Lęk pierwotny

Primal Fear
1996
7,9 154 tys. ocen
7,9 10 1 154167
7,0 41 krytyków
Lęk pierwotny
powrót do forum filmu Lęk pierwotny

Mam ogromny problem z ostatnią sceną w sądzie. Jakim cudem stanowisko trybunału tak gwałtownie się zmienia na podstawie pojedynczej reakcji. Zupełnie nie jest brane pod uwagę to czy sytuacja jest teatrzykiem ze strony Nortona. Sędziowie zupełnie przymykają na to oko i natychmiastowo orzekają o niepoczytalności. Jest to dosyć kuriozalne i niestety ocena filmu mocno na tym cierpi, mimo mojego początkowego zachwytu produkcją.

ocenił(a) film na 7
adaskooooo1

No durne to. Mi sie wydaje, że trzeba se dopowiedzieć że on pójdzie pod obserwacje profesjonalistów o niepoczytalnosci. Dodatkowo nie kumam.z czego on tak jape cieszy bo po zabójstwie plus tej akcji w sądzie chlop trafi na całe życie do psychiatryka. Tyle że udało mu sie uniknąć krzesła.

ocenił(a) film na 9
adaskooooo1

Moim zdaniem to nie było orzeczenie o niepoczytalności, tylko anulowanie procesu i skierowanie Arona na 30 dni badań w zakładzie pod okiem biegłych specjalistów, którzy po tym czasie zadecydują co z nim dalej zrobić. Gere mówiąc „pewnie wyjdziesz po 30 dniach” zakłada, że lekarze w ośrodku postawią mu diagnozę, dadzą leki psychiatryczne i wypuszczą do domu. Ale to tylko moja teoria