 154202
7,0 41 krytyków
Lęk pierwotny
powrót do forum filmu Lęk pierwotny

6/10

użytkownik usunięty

Opinie lekko przesadzone, gdyż film nie jest aż tak dobry. Może i próbuje zaskoczyć widza, ale nie wyrasta ponad miano lepszego niż średni dramatu sądowego, dlatego tylko 6/10. takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 6

też dałam 6 i to właściwie tylko za rolę Nortona i za samą końcówkę. Ogólnie film średnio mi się podobał, chwilami się nudziłam i czekałam na koniec, na który, jak się okazało warto było czekać.

ocenił(a) film na 7

Oceniłam film na 7/10. Myślę że to solidny thiller, z dobrą obsadą, świetną rolą główną :P, jakby nie było dosc zaskakujący, może nie ma jakiejś szczególnie warkiej akcji, ale ja tam się nie wynudziłam.

ocenił(a) film na 8
necia_heller

Może nie jest to jakieś bardzo ambitne kino, jednak film jest solidnie zrobiony i z całą pewnością nie można się na nim nudzić. Ocenę podnoszę o kolejny punkt.

ocenił(a) film na 8
anonimowy

Obejrzałam wczoraj drugi raz, zmieniłam ocenę z 9/10 na 8/10. I to nie ze względu na brak elementu zaskoczenia ale dlatego, że nie odkryłam niczego nowego w całości. Tak jakbym za pierwszym razem zwróciła uwagę na wszystko i niczego nie przeoczyła. Przywykłam do faktu, że oglądając powtórnie, moim zdaniem, rewelacyjne filmy zawsze zauważałam coś, czego wcześniej nie potrafiłam dostrzec od razu.